Doniczkowce u szarotki cz. 4
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Doniczkowce u szarotki cz. 4
Aha
to się okaże jak moje zaczną dojrzewać, bo na razie zieleninka
a potem zidentyfikujemy co i jak.
to się okaże jak moje zaczną dojrzewać, bo na razie zieleninka
a potem zidentyfikujemy co i jak.
Pozdrawiam, Agata.
-
- 1000p
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cieszę się Agatko, że jesteś chętna do identyfikacji, bo u mnie jest trochę pomyłek. Nasiona niby z jednej torebki, a pomidorki na krzaczku o różnym kształcie. Nie żebym się skarżyła, ale jeśli chciałabym się podzielić nasionami to już muszą być podpisane jak należy.
U mnie mokro i dość zimno, bo tylko 15*, dlatego wszystkim zmarzlakom, kilka kwiatków na pocieszenie:
U mnie mokro i dość zimno, bo tylko 15*, dlatego wszystkim zmarzlakom, kilka kwiatków na pocieszenie:
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
- katharos
- 1000p
- Od: 4 sie 2012, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Masz fioletowe pomidory czy one smakują pomidorowo czy inaczej
I ile ty masz odmian ...ja tylko bawole serca i bezimienne koktajlowe ,papryki też mam dwie ostrą ozdobną i zwykła czerwoną bezimienną.
Będę tu kukać i oglądać twoje różności
No i kwiecia też ładne
I ile ty masz odmian ...ja tylko bawole serca i bezimienne koktajlowe ,papryki też mam dwie ostrą ozdobną i zwykła czerwoną bezimienną.
Będę tu kukać i oglądać twoje różności
No i kwiecia też ładne
- Nolinka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 maja 2012, o 09:54
Pięknie się zapowiadają papryczki i pomidorki
Liliowce coraz bardziej mi się podobają. Kiedyś nie bardzo za nimi przepadałam. Na wsi rósł w ogródku taki najzwyklejszy rdzawy o malutkich kwiatach na długich badylach. Te nowsze odmiany są piękne
Liliowce coraz bardziej mi się podobają. Kiedyś nie bardzo za nimi przepadałam. Na wsi rósł w ogródku taki najzwyklejszy rdzawy o malutkich kwiatach na długich badylach. Te nowsze odmiany są piękne
Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Dorota.....lista moich chciejstw dzięki Tobie się wydłuża
Zapisałam sobie siewki świdośliwy .Czy to jest to samo,co aronia?
Ale i lilie wpisałam na listę-te różowe ze smugą
I koleusów takich nie mam
Ale Ty masz wielkie warzywa .U mnie w tym roku nędznie .Ziemia słaba i obornika nie daliśmy w tym roku,jakoś tak wyszło.Do tego brak opadów zrobił swoje .A nie napodlewam,bo dalej od domu.A i w studni wody nie za wiele...
A papryka dopiero mi kwitnie .Słabo jakoś wzeszła i tylko z 5 jest małych krzaczków...porażka w tym roku.
Zapisałam sobie siewki świdośliwy .Czy to jest to samo,co aronia?
Ale i lilie wpisałam na listę-te różowe ze smugą
I koleusów takich nie mam
Ale Ty masz wielkie warzywa .U mnie w tym roku nędznie .Ziemia słaba i obornika nie daliśmy w tym roku,jakoś tak wyszło.Do tego brak opadów zrobił swoje .A nie napodlewam,bo dalej od domu.A i w studni wody nie za wiele...
A papryka dopiero mi kwitnie .Słabo jakoś wzeszła i tylko z 5 jest małych krzaczków...porażka w tym roku.
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Warzywka olbrzymy ale liliowce wyjątkowe urodne
Pozdrówka
Pozdrówka
- judyta
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
Łoł...ale pomidory !! Wypasione warzywa
Co to takie śliczne na ostatniej fotce? Bardzo mi się podoba, widziałam u kogoś tą roślinę kwitnącą na biało-czy to może wiązówka bulwkowa?
Co to takie śliczne na ostatniej fotce? Bardzo mi się podoba, widziałam u kogoś tą roślinę kwitnącą na biało-czy to może wiązówka bulwkowa?
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
-
- 1000p
katharos Kasiu te fioletowa mam pierwszy raz, więc o smaku dowiem się jak dojrzeją. Przez ostatnie lata to miałam najwyżej 8 odmian,a w tym roku zaszalałam i mam około40 odmian razem z koktajlowymi. Teraz czekam na dojrzewanie tych nowych, bo wszystkie malinowe, bycze rogi, bawole serca to znam, czarną zebrę tez już miałam.
Nolinka te nowe odmiany liliowców zdecydowanie piękniejsze, ale te stare też mają swój urok.
jola1313 sama się dziwię, że warzywa tak urosły, bo siałam bardzo późno, na początku maja zaczęłam siać, bo jak wszędzie zima się przedłużyła. W tym roku zasiałam na redlinach i jak na razie jestem zadowolona, zobaczymy jakie będą plony. O jaką lilię Ci chodzi konkretnie? O świdośliwie napisałam Ci wcześniej. Mogę dodać, że sok, czy nalewkę robi się tak samo jak z aronii.
Arkadius121 dzięki za miłe słowa.
judyta na ostatniej fotce to rzeczywiście wiązówka, jest śliczna i rośnie bardzo wysoka. U mnie ma 160cm.
Dziś tylko jedna fotka - tak w zbliżeniu wyglądają kwiatki aloesu:
Później pokażę Wam co mój M mi kupił. Przez telefon był bardzo z siebie dumny, później już trochę mniej.
Nolinka te nowe odmiany liliowców zdecydowanie piękniejsze, ale te stare też mają swój urok.
jola1313 sama się dziwię, że warzywa tak urosły, bo siałam bardzo późno, na początku maja zaczęłam siać, bo jak wszędzie zima się przedłużyła. W tym roku zasiałam na redlinach i jak na razie jestem zadowolona, zobaczymy jakie będą plony. O jaką lilię Ci chodzi konkretnie? O świdośliwie napisałam Ci wcześniej. Mogę dodać, że sok, czy nalewkę robi się tak samo jak z aronii.
Arkadius121 dzięki za miłe słowa.
judyta na ostatniej fotce to rzeczywiście wiązówka, jest śliczna i rośnie bardzo wysoka. U mnie ma 160cm.
Dziś tylko jedna fotka - tak w zbliżeniu wyglądają kwiatki aloesu:
Później pokażę Wam co mój M mi kupił. Przez telefon był bardzo z siebie dumny, później już trochę mniej.
Nadwyżki z domu i ogrodu
Nadwyżki z domu i ogrodu
Ale dorodne warzywa , moim daleko jeszcze .Kwiatki super. Na zdjęciu gąszcz calii o liściach w kropki ma białe kwiatki?
-
- 1000p
emma1966 w tym gąszczu to białe z czarnym środkiem, piękne i bardzo "płodne". Już kilkanaście osób ma u siebie jej "dzieci". A kiedy 6 lat temu kupiłam to była cebulka wielkości 5 zł.
Nadwyżki z domu i ogrodu
Nadwyżki z domu i ogrodu
-
- 1000p
Ta z ostatniego będzie na 100% - to little kiss, a ta 1 to Saltarello z tych kupowanych wspólnie Mam 2 cebule, jak się nie zmarnuje to dostaniesz.
Nadwyżki z domu i ogrodu
Nadwyżki z domu i ogrodu
-
- 1000p
Witam w to niedzielne przedpołudnie. Na początek obiecany prezent od M. Najpierw kupił, jak mówił kwitnącego kaktusa, a potem pytał czy to możliwe, że do kaktusa doklejono kwiatki, ale był wściekły kiedy potwierdziłam:
No cóż teraz już wie i nie da się nabrać więcej, a kwiaty się odklei i kaktusik będzie rósł.
Kolejne lilie i liliowce, może nie są takie piękne jak u niektórych z Was, ale i tak je lubię:
Ta w kolorze ostrej pomarańczy:
A tu kilka na raz:
W domu kwitną fiołki, niektóre mają kwiatki pokaźnych rozmiarów:
Na storczyku zauważyłam coś takiego, czyżby keiki?
No cóż teraz już wie i nie da się nabrać więcej, a kwiaty się odklei i kaktusik będzie rósł.
Kolejne lilie i liliowce, może nie są takie piękne jak u niektórych z Was, ale i tak je lubię:
Ta w kolorze ostrej pomarańczy:
A tu kilka na raz:
W domu kwitną fiołki, niektóre mają kwiatki pokaźnych rozmiarów:
Na storczyku zauważyłam coś takiego, czyżby keiki?
Nadwyżki z domu i ogrodu
Nadwyżki z domu i ogrodu