Witam
w niesamowicie upalny dzień...
Tereniu!...od tego roku stałam się kolekcjonerką dalii...i wiem,że będę tę kolekcję powiększała.
Mam kilka jeszcze odmian, które lada dzień zakwitną- nabyte od kolekcjonera dalii ..tu na Forum...
Jaki obciach?...wstawiaj fotkę porzeczek...
Ja mam jeden krzak ... a właściwie krzaczek...a zbiorę z niego ok. 10kg...może i więcej.
Co roku tak obficie obradza i owoce dorodne...zawsze wiosną wycinam stare pędy i tym sposobem odmładzam krzak.
Tereniu...to pomarańczowe ...to jednoroczny kwiatek.Pozdrawiam
Iwonko!
...te białe kwiaty ...to juka...
Weroniko!/ nikus/ ...witam serdecznie nowego gościa!Miło mi będzie Ciebie gościć w swoich skromnych progach.
Dziękuję za słowa uznania dla mnie i mojego ogrodu.
Zapraszam...zaglądaj do mnie!
Linetko!witam serdecznie
..porzeczki do skubania przez wnuczkę ...reszta na dżem...do naleśników , gofrów...z bitą śmietaną. Pychotka!
Krystianie! ![heya :wit](./images/smiles/witaj.gif)
cieplutko w upalny dzień!
Na termometrze już 22C...dzisiaj chyba spędzę dzień w basenie...
Krokosz mam po raz pierwszy...tak jest to roślina jednoroczna, ale prawdopodobnie pozostawiona do dojrzenia nasion i wysianiu się ich...jest w kolejnych latach.
Wygląda na to ,ze można zasuszać .../ zbiorę nasiona/
Masz rację...ten pomarańczowy kwiatek ...to onętek siarkowy...
jak go zwał tak go zwał... podoba mi się bo tworzy taką krzewinkę...i intensywnym kolorem "krzyczy" w ogrodzie...
Porzeczka obradza tak co roku...taki niepozorny krzaczek...jeden
![yes ;:108](./images/smiles/yes.gif)
....a owoców multum.Będzie dżem...
Tak samo obrodziły dwie wiśnie ...niewielkie drzewka...a wiśni " zatrzęsienie"...Pozdrawiam!
Beatko!/ Becia/
Tak to onętek siarkowy...pisałam już wyżej...Krystian/Kriss/zidentyfikował go.Ma zupełnie inne liście niż te zwykłe onętki.
Dzięki za pomoc...pozdrawiam
Mariolciu!...witam
... dziękuję za miłe słowa ...postaram się dzisiaj coś ciekawego 'obfocić"...
W podziękowaniu za odwiedziny, moim wspaniałym gościom....obficie kwitnący jeszcze, od ponad trzech tygodni....clematis
![Obrazek](http://images62.fotosik.pl/1/44d551fad5b1e46a.jpg)