zuzulec pisze:Skończyłam!!!!! jestem tak z siebie dumna, bo efekt mnie zaskoczył. Jest po prostu cudowny. Zdecydowanie lepiej prezentuje się już po wypraniu i wyprasowaniu ... warto było:
W moim blogu www.mulinkowe-krzyzyki.bloog.pl możecie zobaczyć troszkę szczegółów dotyczących tego obrazka.
Dorotko, ciągle czekam na Twój adres mailowy. podaj mi go na PW, to wyślę interesujące Ciebie pliki ;)
może i bym umiała, tylko skąd wezmę kanwę tak sztywną jak ta zamalowana? ja je haftuję trzymając obrazek w ręce (jedną reką trzymam, drugą wyszywam), a miękkiej (bo miałam taki kawałeczek gdzieś) nie utrzymałabym. nie mam dużej wyobraźni, wolę mieć gotowy wzór, na którym haftuję niż na czystym, chociaż na czystym daje większe możliwości, bo można jaki obrazek się chce, a w sklepie nie idzie kupić kanwy z nadrukowanym storczykiem.dorcia pisze:Duśka, nie narzekaj, obrazek jak marzenie. Możesz haftować i na czystej kanwie, kwestia chcenia, potrafisz to robić
ahaaa... myślałam, że to trzeba w ręce... ale ta namalowana jest już sztywna i dobrze się ją trzyma ;)tengel27 pisze:Storczykowa pisze:Od tego jest tamborekdorcia pisze: ...a miękkiej (bo miałam taki kawałeczek gdzieś) nie utrzymałabym. ....Sam używam - kanwa jest równomiernia naciągnięta i wygodniej się szyje ;)