Doniczkowce u szarotki cz. 4
- labka1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Doniczkowce u szarotki cz. 4
Co za jakiś jeden czy drugi krytykuje Twoje nalewki???? Tylko mi tu go daj
To ja me serce leczę aroniową..wiśnioweczka rozgrzewam się , a malinową na smaczek..jak kichanko łapie..boski nektar w herbatce...
a inni niech sobie opinie swoje schowaja...w .....no!
To ja me serce leczę aroniową..wiśnioweczka rozgrzewam się , a malinową na smaczek..jak kichanko łapie..boski nektar w herbatce...
a inni niech sobie opinie swoje schowaja...w .....no!
-
- 1000p
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
Dzięki Kasiu za dobre słowo, ja tam się nie zrażam, bo skoro domownikom smakuje i innym też to choćby tylko dlatego warto zrobić.
Emma czy teraz widać lepiej?
Kilka ślicznotek:
Liliowce:
Oleander zaczyna kwitnąć:
Emma czy teraz widać lepiej?
Kilka ślicznotek:
Liliowce:
Oleander zaczyna kwitnąć:
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
- labka1
- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Ja lubie te lilijkowce z długimi listkami..bardzo mi sie podobaja..nawet o cudzie mam 2 kolory...
I tak kochana nie zaprzestawaj..bo czym ja sie rozgrzeję w zimie...?
Dorociu...moja Calla nie chce wydać drugiego kwiatuszka..wywaliła ten 2 metrowy..i nic..teraz wyszły tylko 2 czy 3 listki juz normalnej wielkości..ale kwiatuszka nie widze ..a u Ciebie taka masa kwiecia.. ...aż miło popatrzeć
I tak kochana nie zaprzestawaj..bo czym ja sie rozgrzeję w zimie...?
Dorociu...moja Calla nie chce wydać drugiego kwiatuszka..wywaliła ten 2 metrowy..i nic..teraz wyszły tylko 2 czy 3 listki juz normalnej wielkości..ale kwiatuszka nie widze ..a u Ciebie taka masa kwiecia.. ...aż miło popatrzeć
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Piękne, klimatyczne widoki. Takie właśnie lubię, takich tutaj szukam. Super!
-
- 1000p
Kasiu na rozgrzewkę na pewno coś będzie.
Henryku miło, że Ci się podoba. w moim ogrodzie jeszcze dużo do zrobienia i ciągle coś zmieniam, ale dumna jestem z tego, że większość roślin widocznych na 1 fotce to ukorzenione własnoręcznie gałązki. Dziś to prawdziwe okazy.
Kolejny liliowiec, kwitną po kolei żeby zawsze coś nowego cieszyło oczy
I jeszcze czosnek, który wyrósł wspaniale:
Henryku miło, że Ci się podoba. w moim ogrodzie jeszcze dużo do zrobienia i ciągle coś zmieniam, ale dumna jestem z tego, że większość roślin widocznych na 1 fotce to ukorzenione własnoręcznie gałązki. Dziś to prawdziwe okazy.
Kolejny liliowiec, kwitną po kolei żeby zawsze coś nowego cieszyło oczy
I jeszcze czosnek, który wyrósł wspaniale:
Nadwyżki z domu i ogrodu
Nadwyżki z domu i ogrodu
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko masz prześliczną i przebogatą kolekcję Lilii i Liliowców
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Dorota,okazało się,że jednak ktoś ma tą roślinkę na fo ...A nazywa się Pajęcznica liliowata .I wiem,gdzie rośnie .Może wieczorkiem wstawię fotki.Ma drobniutkie kwiaty i tworzy takie ''miotły''.Może na necie znajdziesz dobre zdjęcia.Dla mnie śliczna.
A takich liliowców nie mam ...i pomarańczowa kalla
Kurcze i ''kaszkę'' masz ...a ta 1 lilia
Lepiej juz więcej roślinek nie pokazuj ...bo mi się zeszyt kończy
A takich liliowców nie mam ...i pomarańczowa kalla
Kurcze i ''kaszkę'' masz ...a ta 1 lilia
Lepiej juz więcej roślinek nie pokazuj ...bo mi się zeszyt kończy
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przepiękne kali, lilie i liliowce.Bardzo mi się podobają te nakrapiane liście kalii,wyglądają niezwykle oryginalnie
Pozdrówka
Pozdrówka
-
- 1000p
elcia1974 trochę tego mam, a ile jeszcze do zdobycia
jola1313 te calle to kupiłam na początku czerwca po 1zł za cebulkę i jak widać już zakwitły. Nie są tak okazałe jak białe, ale ważne, że zechciały pokazać kwiatki. Na przyszły rok już na pewno osiągną "normalne" rozmiary. Jolka jeśli wszystko dobrze pójdzie to 1 cebulkę Ci odstąpię. Wszystko inne najlepiej notuj sobie i później mi podasz, a ja sprawdzę czym mogę się podzielić.
Pajęcznicę obejrzałam i bardzo mnie zainteresowała, bo u mnie nic takiego nie rośnie, a jest piękna. Z tą kaszką to ciężka sprawa. Rośnie taka kępa od 20 lat i nijak podzielić się nie da, bo ma takie palowe korzenie i trudno znosi przesadzanie. W tej chwili wygląda przepięknie, taka burza białych kwiatuszków. Zeszyt to Ty lepiej przygotuj nowy, bo lilie jeszcze będą kwitły, gladiole i ciekawe dalie.
Arkadius121 masz rację, u calli to nawet liście bardzo dekoracyjne. Lubię tą roślinę, bo długo ma dekoracyjne kwiatostany,one nie więdną tylko zmieniają kolor na zielony.
jola1313 te calle to kupiłam na początku czerwca po 1zł za cebulkę i jak widać już zakwitły. Nie są tak okazałe jak białe, ale ważne, że zechciały pokazać kwiatki. Na przyszły rok już na pewno osiągną "normalne" rozmiary. Jolka jeśli wszystko dobrze pójdzie to 1 cebulkę Ci odstąpię. Wszystko inne najlepiej notuj sobie i później mi podasz, a ja sprawdzę czym mogę się podzielić.
Pajęcznicę obejrzałam i bardzo mnie zainteresowała, bo u mnie nic takiego nie rośnie, a jest piękna. Z tą kaszką to ciężka sprawa. Rośnie taka kępa od 20 lat i nijak podzielić się nie da, bo ma takie palowe korzenie i trudno znosi przesadzanie. W tej chwili wygląda przepięknie, taka burza białych kwiatuszków. Zeszyt to Ty lepiej przygotuj nowy, bo lilie jeszcze będą kwitły, gladiole i ciekawe dalie.
Arkadius121 masz rację, u calli to nawet liście bardzo dekoracyjne. Lubię tą roślinę, bo długo ma dekoracyjne kwiatostany,one nie więdną tylko zmieniają kolor na zielony.
Nadwyżki z domu i ogrodu
Nadwyżki z domu i ogrodu
po długiej przerwie- znów zawitałam no bo jak nie zawitać- jak tak tu tak pięknie, kolorowo i pełno rozmaitości obejrzałam wszelkie zaległe strony i portrety podopiecznych- tych pierzatych, futrzatych, zielonych..... tych wszystkich- jestem pełna podziwu przyłączam się do wcześniejszych opinii- lilie i liliowce, oraz rzecz jasna callie- wyglądają cudnie
-- 19 lip 2013, o 00:10 --
przyglądałam się przedszkolu amaryliskowemu- planuje założyć podobne ale jak na razie podziwiam je na tym wątku
-- 19 lip 2013, o 00:10 --
przyglądałam się przedszkolu amaryliskowemu- planuje założyć podobne ale jak na razie podziwiam je na tym wątku
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Kochana jesteś.Chodziło mi o tego żółtego liliowca z ciemnym oczkiem.
Gipsówkę kiedyś miałam,ale na warzywniku siałam.I chyba nie zniosła przesadzania.Trzeba jeszcze raz zasiać,na miejsce docelowe od razu .
A ten czosnek,to zimowy?Mój jeszcze w polu .Muszę się przejść zobaczyć
Gipsówkę kiedyś miałam,ale na warzywniku siałam.I chyba nie zniosła przesadzania.Trzeba jeszcze raz zasiać,na miejsce docelowe od razu .
A ten czosnek,to zimowy?Mój jeszcze w polu .Muszę się przejść zobaczyć
-
- 1000p
Kelpie cieszę się, że jesteś. U mnie zawsze urozmaicenie, bo wiadomo jak to na wsi fauna i flora w wielkiej różnorodności.
Byłam wczoraj na rybach i pełen sukces, złapałam 4 karpie takie po 0,5kg każdy (wypuściłam z powrotem, niech rosną), 3 20 cm linki (też darowałam im życie, bo za małe), kilkanaście płotek (dla kotów) i kilka karasi. Dziś idę znowu i zabiorę aparat żeby udokumentować połowy.
Jolka zapisuj, a ja potem sprawdzę co można podzielić. Z gipsówką to masz całkowitą rację, musi być od razu w docelowym miejscu. Czosnek to zimowy, wykopuje na raty, bo nie wszystko jeszcze się nadaje do zbioru, ale z tego co już wykopałam wnioskuję, że plony będą imponujące.
Dziś kolejna porcja liliowych zdjęć. Na początek te pachnące:
Ta żółta pachnie delikatnie, ale te różowe to upajająco.
I jeszcze te nie pachnące, ale "wyglądające":
Oraz pomidorki, które już zaczynają się rumienić:
Byłam wczoraj na rybach i pełen sukces, złapałam 4 karpie takie po 0,5kg każdy (wypuściłam z powrotem, niech rosną), 3 20 cm linki (też darowałam im życie, bo za małe), kilkanaście płotek (dla kotów) i kilka karasi. Dziś idę znowu i zabiorę aparat żeby udokumentować połowy.
Jolka zapisuj, a ja potem sprawdzę co można podzielić. Z gipsówką to masz całkowitą rację, musi być od razu w docelowym miejscu. Czosnek to zimowy, wykopuje na raty, bo nie wszystko jeszcze się nadaje do zbioru, ale z tego co już wykopałam wnioskuję, że plony będą imponujące.
Dziś kolejna porcja liliowych zdjęć. Na początek te pachnące:
Ta żółta pachnie delikatnie, ale te różowe to upajająco.
I jeszcze te nie pachnące, ale "wyglądające":
Oraz pomidorki, które już zaczynają się rumienić:
Nadwyżki z domu i ogrodu
Nadwyżki z domu i ogrodu
- IkaD
- 1000p
- Od: 12 cze 2012, o 10:06
Dorotko piękne lilie i ja się skusiłam na nie w tym roku ,kupiłam na próbę 3 rózne kolory i różowa kwitnie dwoma pędami a dwie pozostałe jeszcze nie otworzyły pąków ..pomidorki mniam u mnie tez już są i jemy swoje ze szlkarni