Zielony Świat Moniki cz. 6
- aagaaz
- 1000p
- Od: 7 maja 2011, o 10:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielony Świat Moniki cz. 6
I ja się powtórzę - super pelargonie. Co jedna to ładniejsza.
No i domek już ładny stoi, jeszcze troszkę i będzie gotowy ;) Ładnie idzie Twoim fachowcom
No i domek już ładny stoi, jeszcze troszkę i będzie gotowy ;) Ładnie idzie Twoim fachowcom
Moniś , pelargonie przepiekne, takie cuda, że nawet trudno wybrać napiekniejszą
SUPER !!!!
SUPER !!!!
- janek45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
Moniko oglądając twoje posty jestem pod wrażeniem piękne masz kwiatki a budowa altany zakończona? bo mam chęć wypić w niej kawkie z wami dziewczyny na zdrówko
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Monia,co ty robisz,ze masz taka zdrowa bakopę?Moja jest juz prawie padnięta.Budowa idzie w szybkim tempie,na kiedy przewidujesz przecięcie wstegi?
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Witam wieczorową porą
Małgosiu - poranna kawa na fo to sama przyjemność
Beatko - no właśnie to wielka zaleta Stellarów, nawet na koniec sezonu są zwarte i niskie i są obsypane kwiatami uwielbiam je w zeszłym roku kupiłam 2 stellary na próbę - Richard Hodgson i Gwen Lewington i tak byłam niby zachwycona i domówiłam w tym roku jeszcze 5 sztuk W zeszłym roku pelargonia różana miała prawie metr wysokości i zajęła pół balkonu
Justynko - twoje balkonowe też są całkiem całkiem
Iwonko - jak fajnie że wróciłaś kochana dziękuję za miłe słowa
Tesiu - mimo iż mam już swoją wymarzoną działkę to balkonik dalej jest moim oczkiem w głowie bo tu mam jeden krok i już jestem w moim kolorowym raju
Joluś - bakopa na początku jakoś nieciekawo wyglądała ale teraz dała czadu i nawet upały jej nie szkodzą
Aguś - fachowców mam pierwsza klasa prawda
M-alinko - oj ja też je uwielbiam
Janku - witaj rodzynku altanka czeka na dostawę drewna na dach, szukam jak na razie najtańszej oferty ale myślę że za tydzień zaczniemy stawiać dach
Wksgru - witam nowego gościa jak masz na imię?
Małgosiu - wiesz za bardzo to nic nie robię tylko sporo ją podlewam i sama tak rośnie przecięcie wstęgi - hm - w tym sezonie chcemy zrobić stan zamknięty surowy, za tydzień mam nadzieję ruszymy z dachem. Ile zrobimy dalej to zależy od czasu no i ilości gotówki
Małgosiu - poranna kawa na fo to sama przyjemność
Beatko - no właśnie to wielka zaleta Stellarów, nawet na koniec sezonu są zwarte i niskie i są obsypane kwiatami uwielbiam je w zeszłym roku kupiłam 2 stellary na próbę - Richard Hodgson i Gwen Lewington i tak byłam niby zachwycona i domówiłam w tym roku jeszcze 5 sztuk W zeszłym roku pelargonia różana miała prawie metr wysokości i zajęła pół balkonu
Justynko - twoje balkonowe też są całkiem całkiem
Iwonko - jak fajnie że wróciłaś kochana dziękuję za miłe słowa
Tesiu - mimo iż mam już swoją wymarzoną działkę to balkonik dalej jest moim oczkiem w głowie bo tu mam jeden krok i już jestem w moim kolorowym raju
Joluś - bakopa na początku jakoś nieciekawo wyglądała ale teraz dała czadu i nawet upały jej nie szkodzą
Aguś - fachowców mam pierwsza klasa prawda
M-alinko - oj ja też je uwielbiam
Janku - witaj rodzynku altanka czeka na dostawę drewna na dach, szukam jak na razie najtańszej oferty ale myślę że za tydzień zaczniemy stawiać dach
Wksgru - witam nowego gościa jak masz na imię?
Małgosiu - wiesz za bardzo to nic nie robię tylko sporo ją podlewam i sama tak rośnie przecięcie wstęgi - hm - w tym sezonie chcemy zrobić stan zamknięty surowy, za tydzień mam nadzieję ruszymy z dachem. Ile zrobimy dalej to zależy od czasu no i ilości gotówki
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Kolekcja Pelargonii imponująca
Bardzo ciekawe kwiatki ma Pelargonia Richard Hodgson, a Pelargonia Jacky Gauld zachwyca delikatnym kolorem
Pelargonia Warrenorth Emerald, Vancouver Cennential i NN dla mnie wcale nie musiałyby kwitnąć,
te kolorowe listki są zachwycające
Może mogłabym przygarnąć jakąś szczepkę?
Bardzo ciekawe kwiatki ma Pelargonia Richard Hodgson, a Pelargonia Jacky Gauld zachwyca delikatnym kolorem
Pelargonia Warrenorth Emerald, Vancouver Cennential i NN dla mnie wcale nie musiałyby kwitnąć,
te kolorowe listki są zachwycające
Może mogłabym przygarnąć jakąś szczepkę?
- Niunia1981
Eva witaj ja to nic innego nie robię tylko chodzę na balkon i się gapię na te moje ukochane pelaśki
Co do szczepek to nie ma sprawy tylko musimy poczekać jeszcze troszkę bo pelargonie zaczynały sezon późno i były małe więc muszą jeszcze troszkę podrosnąć żeby było z czego skubać
Co do szczepek to nie ma sprawy tylko musimy poczekać jeszcze troszkę bo pelargonie zaczynały sezon późno i były małe więc muszą jeszcze troszkę podrosnąć żeby było z czego skubać
Pozdrawiam, Monika
Jasne poczekam, na takie pięknotki warto
- Mary87
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 2 lip 2013, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Moniu
uwielbiam Twój balkon! Jestem pod wrażeniem pelargonii - są przepiękne .
Od jakiegoś czasu zaglądam tutaj regularnie (od początku szóstej części), a poprzednie wątki staram się nadrobić
uwielbiam Twój balkon! Jestem pod wrażeniem pelargonii - są przepiękne .
Od jakiegoś czasu zaglądam tutaj regularnie (od początku szóstej części), a poprzednie wątki staram się nadrobić
Pozdrawiam
Mary
Mary
- Niunia1981
Witam cieplutko w śliczny sobotni poranek
Niedługo jedziemy na działkę teraz chwilka relaksu na fo i muszę jeszcze ciut posprzątać
Eva - to trzymaj kciuki żeby pelaśki się puszczały na lewo i prawo
Mary - witam nowego Gościa bardzo cię cieszę, że mój balkonik ci się podoba, takie słowa motywują i oczywiście bardzo schlebiają bo jakby nie było lubimy jak nas chwalą zapraszam kochana do oglądania, jeszcze czekam na rozkwit fuksji i mam nadzieję że nie zabraknie pięknych kwitnień
Niedługo jedziemy na działkę teraz chwilka relaksu na fo i muszę jeszcze ciut posprzątać
Eva - to trzymaj kciuki żeby pelaśki się puszczały na lewo i prawo
Mary - witam nowego Gościa bardzo cię cieszę, że mój balkonik ci się podoba, takie słowa motywują i oczywiście bardzo schlebiają bo jakby nie było lubimy jak nas chwalą zapraszam kochana do oglądania, jeszcze czekam na rozkwit fuksji i mam nadzieję że nie zabraknie pięknych kwitnień
Pozdrawiam, Monika
- Mary87
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 2 lip 2013, o 19:30
Dziękuję za miłe przyjęcie
To teraz czekamy na fuksje może jak poczują presję, to szybciej zakwitną
To teraz czekamy na fuksje może jak poczują presję, to szybciej zakwitną
Pozdrawiam
Mary
Mary
- rumiankowa
- 100p
- Od: 30 maja 2011, o 16:46
- Kontakt:
Monia na takim balkonie to nic tylko siedzieć i się gapić na kwiatki
Moniczko, ja też w ubiegłym roku miałam Rosebud, 2 szt.: Appleblossom i Scarlet Rambler. Wielkością i ilością kwiatów mnie nie powaliły (szczególnie ta druga), raczej rosły w zieloną masę - mimo profesjonalnego nawozu na kwitnienie. Jednak na dużych włościach albo np. gdzieś przy wejściu do domu, czy altany takie duże krzaczory mogą całkiem, całkiem wyglądać.