Aniu 13 Flore Pleno to prawdziwe drzewo..... jest niesamowita, jedyny mankament, to brak zapachu, ale przy innych pachnących liliach w pobliżu, wcale tego się nie zauważa.... namawiam
Flash Point jedna z moich ukochanych.... jest naprawdę wspaniała .... i też bardzo na nią namawiam
Big Brother..... kolejna moje ulubienica

....ogromne kwiaty...cudo
Aguniu nie trzeba tęsknić, tylko wsiąść w busik i w drogę...... troszkę ponad pół godzinki i jesteś
Liliowce też bardzo lubię i już troszkę mi się nazbierało..... część czeka na wydanie
Tajeczko dziękuję kochana

Kocham lilie i chciałabym mieć ich jak najwięcej, niestety moja kolekcja nie może się rozrastać, bo miejsca brak..... już więcej nie będę dosadzała..... chociaż bardzo bym pragnęła, ale nie mam nawet gdzie przesadzić tych, które zbyt się rozrosły ..... jesienią będę szukała miejsca....
Flashpoint faktycznie jest zjawiskowa i bardzo na nią namawiam

zawsze bardzo ukwiecona, cudownie pachnie i szybciutko sie rozrasta w dużą kępę
Ewuniu więc bajeczne liliowe widoki jeszcze przed Tobą

Dużo pąków, więc i kwitnienia będą wspaniałe
Eye Liner jest prześliczna, zawsze się nią zachwycam, taka elegancka w swej bieli z tą cieniuteńką lamóweczką

Ja niestety jej nie mam....
Aguniu oczywiście, że musimy wybierać i rezygnować z niektórych roślinek. Ale to fajnie..... dzięki temu nasze ogrody bardzo się różnią, a inne niż u siebie roślinki możemy podziwiać u kogoś
Moniś dziękuję

Lilie kocham i strasznie mi żal, że nie mam miejsca na więcej odmian....
Ja również bardzo Ciebie pozdrawiam
Ewuniu bardzo żałuję, że lilie nie chcą u Ciebie rosnąć..... może odpowiadają za to nornice???.... może spróbuj je posadzić w drucianych koszyczkach..... podobno świetny sposób.....
Lilii nie wykopuję nigdy, absolutnie nie ma takiej potrzeby, wspaniale sobie radzą i nigdy nie giną..... nawet orientalne, które są uważane za najdelikatniejsze.... to mit....
Milenko Flore Pleno jest naprawdę bardzo dekoracyjną lilią

To prawdziwe liliowe drzewo, jest ogromna i z całą masą kwiatów. Wspaniale się mnoży z cebulek powietrznych.... szybciutko można mieć cały liliowy zagajnik
Małgosiu bardzo namawiam na sadzenie lilii.... są całkowicie niewymagające a naprawdę piękne
Lilie najlepiej przesadzić jesienią, jak już zaschną łodygi. Wtedy wykopujemy cebule i od razu przenosimy w nowe miejsce.
Mariolu cieszę się, że podobają Ci się