Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20
Piękne obrazki i dziesiątki odcieni zieleni! Malutko Sary, poproszę więcej!
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
No nie ...wystarczy tylko Cię z oczu spuścić i ...nowy wątek
Aguniu ...nawet nie wiesz , jak tęsknie za Twoim ogrodem ...bo w nim odnajduję chwile wytchnienia , spokoju i jakąś dziwną magię ( to nie wazelinowanie )...Gipsówka ...bo to ona - prawda ? ...super wygląda z różą ...z moją Isabell Renesaince wyglądała by bosko ...
Dobrze , że jesteś ...wirtualna Przyjaciółko
Aguniu ...nawet nie wiesz , jak tęsknie za Twoim ogrodem ...bo w nim odnajduję chwile wytchnienia , spokoju i jakąś dziwną magię ( to nie wazelinowanie )...Gipsówka ...bo to ona - prawda ? ...super wygląda z różą ...z moją Isabell Renesaince wyglądała by bosko ...
Dobrze , że jesteś ...wirtualna Przyjaciółko
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02
Witaj Agnieszko
Jak miło u Ciebie spacerować po szmaragdowych, pełnych tajemniczych cieni trawnikach, gdzie wesoło dokazuje, rozradowana Sarunia i kwitną takie piękne lilie
Takie miejsca sprawiają, że czujemy się szczęśliwi i spełnieni...
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Opaska będzie z polbruku, co nie napawa mnie szczęściem, ale tak krawiec kraje, jak mu materii staje. Nie stoję z materią za dobrze
Hortensjom coś chyba zadałaś, że tak Ci kwitną Już się zmartwiłam, że moja Vanilla Fraise kwitnie tylko jednym kwiatem i na pewno zrobiłam coś źle-tymczasem ona dopiero tworzy pąki kwiatowe Wydaje mi się, że może to mieć związek z suszą, która mnie trapiła wiosną. Wszędzie gniło z nadmiaru wilgoci, u mnie schło z braku deszczu
Hortensjom coś chyba zadałaś, że tak Ci kwitną Już się zmartwiłam, że moja Vanilla Fraise kwitnie tylko jednym kwiatem i na pewno zrobiłam coś źle-tymczasem ona dopiero tworzy pąki kwiatowe Wydaje mi się, że może to mieć związek z suszą, która mnie trapiła wiosną. Wszędzie gniło z nadmiaru wilgoci, u mnie schło z braku deszczu
- Malgolinka
- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Witaj Aguś, melduję się i ja w moim ulubionym ogrodzie
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Dzień dobry w piękny piątek! Wieje dziś co prawda, ale pogoda jak marzenie.
Małgolinko, witaj
Ewa, o urodzie polbruku nie ma co dyskutować - daje wrażenie uporządkowania i to jest w tym przypadku istotne, a opaska wokół domu konieczna. Kiedy ruszacie z pracami?
Hortensje w różnym tempie ruszają, także spokojnie... przecież ich miesiąc to sierpień. Moje faktycznie jakoś pędzą i cieszę się z tego, bo hortensje kocham na równi z różami
Mufeczko, to prawda! W naszych ogrodach czujemy się szczęśliwi i spełnieni - to tu toczy się najpiękniejszy odcień życia...
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa! Wczoraj po południu było fajne światło do robienia zdjęć, stąd ta nasycona zieleń przeplatana promieniami słońca...
Jagódko, witam Cię serdecznie! Cieszę się, że zaglądasz do mojego ogrodu z przyjemnością i w dodatku znajdujesz w nim ukojenie... to ta zieleń to sprawia ;-)
Gipsówka - tak, to ona... jeśli masz ochotę, to podzielę się nią z Tobą, tylko jak? proszę o instrukcję, bo do Isabell faktycznie pięknie by pasowała Pozdrawiam Cię gorąco!
Marysiu, dzień dobry! Postaram się jeszcze częściej pokazywać Sarę Ona chodzi za mną w ogrodzie krok w krok i stale pcha się w kadr ;-)
Linetko, staram się robić ładne i dobre jakościowo zdjęcia, jednak jestem tylko amatorem i nie wszystko wychodzi tak jak bym chciała... ale wciąż się uczę!
Maryniu, witam! Masz spostrzegawcze oko Tak, pokazuję ogród z innej niż dotychczas perspektywy, skupiam się na fragmentach rabat, pokazując daną grupę roślin - myślę że to też ciekawe ujęcia, a przede wszystkim nie oglądacie wciąż tego samego ;-) Pozdrowienia!
Dorota, jesteś szalenie miła - dzięki za konkretne podsumowanie
Irminko, dziękuję że zajrzałaś! Tak, planów mam mnóstwo, niewykluczone, że teraz je doprecyzuję mając więcej czasu na przemyślenia... nawet gdyby brakowało funduszy na realizację, to pracy w ogrodzie nigdy nie zabraknie
Ewo, jak miło znowu Cię widzieć w moim ogrodzie!
Tereniu, wczoraj skosiłam trawnik, to i miło popatrzeć na murawę... ja niestety widzę jeszcze sporo zielska i muszę jutro wieczorem opryskać na dwuliścienne, bo zaczyna się to za bardzo rozrastać... Pozdrowienia!
Agniesiu, dziękuję że zaglądasz i nie szczędzisz dobrego słowa!
Iwonko, cała przyjemność Cię gościć
Aniu, faktycznie busz zrobił się ogromny, ale staram się go kontrolować, żeby też wyglądał przyzwoicie ;-)
Tawułki które zwróciły Twoją uwagę to chinensis To Have and to Hold.
Ewo, zapraszamy serdecznie
Mamciu Tereniu, cieszę się z Twoich odwiedzin!
Małgolinko, witaj
Ewa, o urodzie polbruku nie ma co dyskutować - daje wrażenie uporządkowania i to jest w tym przypadku istotne, a opaska wokół domu konieczna. Kiedy ruszacie z pracami?
Hortensje w różnym tempie ruszają, także spokojnie... przecież ich miesiąc to sierpień. Moje faktycznie jakoś pędzą i cieszę się z tego, bo hortensje kocham na równi z różami
Mufeczko, to prawda! W naszych ogrodach czujemy się szczęśliwi i spełnieni - to tu toczy się najpiękniejszy odcień życia...
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa! Wczoraj po południu było fajne światło do robienia zdjęć, stąd ta nasycona zieleń przeplatana promieniami słońca...
Jagódko, witam Cię serdecznie! Cieszę się, że zaglądasz do mojego ogrodu z przyjemnością i w dodatku znajdujesz w nim ukojenie... to ta zieleń to sprawia ;-)
Gipsówka - tak, to ona... jeśli masz ochotę, to podzielę się nią z Tobą, tylko jak? proszę o instrukcję, bo do Isabell faktycznie pięknie by pasowała Pozdrawiam Cię gorąco!
Marysiu, dzień dobry! Postaram się jeszcze częściej pokazywać Sarę Ona chodzi za mną w ogrodzie krok w krok i stale pcha się w kadr ;-)
Linetko, staram się robić ładne i dobre jakościowo zdjęcia, jednak jestem tylko amatorem i nie wszystko wychodzi tak jak bym chciała... ale wciąż się uczę!
Maryniu, witam! Masz spostrzegawcze oko Tak, pokazuję ogród z innej niż dotychczas perspektywy, skupiam się na fragmentach rabat, pokazując daną grupę roślin - myślę że to też ciekawe ujęcia, a przede wszystkim nie oglądacie wciąż tego samego ;-) Pozdrowienia!
Dorota, jesteś szalenie miła - dzięki za konkretne podsumowanie
Irminko, dziękuję że zajrzałaś! Tak, planów mam mnóstwo, niewykluczone, że teraz je doprecyzuję mając więcej czasu na przemyślenia... nawet gdyby brakowało funduszy na realizację, to pracy w ogrodzie nigdy nie zabraknie
Ewo, jak miło znowu Cię widzieć w moim ogrodzie!
Tereniu, wczoraj skosiłam trawnik, to i miło popatrzeć na murawę... ja niestety widzę jeszcze sporo zielska i muszę jutro wieczorem opryskać na dwuliścienne, bo zaczyna się to za bardzo rozrastać... Pozdrowienia!
Agniesiu, dziękuję że zaglądasz i nie szczędzisz dobrego słowa!
Iwonko, cała przyjemność Cię gościć
Aniu, faktycznie busz zrobił się ogromny, ale staram się go kontrolować, żeby też wyglądał przyzwoicie ;-)
Tawułki które zwróciły Twoją uwagę to chinensis To Have and to Hold.
Ewo, zapraszamy serdecznie
Mamciu Tereniu, cieszę się z Twoich odwiedzin!
- mada83
- 200p
- Od: 3 lut 2012, o 14:33
Aguś wspaniałe zdjęcia. Bardzo lubię taką grę słońca i cienia w ogrodzie. Ogród masz śliczny, wypielęgnowany nie widać tam nic do zrobienia, w przeciwieństwie do mojego. Dziś odjechała rodzinka pi tygodniowych wakacjach więc podwijam rękawy i idę sprzątać w ogrodzie, tęskniłam za tym. Pozdrawiam słonecznie.
Pozdrawiam Magda
Mój ogród - moja pasja - zakątek pod lasem
Mój ogród - moja pasja - zakątek pod lasem
Magda, witam i dziękuję za odwiedziny W ogrodzie ogólnie może i nie ma bardzo dużo pracy, ale jak się zerknie na szczegóły...
Dziś czeka mnie cięcie krzewów (to zadanie PanaM), dalsza walka z chwastami, spalenie zielonych odpadów z cięcia, podlanie wszystkich doniczkowych, ostatnie zasilenie hortensji i róż, a jutro oprysk trawnika na dwuliścienne... nie ma nudy!
Życzę Ci miłej pracy w ogrodzie!
Dziś odwiedziłam szkółkę Grąbczewskich... ludzie, panie, jakie tam dziwy mają! Prawdziwe giganteusy jeśli chodzi o drzewa i krzewy (liściaste i iglaste), jakie piękne gotowe 'pergole' z wiciokrzewów, wiązów Camperdownii i innych... cudne wielkie klony palmowe, różaneczniki mojego wzrostu, róże D.Austina... no napatrzyłam się, ale wyszłam z niczym, bo przyjechałam po przetaczniki, a tam jedna najzwyklejsza odmiana
Dziś czeka mnie cięcie krzewów (to zadanie PanaM), dalsza walka z chwastami, spalenie zielonych odpadów z cięcia, podlanie wszystkich doniczkowych, ostatnie zasilenie hortensji i róż, a jutro oprysk trawnika na dwuliścienne... nie ma nudy!
Życzę Ci miłej pracy w ogrodzie!
Dziś odwiedziłam szkółkę Grąbczewskich... ludzie, panie, jakie tam dziwy mają! Prawdziwe giganteusy jeśli chodzi o drzewa i krzewy (liściaste i iglaste), jakie piękne gotowe 'pergole' z wiciokrzewów, wiązów Camperdownii i innych... cudne wielkie klony palmowe, różaneczniki mojego wzrostu, róże D.Austina... no napatrzyłam się, ale wyszłam z niczym, bo przyjechałam po przetaczniki, a tam jedna najzwyklejsza odmiana
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agusiu ja też poluję na przetaczniki
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Czesć Aga ..... mają róże Austina zerknęłaś jakie odmiany?
czy z nowości również?
czy z nowości również?
Aga, no właśnie... jakiś marny wybór jest w tym roku...
Majeczko, nic co mogłoby nas zaskoczyć... Golden Celebration, William Morris, Claire Austin, Dark Lady i tym podobne... nawet na ceny nie zerknęłam, bo nic mnie nie zainteresowało. Ale dobrze wiedzieć, że mają...
Majeczko, nic co mogłoby nas zaskoczyć... Golden Celebration, William Morris, Claire Austin, Dark Lady i tym podobne... nawet na ceny nie zerknęłam, bo nic mnie nie zainteresowało. Ale dobrze wiedzieć, że mają...
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dokładnie jak coś znajdziesz proszę o wiadomość na PW
OK, Aga... szukasz konkretnej odmiany?