Tunbergia(Thunbergia alata ) Cz.1
- Saskja
- 200p
- Od: 8 lut 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Tunbergia - ( Thunbergia alata ) jak uprawiać?
Patrycja, można sadzić. Moja w gruncie się rozbujała, wprawdzie nie ma tylu kwiatów, co u Was na zdjęciach, ale jeszcze niedawno był lichy badylek, a teraz pąki są, i kwiatki też. Tylko jakoś powoli załapuje, o co chodzi z tym wspinaniem się, kilka pędów owija się np. wokół karagany, reszta się płoży.
Spróbuję wstawić fotkę:
Spróbuję wstawić fotkę:
Pozdrawiam, Agnieszka
Mój wątek - Pisarka w Ogrodzie pod Dębami
Kasiu, nie musisz już robić zdjęcia. Wiem o co chodzi, chyba, ze chcesz ją odsłonić, by miała trochę więcej słoneczka
Agnieszko, dziękuję za informację. W przyszłym roku zaryzykuje i też posadzę do gruntu
Pozdrawiam
Patrycja
-- 10 lip 2013, o 21:58 --
Agnieszko, teraz dopiero zobaczyłam fotkę. Całkiem nieźle sobie radzi w gruncie Twoja Zuzanna Myślę, ze za miesiąc będzie taka jak moja. I tego Ci życzę, bo moja naprawdę jest przepięknie obsypana kwiatami
Pozdrawiam
Patrycja
Agnieszko, dziękuję za informację. W przyszłym roku zaryzykuje i też posadzę do gruntu
Pozdrawiam
Patrycja
-- 10 lip 2013, o 21:58 --
Agnieszko, teraz dopiero zobaczyłam fotkę. Całkiem nieźle sobie radzi w gruncie Twoja Zuzanna Myślę, ze za miesiąc będzie taka jak moja. I tego Ci życzę, bo moja naprawdę jest przepięknie obsypana kwiatami
Pozdrawiam
Patrycja
Pozdrawiam
Patrycja
Patrycja
- polanka
- 100p
- Od: 19 gru 2009, o 14:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kiedy człowiek zabije ostatnie zwierzę i spali ostatnie drzewo - przekona się, że pieniędzy nie można zjeść.
Wątek wymienny http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67891" onclick="window.open(this.href);return false;
Wątek wymienny http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67891" onclick="window.open(this.href);return false;
- Saskja
- 200p
- Od: 8 lut 2011, o 15:01
- Kontakt:
Ależ śliczna! W Niemczech widziałam nasiona białej, ale takiej rumianej to jeszcze nie widziałam. Cudo!
Pozdrawiam, Agnieszka
- Oleska
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 20 mar 2013, o 22:57
Poszalałam trochę z Thunbergią
Posadziłam ją wzdłuż ogrodzenia. Sprawuje się świetnie, szkoda tylko że siatka niska i teraz nie bardzo wiem jak nad nią panować.
Z tyłu sitaki :
Z przodu :
oraz również przodu ale 10 dni później
Posadziłam ją wzdłuż ogrodzenia. Sprawuje się świetnie, szkoda tylko że siatka niska i teraz nie bardzo wiem jak nad nią panować.
Z tyłu sitaki :
Z przodu :
oraz również przodu ale 10 dni później
Pochwalę się swoją http://www.garnek.pl/doda33/26447062
DOROTA
Moja w gruncie baradzo pomału rośnie, coś jej nie służy tylko nie wiem co....
DOROTA
- janek45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- ellcia
- 500p
- Od: 12 lis 2012, o 11:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje Tunberiegie - wysiane z nasion zakwitły wszystkie na pomarańczowo, miałam nadzieję, że choć po jednej będzie białej i żółtej...
W sierpniu, choć kwitły, zaczęł im żółknąć liście i choć zebrałam od nich nasiona, to ogólnie roślinki nie były dekoracyjne, jak obejrzałam dokładnie listki, to pod spodem widać było maleńkie poruszające się kuleczki, takie w kolorze delikatnego pudrowego różu, jakaś odmiana przędziorka...i teraz nie wiem czy zostawiać te rośliny na nastepny rok, czy nie będę mieć w pakiecie roślinka+przędziorek?
W sierpniu, choć kwitły, zaczęł im żółknąć liście i choć zebrałam od nich nasiona, to ogólnie roślinki nie były dekoracyjne, jak obejrzałam dokładnie listki, to pod spodem widać było maleńkie poruszające się kuleczki, takie w kolorze delikatnego pudrowego różu, jakaś odmiana przędziorka...i teraz nie wiem czy zostawiać te rośliny na nastepny rok, czy nie będę mieć w pakiecie roślinka+przędziorek?
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne! Mam tylko pomarańczowe, ale i tak spróbuję je przezimować w postaci sadzonki.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...