Sezon 2013 - rozpoczęty
- asta6265
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Powojniki - Sezon 2013
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- Dziunia87
- Od: 8 sty 2013, o 09:02
Moi Drodzy dobre wieści! Nie uwierzycie, ale jeden Biedronkowy clematis jest jednak zgodny odmianowo
Jackmani zakwitł myślę tak jak powinien Także, jeśli zakupiliście odmianę Jackmani w Biedronce, to bądzcie dobrej myśli
Jackmani zakwitł myślę tak jak powinien Także, jeśli zakupiliście odmianę Jackmani w Biedronce, to bądzcie dobrej myśli
Moje klematisy, teraz kwitnące:
Dwa obok siebie już rozrośnięte tak się wymieszały
C,. viticella Venosa Violacea to chyba jeden z najlepszych włoskich powojników
C, Fujimusume u mni niski ale kwiaty ma duże i ładne
Bez nazwy nn kwiaty ma olbrzymie i dużo ma ich na krzaku
Tak sobie myślę, żeby pomieszać tego mandżurskiego z jakimś mocno kwitnącym chyba nieźle by to wyglądało
Pozdrawiam Marcin
Dwa obok siebie już rozrośnięte tak się wymieszały
C,. viticella Venosa Violacea to chyba jeden z najlepszych włoskich powojników
C, Fujimusume u mni niski ale kwiaty ma duże i ładne
Bez nazwy nn kwiaty ma olbrzymie i dużo ma ich na krzaku
Tak sobie myślę, żeby pomieszać tego mandżurskiego z jakimś mocno kwitnącym chyba nieźle by to wyglądało
Pozdrawiam Marcin
Dziunia87, ja nie wiem czy to czasem nie Etoille Violette. Czy pąki miał skierowane w dół czy w górę?
- lesioc
- Od: 3 cze 2008, o 10:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja wysadziłem obok "Vistule"... ale ta się zawzięła i od 2 lat ani jednego kwiatka nie ma - mimo, że rośnie całkiem ładnie.miko4 pisze:Tak sobie myślę, żeby pomieszać tego mandżurskiego z jakimś mocno kwitnącym chyba nieźle by to wyglądalo
Więc niestety nadal czekam na obejrzenie efektu końcowego Jak w tym roku nie zawkitnie to może zamienię na "Krakowiaka".
Zapraszam: spis treści ogród
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
Ja pomyślałem o 'Venosa Violacea'. Kwitną w tym samym czasie i Venosa nie ma dużo liści , przez co nie zdominowałaby mandzurskiego (chyba).lesioc pisze:Ja wysadziłem obok "Vistule"... ale ta się zawzięła i od 2 lat ani jednego kwiatka nie ma - mimo, że rośnie całkiem ładnie.miko4 pisze:Tak sobie myślę, żeby pomieszać tego mandżurskiego z jakimś mocno kwitnącym chyba nieźle by to wyglądalo
Więc niestety nadal czekam na obejrzenie efektu końcowego Jak w tym roku nie zawkitnie to może zamienię na "Krakowiaka".
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Te Biedronkowe powojniki mimo,że kwiatuszki mają drobniejsze niż wielkokwiatowe odmiany to kwitną jak oszalałe-mam na razie 3-masa kwiatów,doskonała zdrowotność,polecam każdemu.
- cashmir1975
- 100p
- Od: 26 kwie 2013, o 10:08
Podziwiam, te Wasze powojniki i napatrzeć się nie mogę Cuda Ale i ja swoimi nie omieszkam się pochwalić. Bowiem kilka mam, dziwnie rosną w tym roku, ale po trochu oczy cieszą. Posiadam Utopię, Rasputina, Asao przez przypadek kupione 2 razy, Solinę, Violet Pink i coś mocno różowego ale NN owiem nie ja to sadziłam i zastałam działkę już rosnącym. A dziwnie rosną bo Asao z tamtego roku obłędnie się rozrosło przy ścianie garażu, ale nie kwitnie, Utopia, miała 3 kwiaty i póki co na tym koniec, Rasputin no pokazał co potrafi ale niestety pies go trochę zmaltretował goniąć obcego kota więc pokaże tylko zdjęcie z tamtego roku
a to już Solina, która jak się rozkwitała miesiąc temu tak do tej pory, staram się ją puścić na bez, ale jakoś nie chce tam iść. Ważne, że wsadzona rok temu i najwyraźniej zadowolona z miejsca
Drugie Asao i Violet Pink tegoroczne i wpakowane do donic na taras, zobaczymy jak im się będzie mieszkało, natomiast nie mam kiedy odwiedzić drugiej działki i zrobić zdjęć NN, ale jak tylko mi się uda to może pomożecie w identyfikacji;)
a to już Solina, która jak się rozkwitała miesiąc temu tak do tej pory, staram się ją puścić na bez, ale jakoś nie chce tam iść. Ważne, że wsadzona rok temu i najwyraźniej zadowolona z miejsca
Drugie Asao i Violet Pink tegoroczne i wpakowane do donic na taras, zobaczymy jak im się będzie mieszkało, natomiast nie mam kiedy odwiedzić drugiej działki i zrobić zdjęć NN, ale jak tylko mi się uda to może pomożecie w identyfikacji;)
pozdrawiam wszystkich ..Tamara
- Dziunia87
- Od: 8 sty 2013, o 09:02
*Kasia pisze:Dziunia87, ja nie wiem czy to czasem nie Etoille Violette. Czy pąki miał skierowane w dół czy w górę?
Są skierowane w dół.
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Mój zmartwychwstaniec. Po zimie bardzo długo nie dawał najmniejszych oznak życia, zdążyłem już go spisać na straty, po czym, ku mojemu zaskoczeniu, odbił od korzenia w momencie gdy jego koledzy skończyli już pierwsze kwitnienie.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- Patrysiowa
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 8 maja 2013, o 10:44
Locutus - możesz jeszcze podać nazwę tego powojniczka? Jest bardzo oryginalny.
Pozdrawiam,
Ela - początkująca ogrodniczka
Ela - początkująca ogrodniczka