Leśny ogród Moni68 cz.10
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Leśny ogród Moni68 cz.10
Monia,jak zwykle twoje roslinki piekne i zdrowe.Moze jakies fotki z prac remontowych?
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tajeczko, pisałyśmy do siebie chyba jednocześnie
Liliowiec... lubię ten kolor, ale letnie kwiaty wolę bardziej wyraziste
Małgosiu, dziękuję za miłe słowa
Takich zdjęć nie będę zamieszczać, ale pokażę fragment "balkonowy" (czyli wąski) tarasu. Sam taras ma ok. 40 m kw., jest całkowicie zadaszony, a końcówka zwęża się właśnie w taki "balkon".

Liliowiec... lubię ten kolor, ale letnie kwiaty wolę bardziej wyraziste

Małgosiu, dziękuję za miłe słowa

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Remontu nie zazrdaszczam u nas też, pękly rury w podłodze i zmieniamy całą instalację. Dobrze, że to nie fachowcy a Piotrek. Co prawda tym sposoben zleci całe lato. 

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Moniko ja za niego mogę dać ci wyraziste liliowce jakie sobie upatrzysz .. mnie właśnie brakuje jasnych..
Widzę że teraz masz śliczny taras do odpoczynku w cieniu , a synuś szybko wróci nawet się nie obejrzysz . Pomału przyzwyczajaj się do znikającego synka , niedługo będzie mamo niedługo wrócę i zniknie na kilka godzin ..
Widzę że teraz masz śliczny taras do odpoczynku w cieniu , a synuś szybko wróci nawet się nie obejrzysz . Pomału przyzwyczajaj się do znikającego synka , niedługo będzie mamo niedługo wrócę i zniknie na kilka godzin ..
-
- 500p
- Od: 20 sty 2009, o 10:32
Moniko - w tajemniczym ogrodzie muszą być tajemnice i niespodzianki.
Jasny liliowiec ( bardzo ładny według mnie )jest taką niespodzianką .
Wszystko tak pięknie rośnie i kwitnie u Ciebie.
Jasny liliowiec ( bardzo ładny według mnie )jest taką niespodzianką .
Wszystko tak pięknie rośnie i kwitnie u Ciebie.
Pozdrawiam , Joanna
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Kochane, witam Was serdecznie
Pogoda u nas niby ładna, ale ranki i wieczory są bardzo zimne - dzisiaj niecałe 10 st. I pomyśleć, że to lipiec
Iguś, remontu szczerze Ci współczuję - mam nadzieję, że szybko i w miarę bezboleśnie uporacie się z nim

Janeczko, wiem, że muszę się przyzwyczaić
Liliowcem chętnie się z Tobą podzielę, niech się tylko trochę rozrośnie. U mnie nie jest z tym najlepiej - co prawda sadzonka była mała, ale zakwitła dopiero w trzecim roku.

Joanno, dziękuję za miłe słowa
Po Waszych opiniach zaczęłam się baczniej mu przyglądać i doszłam do wniosku, że coś w sobie ma

Pogoda u nas niby ładna, ale ranki i wieczory są bardzo zimne - dzisiaj niecałe 10 st. I pomyśleć, że to lipiec

Iguś, remontu szczerze Ci współczuję - mam nadzieję, że szybko i w miarę bezboleśnie uporacie się z nim

Janeczko, wiem, że muszę się przyzwyczaić

Joanno, dziękuję za miłe słowa

- Isia
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
Monia
czekałam na koncert Twoich ilii i hortensji, są przesliczne, nie pomyslałabym że w leśnym klimacie liie tak będa pieknie rosły
a jak Twoja olbrzymka pnąca hortensja kwitnie juz ?

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
ciesz się więc z tego liliowca - to bardzo dobra, zdrowa odmiana, a przy tym bardzo cenna, unikatowa i ... bardzo droga. Ja za mizerną sadzonkę zapłaciłam dwa lata temu 80zł. Teraz są już tańsze, ale i tak nie takie tanie.
Imię tego liliowca to Finders Keepers. Chyba, że się mylę, bo jeszcze kupowałam podobne Blizzard Bay i My Special Angels. Wszystkie w podobnej cenie i wyglądem zbliżone.
Moniko, witam w słoneczną niedzielę 
Powiem Ci, że mnie zaraziłaś tymi liliami... chodzę i myślę, gdzie na kolejną wiosnę i jakie posadzę u siebie... mam jedynie kilkanaście sztuk, ale tak cieszą zmysły że koniecznie muszę dosadzić więcej tych pięknych roślin.
Pozdrawiam Cię upalnie

Powiem Ci, że mnie zaraziłaś tymi liliami... chodzę i myślę, gdzie na kolejną wiosnę i jakie posadzę u siebie... mam jedynie kilkanaście sztuk, ale tak cieszą zmysły że koniecznie muszę dosadzić więcej tych pięknych roślin.
Pozdrawiam Cię upalnie

- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Absolutnie niesamowity ten Twój ogród. Lubię ogrody, które wyglądają na dzikie, a Twój ? ze względu na to, że mieści się właściwie w lesie ? mógłby się ubiegać o palmę pierwszeństwa. 
Pozdrawiam!
LOKI

Pozdrawiam!
LOKI
Hej
spacerowałam dość długo po Twoim lesie i muszę przyznać, że w ogóle nie jestem zmęczona
przepiękne kwiaty, cudowne lilie, liliowce.. zwłaszcza ten ostatni, piękna fuksja i inne "donicowce"...
bardzo dobry pomysł zestawami w donicach, koszach.. wszystko to tworzy taki fajny klimat..
uwielbiam takie ogrody!
Gratuluję

spacerowałam dość długo po Twoim lesie i muszę przyznać, że w ogóle nie jestem zmęczona

przepiękne kwiaty, cudowne lilie, liliowce.. zwłaszcza ten ostatni, piękna fuksja i inne "donicowce"...
bardzo dobry pomysł zestawami w donicach, koszach.. wszystko to tworzy taki fajny klimat..
uwielbiam takie ogrody!
Gratuluję

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Moniś lilie zjawiskowe, uwielbiam do Ciebie zaglądać w oczekiwaniu na liliowy pokaz 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Pomyłka piękna. Bardzo lubię takie delikatne barwy u liliowców