Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20
Gosiu, w takim razie pokazuj i będziemy identyfikować Na szczęście wybór ograniczony do 4-ech, uda się
Ewo, ano miałam takie zakątki, gdzieś na tyłach, gdzie podczas naszej nieobecności chwasty urosły do siatki... serio! Wstyd pisać, ale takie dziś wyrywałam... w ogóle cały dzień - w przerwach na rozjazdy - chwastuję... teraz pomagając M. na zewnątrz, także drugą ręką wyrywam... cały manikiur poszedł w zapomnienie - rękawice już tak spracowane, że niewiele ochrony dają ;-)
Dalsze realizacje z pewnością będą, tyle że na razie muszę pilnować budżetu na 'jakby co'
Ewo, ano miałam takie zakątki, gdzieś na tyłach, gdzie podczas naszej nieobecności chwasty urosły do siatki... serio! Wstyd pisać, ale takie dziś wyrywałam... w ogóle cały dzień - w przerwach na rozjazdy - chwastuję... teraz pomagając M. na zewnątrz, także drugą ręką wyrywam... cały manikiur poszedł w zapomnienie - rękawice już tak spracowane, że niewiele ochrony dają ;-)
Dalsze realizacje z pewnością będą, tyle że na razie muszę pilnować budżetu na 'jakby co'
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne hortensje a już szczególnie Vanille Fraise już zaczyna dostawać swój cudny kolorek
Też mam kilka hortensji, ogrodówki kwitną a reszta powoli zaczyna rozkwitać.
Chwasty się zdarzają w każdym ogrodzie i nie ma co się ich wstydzić
Też mam kilka hortensji, ogrodówki kwitną a reszta powoli zaczyna rozkwitać.
Chwasty się zdarzają w każdym ogrodzie i nie ma co się ich wstydzić
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oprócz opaski będzie jeszcze kawałek chodniczka do furtki. Panowie zerwali już to, co straszyło W zasadzie nie pokazywałam zdjęć wejścia do domu właśnie z powodu chodnika Trochę się martwię, że pewnie przepadną żeniszki posadzone przy "byłym" chodniku, ale trudno. Róże rosną dalej od krawędzi.
Zgnilizna pogodowa. Mży mżawica-nie podlewa, tylko moczy z wierzchu glebę i pracujących wciąż fachowców.
Zgnilizna pogodowa. Mży mżawica-nie podlewa, tylko moczy z wierzchu glebę i pracujących wciąż fachowców.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Agnieszko trzy razy wracałam i oglądałam Twoje hortensje i nie mogę wyjść z podziwu - piękne wszystkie bez wyjątku a ten biały floks pasuje do nich, że najpierw wzięłam go za hortensję
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aga,trzeba było zrobic zdjęcia tym chwastom,bo inaczej nie uwierzę.
Małgosiu, wstyd przeważył i zdjęć chwaściorom nie zrobiłam Musisz mi uwierzyć na ładne oczy
Marysiu, chętnie pokażę Ci raz jeszcze i hortensje i floksy - poniżej
Ewa, zaskakuje mnie ta Twoja pogoda, zupełnie odmienna od tej w mazowieckim... tu nie padało od dawna i nie zanosi się... owszem, dziś było wietrznie i więcej chmur, ale ogólnie ciepło i przyjemnie... liczę nieustająco na zdjęcia z prac remontowych! Tym bardziej, że poza opaską będzie nowy chodniczek
Majutek, Vanille F. to jak wiesz moja ulubienica... mój ubiegłoroczny krzew urósł przepięknie i ma już duże wiechy... te tegoroczne ciut mniejsze, ale za to wcześniej zaczynają dostawać różowej poświaty... generalnie, hołubię tę odmianę gdy tylko mam okazję
Chwasty - ja wiem, że u każdego mogą występować... jednak ja chwastuję już któryś dzień, po trochu, i ciągle wyjść z nich nie mogę (nie mówię w ogóle o drobiażdżkach)... no nic, dziś udało się dużo, więc może już będzie z górki...
Miłego!
Sprzed chwili:
Marysiu, chętnie pokażę Ci raz jeszcze i hortensje i floksy - poniżej
Ewa, zaskakuje mnie ta Twoja pogoda, zupełnie odmienna od tej w mazowieckim... tu nie padało od dawna i nie zanosi się... owszem, dziś było wietrznie i więcej chmur, ale ogólnie ciepło i przyjemnie... liczę nieustająco na zdjęcia z prac remontowych! Tym bardziej, że poza opaską będzie nowy chodniczek
Majutek, Vanille F. to jak wiesz moja ulubienica... mój ubiegłoroczny krzew urósł przepięknie i ma już duże wiechy... te tegoroczne ciut mniejsze, ale za to wcześniej zaczynają dostawać różowej poświaty... generalnie, hołubię tę odmianę gdy tylko mam okazję
Chwasty - ja wiem, że u każdego mogą występować... jednak ja chwastuję już któryś dzień, po trochu, i ciągle wyjść z nich nie mogę (nie mówię w ogóle o drobiażdżkach)... no nic, dziś udało się dużo, więc może już będzie z górki...
Miłego!
Sprzed chwili:
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Dziękuję Aguniu floksy przecudnej urody! - zawsze kochałam te kwiaty! a róże wybrałaś eleganckie. Hortensja ,lilia i hosta też się zmieściły w tym towarzystwie
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aguniu cudowne floksy, a ten biały jaki piękny.
Nie wiem, co się porobiło mojemu, że pomimo okazałej wieloletniej kępy, zupełnie paków nie zawiązał w tym roku.
Hortensje także już kwitną u Ciebie, moje dopiero w pąkach.
Nie wiem, co się porobiło mojemu, że pomimo okazałej wieloletniej kępy, zupełnie paków nie zawiązał w tym roku.
Hortensje także już kwitną u Ciebie, moje dopiero w pąkach.
- tu_Brzoza
- 100p
- Od: 5 gru 2012, o 07:44
Aguś, dziękuję za odpowiedź. Teraz już wszystko jasne. Przynajmniej jeśli chodzi o ogrodówki
Dzisiejsze zdjęcia Wszystko mi się podoba, ale w tej sesji najbardziej białe floksy. Zbierzesz nasiona?...
Dzisiejsze zdjęcia Wszystko mi się podoba, ale w tej sesji najbardziej białe floksy. Zbierzesz nasiona?...
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
I tak nie wierzęaguniada pisze:Małgosiu, wstyd przeważył i zdjęć chwaściorom nie zrobiłam Musisz mi uwierzyć na ładne oczy
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też.
Myślę, że teraz u Ciebie nie ma nawet najmniejszego chwaściora.
Zresztą na tych zdjęciach nic nie widać.
Nie ma żadnych dowodów, że masz chwasty
Myślę, że teraz u Ciebie nie ma nawet najmniejszego chwaściora.
Zresztą na tych zdjęciach nic nie widać.
Nie ma żadnych dowodów, że masz chwasty
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Cześć Aguś!
Po wczorajszym chwastowaniu dzisiaj pewnie odpoczywasz? Floksy dają fajne plamy kolorów wsród zieleni u Ciebie, podobnie jak lilie..szkoda tylko, ze już przekwitają. Na weekend zapowiadają takie upały, ze róże tez padną, trzeba będzie lać dużo wody....
Miłego dnia w ogrodzie! Zazdroszczę i pozdrawiam z fabryki
Po wczorajszym chwastowaniu dzisiaj pewnie odpoczywasz? Floksy dają fajne plamy kolorów wsród zieleni u Ciebie, podobnie jak lilie..szkoda tylko, ze już przekwitają. Na weekend zapowiadają takie upały, ze róże tez padną, trzeba będzie lać dużo wody....
Miłego dnia w ogrodzie! Zazdroszczę i pozdrawiam z fabryki