Mój ogród na fotografii -część 5
Re: Mój ogród na fotografii -część 5
Zgadzam się Anią, hortensje masz cudowne. Zresztą wszystkie te zakątki w ogrodzie, które tu pokazujesz, robią wielkie wrażenie. Po prostu gąszcz kwiatów.
- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bogusiu. Przyszedłem się przywitać i życzyć słonecznej niedzieli.
Teraz uciekam , mam z rodzicami wspólny wyjazd.
Teraz uciekam , mam z rodzicami wspólny wyjazd.
Bogusiu, z takim basenem to nawet plaża na Rodos niepotrzebna - super odpoczynek, no i świetnie wyglądasz!
Hortensje zaczynają swój spektakl... uwielbiam ten czas, a Ty?
Życzę przemiłej niedzieli!
Hortensje zaczynają swój spektakl... uwielbiam ten czas, a Ty?
Życzę przemiłej niedzieli!
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W piękną słoneczną niedzielę witam Cię Bogusiu , nacieszyłam oczy Twoimi pięknymi kwiatuchami i miłego dnia życzę
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hortensje kocham i jakoś nie zamierzam - przynajmniej na razie - kupować nowych. Nie dalej jak w piątek posadziłam dwie nowe. Ogrodowe, bo przyznam, że one są najpiękniejsze Jedną dostałam od Izy Chatte, więc będzie niespodzianka. Druga przypomina Twoją różową
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Witam Was Kochani w ciepły , niedzielny wieczór po... upalnym dniu!
Cieszę się, że odwiedziliście mnie!
Ja całą niedzielę spędziłam z rodziną w ogrodzie...niedzielny obiad był w ogrodzie...super!...była kąpiel w basenie...kąpiele słoneczne...wędkowanie a na koniec grillowane ...
niedziela superaśnie spędzona!
Aniu!/asta6265/
...hortensje zawsze podobały mi się, ale nie chciały kwitnąć...Po raz pierwszy w tym roku ogrodowe obdarzyły mnie tak licznymi kwiatami.
Dokupiłam wiosną 7szt bukietowych....tak mnie cieszą , bo małe wiosenne krzaczki urosły sporo ...i każda ma kwiatki.
Wiosną znowu powiększę kolekcję...
Szkoda tylko,ze tak sucho...one lubią dużo wody....podlewam sporo codziennie sporo, ale to nie jest to co nawodnienie deszczem...
Linetko!....dziękuję za miłe słowa
Krystianie....dziękuję za odwiedzinki...
Niedziela była upalna ...spędzona wspaniale !
Pozdrawiam cieplutko!
Agniesiu!./ aguniada/...ach, tan basen... to radość nie tylko dla wnuczki ...ale też dla mnie
Uwielbiam słońce ,wodę...a w takie upalne dni..../ u mnie trzeci tydzień upałów i kolejny zapowiada się taki sam/...basen w ogrodzie
Hortensje od dawna były moimi ulubienicami...ale mimo starań z mojej strony nie odwdzięczały się kwiatami./ ogrodowe/
W tym roku totalna przemiana...kupiłam bukietówki....i tak mnie mile zaskoczyły. No i w końcu też ogrodowe pokazały co potrafią.
Uwielbiam takze te "widowiskowe" ich pokazy...choć u mnie jeszcze skromne w porównaniu do Twoich...
Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru
Grażynko/ gracha/ ;
Dziękuję za odwiedzinki i miłe słowa.
Aniu/ sweety/...witam serdecznie.
A ja odwrotnie ...widząc jak spisały się w tym roku ...zamierzam dokupić kolejne.
Zresztą w moim dużym ogrodzie musi ich być więcej , aby efekt był widoczny... Pojedyncze "egzemplarze" gubią się.
Pozdrawiam serdecznie
Cieszę się, że odwiedziliście mnie!
Ja całą niedzielę spędziłam z rodziną w ogrodzie...niedzielny obiad był w ogrodzie...super!...była kąpiel w basenie...kąpiele słoneczne...wędkowanie a na koniec grillowane ...
niedziela superaśnie spędzona!
Aniu!/asta6265/
...hortensje zawsze podobały mi się, ale nie chciały kwitnąć...Po raz pierwszy w tym roku ogrodowe obdarzyły mnie tak licznymi kwiatami.
Dokupiłam wiosną 7szt bukietowych....tak mnie cieszą , bo małe wiosenne krzaczki urosły sporo ...i każda ma kwiatki.
Wiosną znowu powiększę kolekcję...
Szkoda tylko,ze tak sucho...one lubią dużo wody....podlewam sporo codziennie sporo, ale to nie jest to co nawodnienie deszczem...
Linetko!....dziękuję za miłe słowa
Krystianie....dziękuję za odwiedzinki...
Niedziela była upalna ...spędzona wspaniale !
Pozdrawiam cieplutko!
Agniesiu!./ aguniada/...ach, tan basen... to radość nie tylko dla wnuczki ...ale też dla mnie
Uwielbiam słońce ,wodę...a w takie upalne dni..../ u mnie trzeci tydzień upałów i kolejny zapowiada się taki sam/...basen w ogrodzie
Hortensje od dawna były moimi ulubienicami...ale mimo starań z mojej strony nie odwdzięczały się kwiatami./ ogrodowe/
W tym roku totalna przemiana...kupiłam bukietówki....i tak mnie mile zaskoczyły. No i w końcu też ogrodowe pokazały co potrafią.
Uwielbiam takze te "widowiskowe" ich pokazy...choć u mnie jeszcze skromne w porównaniu do Twoich...
Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru
Grażynko/ gracha/ ;
Dziękuję za odwiedzinki i miłe słowa.
Aniu/ sweety/...witam serdecznie.
A ja odwrotnie ...widząc jak spisały się w tym roku ...zamierzam dokupić kolejne.
Zresztą w moim dużym ogrodzie musi ich być więcej , aby efekt był widoczny... Pojedyncze "egzemplarze" gubią się.
Pozdrawiam serdecznie
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu Widzę, że obficie kwitnie Ci tojeść, moja już dawno wycięta bo przekwitła, jak tak dalej pójdzie to do wrześnie już wszystko będzie pousychane i wycięte bo jednak podlewanie z węża to nie to co z deszczu. W tym roku też ladnie zakwitły mi hortensje, poza Pink Diamond, może dlatego, że rok temu była przesadzana...? Masz dużo komarów przy stawie? Moje chyba wymarły
- bwoj54
Michale !....witam serdecznie...Tojeść ma się dobrze...bo rośnie tuz przy kranie często używanym przez domowników...więc każdy z litości ...podlewa ją
Przy stawie komarów ...umiarkowana ilość...w dzień wcale nie odczuwa się, wieczorem... od czasu do czasu jakiś zabrzęczy...
...za to w tunelu foliowym inwazja...a to dlatego , że posiałam przy samych ścianach ogórki...wilgoć i gorączka służą im.
Dają o sobie znać głównie przy zrywaniu ogórków.
Pozdrawiam serdecznie, w upalny poniedziałek!
Przy stawie komarów ...umiarkowana ilość...w dzień wcale nie odczuwa się, wieczorem... od czasu do czasu jakiś zabrzęczy...
...za to w tunelu foliowym inwazja...a to dlatego , że posiałam przy samych ścianach ogórki...wilgoć i gorączka służą im.
Dają o sobie znać głównie przy zrywaniu ogórków.
Pozdrawiam serdecznie, w upalny poniedziałek!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- bwoj54
.....o... jak tu cichutko...
...zatem kilka fotek zmęczonych upałem roślinek...
...mizerna glicynia
...nasza wnuczka
...zatem kilka fotek zmęczonych upałem roślinek...
...mizerna glicynia
...nasza wnuczka
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Tyle kwiecia że nie wiem co pisać co ładniejsze ale wszystkie kwiatki cudne no nie mówiąc o hortensjach które królują U mnie masz napisane o nich to co chciałaś
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
-
- 500p
- Od: 31 sie 2012, o 14:07
Witaj Bogusiu.
Pięknie Ci kwitną hortensje i nie tylko.A wnuczka urocza.Pozdrawiam.
Pięknie Ci kwitną hortensje i nie tylko.A wnuczka urocza.Pozdrawiam.
Ogród Majkihttp://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 47&start=0
Moje hafty i moje ptaki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 21&start=0
Parapety Majki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 79&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje hafty i moje ptaki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 21&start=0
Parapety Majki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 79&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Bogusiu, cudowne zdjęcia. A z wisterii to się ciesz, moja ma z 10 lat i dotąd nie kwitła.
Może ta glicynia jest i mizerna, ale w naszym klimacie to cudowna, niezwykła niespodzianka, że kwitnie! Zgadzam się z Dorotką, to jej kwitnienie to naprawdę dar losu.
Piękne są też te liliowce, szczególnie te w ciemniejszych kolorach, ta różowa różyczka i kolorowe lobelie, a już różowe lilie wodne wyglądają jak z bajki.
Bogusiu, wiedziałam, że masz wnuczkę, bo kiedyś o tym wspominałaś, ale nie sądziłam, że to już taka panna!
Piękne są też te liliowce, szczególnie te w ciemniejszych kolorach, ta różowa różyczka i kolorowe lobelie, a już różowe lilie wodne wyglądają jak z bajki.
Bogusiu, wiedziałam, że masz wnuczkę, bo kiedyś o tym wspominałaś, ale nie sądziłam, że to już taka panna!