Ogródek majowej cz. 2 (nowe wyzwanie:)
Re: Ogródek majowej cz. 2 (nowe wyzwanie:)
Iwona ,powiedz mi skąd Ty masz tyle kamieni o takich kształtach?
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=64054 Zapraszam serdecznie wszystkich.....
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie wypędzisz mnie tak szybko lubię podziwiać powstające cudne ogrody
- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Dorcia będzie mi miło przy każdej twojej wizycie.
Kanapl kamienie dostarczyła firma, która układa mi te nawierzchnie.
Aga dziękuję kochana
Kanapl kamienie dostarczyła firma, która układa mi te nawierzchnie.
Aga dziękuję kochana
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mnie też nie wypędzisz.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
A jaki jest koszt samych kamieni? Bo chyba za darmo ich nie dostałaś! Napisz na PW....
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=64054 Zapraszam serdecznie wszystkich.....
- Patrysiowa
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 8 maja 2013, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dosyć budowy?! No coś Ty! Ja teraz codziennie zaglądam do Ciebie, żeby śledzić prawie na żywo fotorelację z postępów Bardzo mi się podoba, to co powstaje. Widać, że dokładnie wiesz, do czego dążysz. Czy ogród projektował jakiś architekt krajobrazu, czy to Twoje autorskie pomysły?
Pozdrawiam,
Ela - początkująca ogrodniczka
Ela - początkująca ogrodniczka
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko, prace postępują w zwrotnym tempie!
Elementy z kamienia wyglądają super W tym roku ogrod zyska piękne ramy i pierwsze roslinki, rewelacyjny kalendarz prac i pomysł na ogrod
Elementy z kamienia wyglądają super W tym roku ogrod zyska piękne ramy i pierwsze roslinki, rewelacyjny kalendarz prac i pomysł na ogrod
- majowa
- 1000p
Aniu fajnie, że zaglądasz i kibicujesz.
Kanapl jak masz na imię? no niestety za darmo ich nie dają, choć nie obraziłabym się priv.
Ela miło mi słyszeć, że zaglądasz codziennie. Projekt robiła pani architekt, uwzględniając moje życzenia, sugestie. Miałam to wszystko w kawałkach w głowie, ale brakowało zebrania wszystkiego do przysłowiowej kupy I tak powstał projekt, który teraz realizuję, choć już teraz widzę, że wiele rozwiązań wychodzi w praniu. Np. plac przy altanie miał być żwirowy, zdecydowałam, że będzie przedłużeniem ścieżki czyli kamienny. Murek miał być wolnostojący, coś na wzór murka przy ognisku u Agnieszki aguniady, ale pomyślałam, że mogę go wykorzystać jako oparcie dla skalniaka. Mam płaski teren, więc tego typu mały nasyp nadaje trochę odmienności. Dziś np. robimy drugą, niezaplanowaną w projekcie ścieżkę. I tak to wygląda.
Kasiu jest mi niezmiernie miło, że do mnie zaglądasz. No i muszę ci powiedzieć, że ścieżki są zainspirowane twoją. Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko. Chodziłam do panów z monitorem z twoimi zdjęciami, prosząc aby mieli je na uwadze.
Kanapl jak masz na imię? no niestety za darmo ich nie dają, choć nie obraziłabym się priv.
Ela miło mi słyszeć, że zaglądasz codziennie. Projekt robiła pani architekt, uwzględniając moje życzenia, sugestie. Miałam to wszystko w kawałkach w głowie, ale brakowało zebrania wszystkiego do przysłowiowej kupy I tak powstał projekt, który teraz realizuję, choć już teraz widzę, że wiele rozwiązań wychodzi w praniu. Np. plac przy altanie miał być żwirowy, zdecydowałam, że będzie przedłużeniem ścieżki czyli kamienny. Murek miał być wolnostojący, coś na wzór murka przy ognisku u Agnieszki aguniady, ale pomyślałam, że mogę go wykorzystać jako oparcie dla skalniaka. Mam płaski teren, więc tego typu mały nasyp nadaje trochę odmienności. Dziś np. robimy drugą, niezaplanowaną w projekcie ścieżkę. I tak to wygląda.
Kasiu jest mi niezmiernie miło, że do mnie zaglądasz. No i muszę ci powiedzieć, że ścieżki są zainspirowane twoją. Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko. Chodziłam do panów z monitorem z twoimi zdjęciami, prosząc aby mieli je na uwadze.
Projektowanie to wielka przyjemność ale korekty w trakcie wykonastwa wcale nie mniejsza
Wykonana w terenie już część zamierzonego planu trafia łatwiej do wyobraźni i wtedy widzimy inne możliwości. Modernizując na gorąco uzupełniamy, zmieniamy nawet rezygnujemy z czegoś co uważamy za niekonieczne widząc w danej fazie budowy że tak będzie jednak lepiej.
To zajęcie najbardziej ekscytuje będąc solą i pieprzem w naszej "potrawie"
Iwona jestem pewny że "siedzisz" w tej potrawie w stu procentach po uszy
Trzaskaj dużo fotek i czerp garściami z tej budowlanej fazy jak najwięcej przyjemności.
Wykonana w terenie już część zamierzonego planu trafia łatwiej do wyobraźni i wtedy widzimy inne możliwości. Modernizując na gorąco uzupełniamy, zmieniamy nawet rezygnujemy z czegoś co uważamy za niekonieczne widząc w danej fazie budowy że tak będzie jednak lepiej.
To zajęcie najbardziej ekscytuje będąc solą i pieprzem w naszej "potrawie"
Iwona jestem pewny że "siedzisz" w tej potrawie w stu procentach po uszy
Trzaskaj dużo fotek i czerp garściami z tej budowlanej fazy jak najwięcej przyjemności.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Ale się u Ciebie dużo dzieje, no i prace postępują oszałamiająco szybko. Wstawiaj kochana duuuzo zdjęć
- majowa
- 1000p
Justynko, Januszu staram się uwiecznić każdy etap prac. Fotki na dziś:
Jak widać pierwsza część jest już gotowa na przyjęcie roślin, trzeba jeszcze wyznaczyć dwie boczne rabaty przy ścieżce i wypełnić żwirkiem szczeliny w ścieżkach.
Część roślin dziś rano przyszła, ale sadzenie w przyszłym tygodniu.
bardziej normalnie
życzę udanego dnia!
Jak widać pierwsza część jest już gotowa na przyjęcie roślin, trzeba jeszcze wyznaczyć dwie boczne rabaty przy ścieżce i wypełnić żwirkiem szczeliny w ścieżkach.
Część roślin dziś rano przyszła, ale sadzenie w przyszłym tygodniu.
bardziej normalnie
życzę udanego dnia!
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Efekty prac toż to już ostateczny etap. Jestem ciekawa zaplanowanych nasadzeń.
CUDNIE jest
Iwonko zaplanowałaś swój ogród perfekcyjnie
CUDNIE jest
Iwonko zaplanowałaś swój ogród perfekcyjnie
Zgadzam się z Agnieszką. Jestem pod wielkim wrażeniem jak porządnie zakładasz swój ogród Musiałam spędzić wiele godzin na przemyśleniach, projektach, wyborze roślinności. Wielkie brawa dla Ciebie już teraz
Pozdrawiam - Dosia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67157
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67157