Najpewniej dosłownie posypałeś nawozem kwiaty i ........podejrzewam że spaliłeś je. Nawóz się sypie nie na kwiaty czy inne rośliny lecz wokół kwiatów i innych roślin tak by granulki bezpośrednio nie stykały się z rośliną. Spróbuj dobrze podlać wodą by rozcieńczyć nawóz , może coś uratujesz.
Witam!
Proszę o poradę ponieważ jestem początkującym ogrodnikiem popełniłam dzisiaj gafę: kupiłam azofoskę i co dalej czytam, że jest to nawóz wiosenny Czy tylko na wiosnę się go stosuje czy mogę teraz podsypać moje kwiaty
Kwitnące kwiaty jednoroczne w ogródku możesz posypać Azofoską.
O jakie inne kwiaty moze ci chodzić? Nie wiem
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
zielne to może i można ale krzewy zdecydowanie nie - azofoska ma spory udział azotu, który stymuluje wzrost i opóźnia drewnienie pędów, przez co mogą się nie przygotować odpowiednio do zimy
Ja mam azofoske od zeszlej wiosny lezala na zimnym strychu i opakowanie bylo otwarte... Czy ten nawoz zachowal swoje wlasciowisci i wszystkie skladniki?
Powinna zachować wszystkie składniki, tam nie ma substancji lotnych by się ulotniły, z pewnością jak ją użyjesz ,to nie zaszkodzisz roślinie( oczywiście, jeżeli nie przedawkujesz)
Mam pytanie odnośnie stosowania azofoski pod iglaki.... czy azot wpływa jakoś negatywnie na iglaki? Jak często azofoską można nawozić trawę na ziemiach piaszczystych?