Ogródek-moje początki
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek-moje początki
U mnie w zeszłym roku kwitł do mrozów Posiałam tez w tym roku Cherry Brandy, ale jakoś go nie widzę
- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To szkoda, może w przyszłym roku się pokażą ?
Aniu, u mnie siane są przez wiatr Owszem, ten większy pęczek posadziłam nasionka, ale cała reszta, to tegoroczne "niespodzianki"
Aniu, u mnie siane są przez wiatr Owszem, ten większy pęczek posadziłam nasionka, ale cała reszta, to tegoroczne "niespodzianki"
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- misia53
- Od: 3 paź 2011, o 00:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Asiulka ,bardzo ładne rudbetki kazda błyska innym kolorkiem ,ja je tez lubie kwitną do samej jesieni.
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Asiu śliczne masz Rudbekie. Wszystkie tak ładnie prężą się do słoneczka. Tak się złożyło że u mnie nie ma tych kwiatków jakoś nie mogę się do nich przekonać, może bardziej nie mam pomysłu gdzie mogłabym je posadzić. Maczek też super.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Asiu, świetne mieczyki i te rudbekie pierzaste (mieczyki z jakiego źródła?). Do ogórków dodaj koper, ząbek czosnku, kawałeczek chrzanu, gorczycę, ze 2 ziarenka ziela angielskiego ale gotowe mieszanki do ogórków konserwowych są bardzo dobre także co Ci będzie wygodniej , padało u Ciebie może? U mnie okropnie sucho
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Asiu . Zauroczyłaś mnie kolorem swoich mieczyków. Ależ one są piękne! Są po prostu nieziemskie! Jak aksamit wyglądają.
- iwwa
Elu, dziękuję bardzo za przepisik Będą na pewno dobre, mniam, mniam Tylko muszę ogórków dobrych kupić, bo niestety nie wszystkie jak sie później okazuje są odpowiednie do przetworów ....
U mnie nic nie pada sucho, jak pieprz Mieczyki, chyba kupiłam w necie, ale teraz tego nie pamietam. Kupowałam też w Careffourze.
Madziu, na żywo tak samo wygladają , jak na zdjęciu ! Sama jestem pod wrażeniem
A taki ? też ładny !
U mnie nic nie pada sucho, jak pieprz Mieczyki, chyba kupiłam w necie, ale teraz tego nie pamietam. Kupowałam też w Careffourze.
Madziu, na żywo tak samo wygladają , jak na zdjęciu ! Sama jestem pod wrażeniem
A taki ? też ładny !
-
Wiesz z czym mnie się skojarzyły kolory Twoich kwiatów? Z materiałem na sukienki letnie hehehehe. Zwłaszcza ten ostatni. Równie piękny jak ciemny. Są po prostu boskie. No kochana, dużo fajnych roślinek tam u Ciebie rośnie
- iwwa
Madziu, dziękuję kochana za dobre słówko Ale moje roślinki mają ciężko, poza tym poniosłam duże straty, dużo roślin nie przetrwało, niestety...
Róża pomarszczona, malutka, dopiero co wybiła nowe pędy
szałwia, trochę zmieszała się z trawą
ważka uchwycona w locie
Róża pomarszczona, malutka, dopiero co wybiła nowe pędy
szałwia, trochę zmieszała się z trawą
ważka uchwycona w locie
-
Jejku Asiu na drugim zdjęciu to rojnik?? No u mnie też susza. Mam o tyle dobrze że moi rodzice mają urlop po mnie. Czyli najpierw ja podlewałam a teraz im zostawiłam klucze i oni podlewają mi. Wiadomo że całe lato takiej sielanki nie będzie ale to i tak dobrze że jest jak jest. Zakupilam sobie dozownik do podlewania. W opakowaniu są dwie sztuki. Miały być docelowo na balkon, ale wywiozę je na działkę i zobaczę jak tam się sprawują. Właśnie dla róż i powojników. Jedna forumka podpowiedziała mi też żeby baniaki 5 litrowe stosować przed wyjazdem. Zrobić minimalną dziurkę w korku i postawić do góry nogami. Tak żeby się jakoś nie przewrócił. Wypróbuję. Myślę że to też ciekawy sposób. Wiadomo że na tydzień to nie wystarczy. No ale zawsze o te kilka chociaż godzin rośliny będą miały więcej wody.
- iwwa
Rojnik
Dzięki za podpowiedź z tymi baniakami, to może być niezle rozwiązanie na takie działki, jak nasze
To miniaturowa różyczka, ciągle kwitnie
następna lilia , i jak tu się nie zakochać ?
Dzięki za podpowiedź z tymi baniakami, to może być niezle rozwiązanie na takie działki, jak nasze
To miniaturowa różyczka, ciągle kwitnie
następna lilia , i jak tu się nie zakochać ?
-
No to niezłego masz giganta! Długo go już masz? No w liliach się nie da nie zakochać. Różyczka pięknie kwitnie jak na takie suche warunki. No i ma całkiem spore kwiaty Fajnie że chociaż możemy się wyrwać z domu i pobyć wśród natury.