Mój ogród na fotografii -część 5
- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród na fotografii -część 5
Milenko! bardzo chętnie dzielę się swoimi roslinkami i z Tobą tez podzielę się....ale wiosną.
Znawca tematu dalii, kolekcjoner u którego kupowałam wiosną dalie tak twierdzi. I cos w tym jest ...wszystkie,które podzieliłam jesienią / nowe nabytki/ straciłam.Jeśli będziesz cierpliwa to wiosną wymienimy się ok.
Ja mam je w swoim ogrodzie od kilkunastu lat i nigdy nie musiałam robić oprysku na mączniaka.Pozdrawiam cieplutko!
Marysiu!/ maska/...tak ....kocham swój ogród ...ale ma też swoje wady , o których w początkowych wątkach pisałam...np. nad stawem stoi ohydna trafostacja ...szpeci...nie jestem w stanie nic zrobić..W innym miejscu usadowione dwa słupy elektryczne. Na szczęście jeden został osłonięty świerkami....przy drugim posadziłam bluszcz. Warzywka mam dorodne i w folii ...i w gruncie...
Chęci do pracy są ...tylko czasu coraz mniej / tak jest na emeryturze/....i nie wiem jak długo sil wystarczy...
...ale co tam ...nie narzekam...jest OK
Jurku! ...dziękuję za miłe słowa i cieszę się,że odbyłeś przyjemny spacer...
...te wielkie chęci przejścia na emeryturę przejawiamy wtedy, gdy jeszcze pracujemy...
W momencie , gdy dowiadujesz się,że ... kończy się etap pracy zawodowej...gdzieś tam w głębi stany emocjonalne dają o sobie znać...
Ja miałam mozliwość pracować jeszcze 3 lata ... mając status emerytki,stopniowo zmniejszając wymiar godzin
Pozwolilo mi to na "bezbolesne" ...odnalezienie się w prawdziwej roli emerytki. Teraz jest super...dużo czasu dla domu, ogrodu,rodziny , siebie , wojaże...a właściwie to ciągle go mało.Pozdrawiam serdecznie!
Sławku! / slanka-flora/...milo mi, że jesteś...dziękuję.
No własnie....areał dający wiele możliwości....ale ile pracy?
Staw...tez wymaga wiele pracy.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie!
Znawca tematu dalii, kolekcjoner u którego kupowałam wiosną dalie tak twierdzi. I cos w tym jest ...wszystkie,które podzieliłam jesienią / nowe nabytki/ straciłam.Jeśli będziesz cierpliwa to wiosną wymienimy się ok.
Ja mam je w swoim ogrodzie od kilkunastu lat i nigdy nie musiałam robić oprysku na mączniaka.Pozdrawiam cieplutko!
Marysiu!/ maska/...tak ....kocham swój ogród ...ale ma też swoje wady , o których w początkowych wątkach pisałam...np. nad stawem stoi ohydna trafostacja ...szpeci...nie jestem w stanie nic zrobić..W innym miejscu usadowione dwa słupy elektryczne. Na szczęście jeden został osłonięty świerkami....przy drugim posadziłam bluszcz. Warzywka mam dorodne i w folii ...i w gruncie...
Chęci do pracy są ...tylko czasu coraz mniej / tak jest na emeryturze/....i nie wiem jak długo sil wystarczy...
...ale co tam ...nie narzekam...jest OK
Jurku! ...dziękuję za miłe słowa i cieszę się,że odbyłeś przyjemny spacer...
...te wielkie chęci przejścia na emeryturę przejawiamy wtedy, gdy jeszcze pracujemy...
W momencie , gdy dowiadujesz się,że ... kończy się etap pracy zawodowej...gdzieś tam w głębi stany emocjonalne dają o sobie znać...
Ja miałam mozliwość pracować jeszcze 3 lata ... mając status emerytki,stopniowo zmniejszając wymiar godzin
Pozwolilo mi to na "bezbolesne" ...odnalezienie się w prawdziwej roli emerytki. Teraz jest super...dużo czasu dla domu, ogrodu,rodziny , siebie , wojaże...a właściwie to ciągle go mało.Pozdrawiam serdecznie!
Sławku! / slanka-flora/...milo mi, że jesteś...dziękuję.
No własnie....areał dający wiele możliwości....ale ile pracy?
Staw...tez wymaga wiele pracy.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- abcd
- 1000p
- Od: 15 kwie 2010, o 11:12
- Kontakt:
Jestem i ja Dlatego właśnie nazwałam Cię szczęściarą , bo zobaczyć we własnym ogrodzie kwitnącą glicynię to wielkie szczęście .
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu, czy u Ciebie tez ta leje? Znowu mi obije roślinki w ogrodzie i je pokładzie Ale z przyjemniejszych rzeczy, jesteś niejako matką chrzestną moich sianych pelargonii. Zobacz, jakie są ładniutkie i maja pędziki kwiatowe. Będę je oczywiście rozsadzać. No i będą na prezenty Nie obrazisz się za zdjęcie? Twoje zapewne są większe, ale to mój debiut, no i późno je siałam. Ale ewidentnie zdążą zakwitnąć.
- przemo1669
- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Kontakt:
Bogusiu witam się w nowej czesci
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
I mi uciekłaś Gonię
- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Uff , jestem ,dobrze ,że tylko 3 strony ależ pędzicie Pięknie pokazałaś wstęp do nowej części i powiedz mi proszę czy ja dobrze dostrzegłam , ogromnego Pięciornika ?
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
- bwoj54
Elu!/ abcd/...sama nie mogę uwierzyć...naprawdę mam szczęście...
a to fotki dla Ciebie...na razie w pąkach
a to fotki dla Ciebie...na razie w pąkach
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Wszystkim już przekwitła, a Ty będziesz miała kwiaty Szczęściara z Ciebie
- bwoj54
Aneczko!/ sweety/... u mnie "suchoty" i 'parnoty"...
Rano trochę popadało...ale już nie ma śladu po deszczu...ziemia zbita i sucha...
Miło mi być matką chrzestną Twoich pelargonii..są bardzo ładne , zdrowe, doczekasz się ich kwiatów ...możesz raz w tygodniu zasilić nawozem do kwitnących...
absolutnie ...zdjęcia nie usuwaj....przeciwnie cieszę się,że zechciałaś pokazać je...
Posyłam więc dobre słowo pod ich adresem ...niech cieszą oko wspaniałej miłośniczki kwiatów.
Pozdrawiam serdecznie
Moje były wcześniej siane...
Rano trochę popadało...ale już nie ma śladu po deszczu...ziemia zbita i sucha...
Miło mi być matką chrzestną Twoich pelargonii..są bardzo ładne , zdrowe, doczekasz się ich kwiatów ...możesz raz w tygodniu zasilić nawozem do kwitnących...
absolutnie ...zdjęcia nie usuwaj....przeciwnie cieszę się,że zechciałaś pokazać je...
Posyłam więc dobre słowo pod ich adresem ...niech cieszą oko wspaniałej miłośniczki kwiatów.
Pozdrawiam serdecznie
Moje były wcześniej siane...
- bwoj54
Przemku!....miło mi,że zawitałeś do mnie!
Agniesiu!/aage/ ...cieszę się ,ze odnalazłaś mnie
Ewuniu!/ bina12/....witam serdecznie
tak kochana ...mam wielkiego pięciornika żółtego i białego...pomarańczowy jest mniejszy...zdecydowanie mniejszy.
Wieczorem wstawię ich fotki...
Aniu!... zagapiła się ...glicynia kwitnie maj- czerwiec.
Najważniejsze,ze raczyła zakwitnąć...na razie jest w pąkach ...ale kwiatostany bardzo długie...
Agniesiu!/aage/ ...cieszę się ,ze odnalazłaś mnie
Ewuniu!/ bina12/....witam serdecznie
tak kochana ...mam wielkiego pięciornika żółtego i białego...pomarańczowy jest mniejszy...zdecydowanie mniejszy.
Wieczorem wstawię ich fotki...
Aniu!... zagapiła się ...glicynia kwitnie maj- czerwiec.
Najważniejsze,ze raczyła zakwitnąć...na razie jest w pąkach ...ale kwiatostany bardzo długie...
- abcd
- 1000p
- Od: 15 kwie 2010, o 11:12
- Kontakt:
Dzięki Bogusiu za zdjęcia glicynii Pięknie będzie jak rozkwitną
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
No tak ... na chwilkę oczy zamknęłam aby odpocząć a tu już nowy wątek i do tego trzecia strona - turbo-przyspieszenie ale fakt wszystko kwitnie na potęgę więc fotek sporo to strony lecą.
Dalie ładne odmiany i juz cieszą Twe oczy - tak bedzie aż do mrozów i jak tu ich nie kochać.
Na inne czekamy rok - kwitną kilka dni lub 1 dzień .... i znów trzeba czekać.
Glicynię dostałam od znajomej - mała sadzonka ( z nasion wyhodowała) i kiedy zobaczę jej kwiaty - ponoć za 8 -10 lat ...
Twoja to glicynia chińska czy japońska ?
Dalie ładne odmiany i juz cieszą Twe oczy - tak bedzie aż do mrozów i jak tu ich nie kochać.
Na inne czekamy rok - kwitną kilka dni lub 1 dzień .... i znów trzeba czekać.
Glicynię dostałam od znajomej - mała sadzonka ( z nasion wyhodowała) i kiedy zobaczę jej kwiaty - ponoć za 8 -10 lat ...
Twoja to glicynia chińska czy japońska ?
-
- Od: 29 maja 2009, o 21:53
Bogusiu
śliczne masz dalie. Moje dopiero zaczynają swoją coroczną rewię Ale sporo karp w ogóle nie wystartowało i było mi z tego powodu przykro. Nic to nadrobiłam na wyprzedaży w jednym z dużych sklepów i mimo, ze posadzone przed miesiącem, to widzę, że zaczynają nadganiać te wcześniejsze przynajmniej te w donicach wysadzone
Glicynia pięknie pachnie, więc i ślicznie, i pachnąco u Ciebie będzie. Wieczorem nie będziesz chciała do domku wracać
śliczne masz dalie. Moje dopiero zaczynają swoją coroczną rewię Ale sporo karp w ogóle nie wystartowało i było mi z tego powodu przykro. Nic to nadrobiłam na wyprzedaży w jednym z dużych sklepów i mimo, ze posadzone przed miesiącem, to widzę, że zaczynają nadganiać te wcześniejsze przynajmniej te w donicach wysadzone
Glicynia pięknie pachnie, więc i ślicznie, i pachnąco u Ciebie będzie. Wieczorem nie będziesz chciała do domku wracać
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka