Moje storczyki-Mariusz3357
- katee
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 2 sty 2013, o 16:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje storczyki-Mariusz3357
ale masz cudowną kolekcję! zwłaszcza Princess Miki znalazła się na mojej liście chciejstw
serdecznie gratuluję ślicznych kwitnień!
oczu nie mogę oderwać...
edit: i vanda pachara delight chciałabym
serdecznie gratuluję ślicznych kwitnień!
oczu nie mogę oderwać...
edit: i vanda pachara delight chciałabym
najserdeczniejsze pozdrowienia - Doma
marzenia: Phalaenopsis Princess Kaiulani 'Miki', Tubecentrum Niu Girl, Tuberolabium kotoense, Oncidium Twinkle (Rosy Sunset, Red Fantasy, ...) <3
marzenia: Phalaenopsis Princess Kaiulani 'Miki', Tubecentrum Niu Girl, Tuberolabium kotoense, Oncidium Twinkle (Rosy Sunset, Red Fantasy, ...) <3
- Mariusz3357
- 1000p
- Od: 10 paź 2011, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
katee dziękuje ślicznie za miłe słowa na temat mojej skromnej kolekcji.. 30 szt to nie jest dużo przez 2 lata kupowania.. Princess to bardzo wdzięwczna roślina,u mnie wypuszcza 2 listka,nowe korzenie i następne kwiaty także będą. Bałem się stawić czoła hybrydom wyższej klasy ale jednak udało się i myślę że idzie to w dobrym kierunku.
Pozdrawiam Mariusz3357
- Mariusz3357
- 1000p
Pozdrawiam Mariusz3357
boszszee ,cudowna bedzie!!!No dalej ,dalej ,jeszcze ze 3 dni
- Alice 12
- 1000p
- Od: 7 lip 2013, o 19:44
Witaj Mariusz 3357, obejrzalam twoja kolekcje jest bardzo imponujaca jak na twoj wiek i twoje zaangazowanie....no i teraz ta Cattleya jest na liscie moich chcijejsw
Miales juz swoje kwitnienie cymbiodum???
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
- Mariusz3357
- 1000p
Oj tak tak,będzie z niej gwiazda Ciekawe która teraz będzie królową,Princess czy Corningiana... Oby słoneczko było to na początku tygodnia będzie się nad czym zachwycać. A pąków jest 7
Alice 12 dzięki za odwiedziny i miłe słowa. Ciesze się że coś ci się u mnie spodobało tym bardziej że kolekcja nie jest duża ale z roku na rok się rozrasta. Oj tak Cattleya jest bardzo urodziwa nie dziwie się że jest na liście,chyba trzeba to marzenie spełnić. Cymbidium żadne mi nie kwitło choć mam teraz trzecie.Pierwsze zjadły wciornastki i nic z niego nie zostało a drugie było przelane w sklepie i też padło. Teraz mam 3 i ładnie rośnie,jest w dobrym stanie i ładnie się rozrasta.Podlewam dużą ilością nawozu i stoi na dworzu aż nie zakwitnie..
Alice 12 dzięki za odwiedziny i miłe słowa. Ciesze się że coś ci się u mnie spodobało tym bardziej że kolekcja nie jest duża ale z roku na rok się rozrasta. Oj tak Cattleya jest bardzo urodziwa nie dziwie się że jest na liście,chyba trzeba to marzenie spełnić. Cymbidium żadne mi nie kwitło choć mam teraz trzecie.Pierwsze zjadły wciornastki i nic z niego nie zostało a drugie było przelane w sklepie i też padło. Teraz mam 3 i ładnie rośnie,jest w dobrym stanie i ładnie się rozrasta.Podlewam dużą ilością nawozu i stoi na dworzu aż nie zakwitnie..
Pozdrawiam Mariusz3357
- katee
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 2 sty 2013, o 16:14
30 przez 2 lata to niby nie dużo, ale wychodzi mniej więcej 1 na miesiąc :P a to już sporo
patrząc na to jak Ci idzie, myślę, że nawet hybrydom dasz radę
patrząc na to jak Ci idzie, myślę, że nawet hybrydom dasz radę
najserdeczniejsze pozdrowienia - Doma
Hybrydom to Mariusz od dawna daje rade
- Alice 12
- 1000p
Nie badz taki skromny, ja mam dopiero storczyki od 4 lat wiec na tak dlugi okres czasu tez nie mam ich duzo, ale pocieszam sie tym ze po 20 sierpnia moja kolekcja bardzo sie rozszerzyMariusz3357 pisze:Oj tak tak,będzie z niej gwiazda Ciekawe która teraz będzie królową,Princess czy Corningiana... Oby słoneczko było to na początku tygodnia będzie się nad czym zachwycać. A pąków jest 7
no ja mam 7 cymbiodu ale niestety nie moge sobie pozwolic na wystawienie ich do ogrodu mamy bardzo duzo slimakow i na pewno mi je zjedza, ale mam nadzieje ze mi zakwitnie mimo wszystko kazde ma bardzo duzo nowych bulw
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
Sprzedam storczyki!
- Mariusz3357
- 1000p
Ohohoh to po 20 sierpnia jakieś wielkie zakupy będą Ile nowych przybędzie
Jeśli cymbidium nie zapewnisz niskich temperatur i dobowej różnicy temperatur to nie będą kwitły.. Mogłabyś trzymać na jakimś balkonie lub tarasie pod zadaszeniem i ślimaków też byłoby mniej.
Jeśli cymbidium nie zapewnisz niskich temperatur i dobowej różnicy temperatur to nie będą kwitły.. Mogłabyś trzymać na jakimś balkonie lub tarasie pod zadaszeniem i ślimaków też byłoby mniej.
Pozdrawiam Mariusz3357
- Alice 12
- 1000p
No chyba będę musiala cos wymyslic dla moich cymbiodum, jutro wezme sie za wymwslanieMariusz3357 pisze:Ohohoh to po 20 sierpnia jakieś wielkie zakupy będą Ile nowych przybędzie
A po 20 sierpnia przybedzie bardzo duzo storczykow, bo mam urodziny a moj maz mnie rozpieszcza
-- 11 lip 2013, o 16:26 --
I juz mysle jakie chce, a moge sobie zazyczyc nawet 20, tylko jakie chce miec to sama jeszcze nie wiem
Znaczy sie jeden juz wiem jaki
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
Sprzedam storczyki!
- Mariusz3357
- 1000p
Myśle że uda Ci się coś sensownego wymyśleć i pokażesz kwiaty.
Aaa nie dość że mąż "projektuje" i urządza pokój to jeszcze tak rozpieszcza.. Czekam na zdjęcia nowych nabytków.
Aaa nie dość że mąż "projektuje" i urządza pokój to jeszcze tak rozpieszcza.. Czekam na zdjęcia nowych nabytków.
Pozdrawiam Mariusz3357
- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Czekamy z Tobą aż się pięknie otworzy i ukaże swoje piękny a Ty pstrykniesz fotkę i się pochwalisz
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova