Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2009, o 00:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Aguś,przepiękne lilie ;:oj W moim ogrodzie nie chcą rosnąc ;:223 Co roku dokupuję,a na przyszły już ich nie ma.
Napisz proszę czy Ty swoje wykopujesz na zimę,czy zostają w gruncie?
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga, padłam po prostu: https://lh4.googleusercontent.com/-_c33 ... 520026.jpg Muszę sobie wpisać odmianę do notatnika. Cudowności! ;:180
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga,widać na zdjęciach twoja odwzajemnioną miłość do lilii.Jak patrzę na twoje gatunki to wiem,ze swoją kolekcję na pewno powiększę.
Aga,kiedy i w jaki sposób mogłabym przesadzic lilie?
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wow, wow, wow. Lilie cudne!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wandziu dziękuję bardzo i ja Ciebie również pozdrawiam ;:196
Mam nadzieję, że wreszcie doszedł do Ciebie deszczyk i troszkę podlał roślinki..... u mnie już 2 dni nie pada, ale jest chłodna i mało słoneczka....

Grażynko padało....padało i to naprawdę mocno, ale lilijki jakoś to świetnie zniosły. Liliowce też świetnie to przetrwały, poza 2 odmianami, których kwiaty zrobiły się troszkę brzydsze...
Szkoda bardzo, że deszcz tak Twoje lilie uszkodził....

Graziu bardzo dziękuję za cieplutkie słowa ;:196 Miło mi bardzo, że podoba Ci się mój ogródek i moje ukochane kwiaty -lilie :D

Dorotko jeśli masz tylko miejsce, to bardzo, bardzo na lilie namawiam ..... to wspaniałe kwiaty..... niekłopotliwe a naprawdę piękne :D

Eluniu mam nadzieję, ze uda Ci sie znaleźć troszkę czasu w codziennej gonitwie, żeby zajrzeć na Forum i pokazać troszkę widoków z Twojego pięknego ogrodu :D

Iwonko.... mówię Ci..... pachnie wprost bajecznie :D .... wieczorami aż trudno wysiedzieć na tarasie przez ten zapach :D

Aniu 55 świetnie że kupiłaś sobie Satisfaction..... to świetna lilia, bardzo obficie kwitnie i faktycznie wspaniale pachnie..... no i jest naprawdę piękna, z daleka przyciąga wzrok :D

Ulu faktycznie bardzo rzadko w w okresie letnim zaglądam na wątek kuchenny, kompletny brak czasu..... mam nadzieję, że jesienią znów ruszy pełną parą :D Cieszę się bardzo, ze jagodzianki smakowały..... ja w tym roku jeszcze nie robiłam .... ostatnio wielkim powodzeniem cieszą się u nas różne ciasta z wiśniami . Był wyjątkowy urodzaj na te owoce i korzystamy z nich na potęgę :D
Conca D'or jakoś tak rozwłóczyła mi się po całym ogrodzie :roll: mam ją w kilku miejscach po jednym badylku.... nawet nie wiem w jaki sposób do tego doszło :roll: :lol: jesienią wykopię i posadzę w jednej kępie.... jest naprawdę wspaniała :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu 13 Flore Pleno to prawdziwe drzewo..... jest niesamowita, jedyny mankament, to brak zapachu, ale przy innych pachnących liliach w pobliżu, wcale tego się nie zauważa.... namawiam 8-)
Flash Point jedna z moich ukochanych.... jest naprawdę wspaniała .... i też bardzo na nią namawiam 8-)
Big Brother..... kolejna moje ulubienica :lol: ....ogromne kwiaty...cudo :D

Aguniu nie trzeba tęsknić, tylko wsiąść w busik i w drogę...... troszkę ponad pół godzinki i jesteś ;:224
Liliowce też bardzo lubię i już troszkę mi się nazbierało..... część czeka na wydanie :wink:

Tajeczko dziękuję kochana ;:196 Kocham lilie i chciałabym mieć ich jak najwięcej, niestety moja kolekcja nie może się rozrastać, bo miejsca brak..... już więcej nie będę dosadzała..... chociaż bardzo bym pragnęła, ale nie mam nawet gdzie przesadzić tych, które zbyt się rozrosły ..... jesienią będę szukała miejsca....
Flashpoint faktycznie jest zjawiskowa i bardzo na nią namawiam 8-) zawsze bardzo ukwiecona, cudownie pachnie i szybciutko sie rozrasta w dużą kępę :D

Ewuniu więc bajeczne liliowe widoki jeszcze przed Tobą :D Dużo pąków, więc i kwitnienia będą wspaniałe :D
Eye Liner jest prześliczna, zawsze się nią zachwycam, taka elegancka w swej bieli z tą cieniuteńką lamóweczką :D Ja niestety jej nie mam....

Aguniu oczywiście, że musimy wybierać i rezygnować z niektórych roślinek. Ale to fajnie..... dzięki temu nasze ogrody bardzo się różnią, a inne niż u siebie roślinki możemy podziwiać u kogoś :D

Moniś dziękuję ;:196 Lilie kocham i strasznie mi żal, że nie mam miejsca na więcej odmian....
Ja również bardzo Ciebie pozdrawiam ;:167

Ewuniu bardzo żałuję, że lilie nie chcą u Ciebie rosnąć..... może odpowiadają za to nornice???.... może spróbuj je posadzić w drucianych koszyczkach..... podobno świetny sposób.....
Lilii nie wykopuję nigdy, absolutnie nie ma takiej potrzeby, wspaniale sobie radzą i nigdy nie giną..... nawet orientalne, które są uważane za najdelikatniejsze.... to mit....

Milenko Flore Pleno jest naprawdę bardzo dekoracyjną lilią :D To prawdziwe liliowe drzewo, jest ogromna i z całą masą kwiatów. Wspaniale się mnoży z cebulek powietrznych.... szybciutko można mieć cały liliowy zagajnik :D

Małgosiu bardzo namawiam na sadzenie lilii.... są całkowicie niewymagające a naprawdę piękne :D
Lilie najlepiej przesadzić jesienią, jak już zaschną łodygi. Wtedy wykopujemy cebule i od razu przenosimy w nowe miejsce.

Mariolu cieszę się, że podobają Ci się ;:196
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Aguś ;:167 kolekcja lilii imponująca ;:138
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, lilie powalają! Urodą i zapachem :!: Mam je w trzech miejscach ogrodu i praktycznie zdominowały swym zapachem cały ogród :) I wcale mi to nie przeszkadza :tan
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Aga nieziemsko jest u Ciebie. Liliowce i lilie. Twój ogród jest zawsze piękny, ale teraz wybija się ponad wszystkie!
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Oj Aguś

znowu dałaś czadu, ale to nie szkodliwe, takie piękno ogródkowe.

Czy korzystasz z leżaczka, jak tam prawie studentka???
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko cieszę się, że podoba Ci się ;:196

Jacku niesamowite są lilie przez ten cudowny zapach...... u mnie w domu jedna jedyna gałązka a wazonie a musi stać w łazience, bo aż głowa boli od zapachu :lol: a ogród i cała okolica pięknie uperfumowana..... sąsiedzi zachwyceni ;:224 :lol:

Karolinko dziękuję Ci za tak cieplutkie słowa ;:196 Niesamowicie mi miło, że masz tak dobre zdanie o moim ogródku :D

Agatko ;:196
Z leżaczka na razie jakoś nie bardzo jest czas korzystać :roll: ....ale zacznę.... na pewno zacznę :;230
Ola ok :D już wszystko załatwione, teraz szuka mieszkania i pracy w W :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aguś :wit
Cuudne te Twoje wszystkie lilie ;:167 Ale i cuuudny zapach za pewne unosi sie w tym Twoim ślicznym ogrodzie ; ;:108
I tak pieknie wygladaja jak ich jest więcej,.Ja dokupuję pojedyńczo,więc nie mam takich kep,może mi sie kiedyś rozmnożą :?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu na pewno lilie wspaniale Ci się rozrosną..... większość z nich na prawdę szybciutko zamienia sie w duże piękne kępy :D
Zapach jest niesamowity..... wieczorami aż zbyt mocny i czasami wygania mnie z tarasu :roll: :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Agness, zapach lilii wieczorową porą uwielbiam, a daleko mi do Twoich ilości lili i kolekcji przeszło 60 odmian ;:oj Mam kilkanaście sztuk przy tarasie i woń roztaczają obłędną... ;:170
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, jak zwykle piekne zdjęcia!! Co to za żółte kwiaty w pobliżu pysznogłówek?
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”