Pomidorowo ogórkowy szał "podfoliowy" cz.2
- stachs
- 100p
- Od: 26 lut 2012, o 19:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidorowo ogórkowy szał "podfoliowy" cz.2
Yvona niezłe okazy, ja też czekam na właściwą barwę
Pokażę i ja mój "nowicjuszowski" foliaczek
Widok ogólny
Najbardziej jestem zadowolony z bawolych serc
Chyba za niedługo puszczę je po skosie tunelu bo już dorastają do sufitu
Okazało się, że rozstaw co 40 cm to jednak trochę za gęsto no i nie doceniłem bujności betaluxów i rumb ożarowskich. Przez to w tunelu jest trochę za gęsto. W przyszłym roku rozplanuję pomidorki trochę luźniej.
Nic, teraz tylko czekać aż zaczną się czerwienić.
Widok ogólny
Najbardziej jestem zadowolony z bawolych serc
Chyba za niedługo puszczę je po skosie tunelu bo już dorastają do sufitu
Okazało się, że rozstaw co 40 cm to jednak trochę za gęsto no i nie doceniłem bujności betaluxów i rumb ożarowskich. Przez to w tunelu jest trochę za gęsto. W przyszłym roku rozplanuję pomidorki trochę luźniej.
Nic, teraz tylko czekać aż zaczną się czerwienić.
- darbo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2011, o 13:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pozdrawiam
Dariusz
Dariusz
t271828 - ładny metraż tego "nowicjuszowego" foliaka. Mój pierworodny foliak ma tylko 4m x 2,6m. Ale już planuję drugi na przyszły sezon.Moje pomidory (Krakowski i Bawole Serca) też rosną za gęsto. Teraz i tak już mają jako taki prześwit (po przerzedzeniu dolnych lisci), ale gdy wiązały grona to te najniższe liściory miały nawet 60cm długości i uszczykiwałam tylko czubki tych liści, aby tylko do ziemi nie dostawały.
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Dwa namioty wojskowe - jak się bawić to się bawićkaska1ge pisze:t271828 - ładny metraż tego "nowicjuszowego" foliaka.
Też tak miałem, ale teraz jest najbardziej gęsto przy ścianach gdzie posadziłem karłowate odmiany - nie doceniłem ich wigorukaska1ge pisze: Moje pomidory (Krakowski i Bawole Serca) też rosną za gęsto. Teraz i tak już mają jako taki prześwit (po przerzedzeniu dolnych lisci), ale gdy wiązały grona to te najniższe liściory miały nawet 60cm długości i uszczykiwałam tylko czubki tych liści, aby tylko do ziemi nie dostawały.
Krakowskie z kolei nie chcą "iść w górę" dorosły do ok 1,20m i wyhamowały
Sława nadrenii pięknie rośnie, ale chyba nie jest mistrzem plenności. Bardzo ładnie wiążą i rosną malinowe ożarowskie. Bawole oceniam najwyżej. Takie mam na razie spostrzeżenia
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 2 kwie 2013, o 10:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
a po ile kupowałes stelaże jeśli mozna wiedzieć? ja mam drugi namiot wiekszy od pierwszego dwukrotnie 4,4* 3,6 a kolejny chce mieć wiekszy jeszcze dwukrotniej
A nie macie wrażenia że w tym roku pomidory w tunelach bardzo powoli dojrzewają?
500 zl za sztuke plus 49 zl przesylka
- Agulka11
- Od: 23 mar 2011, o 18:58
Żeby Cię ta Sława nadrenii nie zaskoczyła pod koniec sezonu... u mnie było rwania a rwania... Na surowo smakiem nie powalała, ale na sosy na bieżąco jak znalazł. Do tego bardzo fajnie się przechowujet271828 pisze: Sława nadrenii pięknie rośnie, ale chyba nie jest mistrzem plenności.
Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Forumowiczka - Aga
Mistrzem plenności u mnie może i był. Smak... hmmmmmm.... bezsmakowy .
-
- Od: 26 lis 2009, o 18:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ta duża zielona piętka świadczy o niedoborze potasu. Wiem, ze Bawole maja tendencję do zielonej piętki, ale w umiejętnie nawożonych jest bardzo mała żółta skórka pod którą jest czerwony miąższ. Tu trzeba będzie dużo obciąć przy jedzeniu.
Moje nowe imię Szansa
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Mam w szklarence pierwszy raz więc nie mam porównania, ale myślałam, ze o tej porze już coś zjem, a tu piękne duże, ale ... zielone:magda1975 pisze:A nie macie wrażenia że w tym roku pomidory w tunelach bardzo powoli dojrzewają?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6