Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20

Post »

Floksy ledwo u mnie zaczynają :D Zawsze je lubiłam, więc i w tym roku dokupiłam parę odmian. A Vanille Fraise ;:167 ;:167 ;:167 zaraziłam się od Ciebie. Moja ma raptem trzy kwiatostany, ale już mi się podoba (miałaby cztery, ale tylną częścią ciała złamałam jeden, jak Asi Daffodil pokazywałam Sweet Pretty)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszko, nie wiem jak Ty to robisz, masz wszystko jakby szybciej w ogrodzie od innych. Moje floksy, mam parę patyczków od Eli/ElleBelle i Bogusi/bwoj mają dopiero pączki. Gdybyś kiedyś ograniczała swoje floksy, proszę nie na kompost a do mnie je wyslij ;:196 . Tak samo z patyczkami z hortensji, bo czytam, że Ty je na ognisko ;:145 .
Cóż, u mnie ogród powstaje powoli, bo robię wszystko (no prawie jakieś 90%) sama. Staram się codziennie po parę minut i jakoś idzie do przodu. Nie zawsze znajduję czas, bo praca, dziecko, zakupy, dom, ale staram się. Nie chcę tego kosztem czasu dziecka robić, żeby mi kiedyś syn nie wypomniał, że ogród był ważniejszy od niego.
U mnie dziś łagodne ochłodzenie, cieszę się bardzo, bo rośliny umęczone spiekotą odpoczną przed zapowiadanymi upałami w weekend. Miłego dnia z córką, mamo ;:168
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguniu floksy prześliczne, uwielbiam te tradycyjne ,,babcine,, kwiatuszki :D są piękne i tak cudnie pachną :D Masz sporo ślicznych odmian.... ten biały to naprawdę kolos ;:oj
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzień dobry Aga :)
Piękne floksy.
Polar Bear to skrzyżowanie hortensji Limelight i Grandiflory, ma się nie pokładać, zobaczymy jak to będzie w praktyce :)
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś,a wiesz ,ze nasza Wandzia była w sobotę u Szmita i mają bardzo duzo nowości z hortensji,o których nawet w necie nie za bardzo mozna cos wyczytać?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Z tą pogodą jakoś tak jest, że u mnie była susza, kiedy Wy pompowaliście wodę z ogrodu :roll: Zdjęcia remontowe po zakończeniu remontu, bo na razie żal patrzeć.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Piękne te białe floksy, ale i wszystkie inne kwiatuchy u Ciebie, Aguniu... Można się rozmarzyć.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Aga okazy floksów faktycznie niesamowite ;:oj Ty po prostu urodziłaś się dla kwiatów i pielęgnowania ogrodu ;:196
Twój ogród widzę za każdym razem gdy chcę odpłynąć...
Miłego popołudnia!!!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Widzę, że floksy na tapecie - u mnie wczoraj rozwinął się pierwszy kwiatostan fioletowych, ale nie na tych moich wielkich krzaczorach, tylko w którejś małej kępce. Ale już za chwilkę, już lada dzień rozkwitną te floksowe olbrzymy. Uwielbiam to, bo nie dość, że pięknie wyglądają, to pachnie nimi cały ogród ;:215

Mam też od tego roku białego floksika wyżebranego od jednej pani z mojej wsi i różowego, który znikąd pojawił się w kępie fioletowych i został stamtąd WYDŁUBANY i przesadzony na oddzielne stanowisko. Jestem ciekawa, czy wysiały mi się jakieś nowe kolorki, może w tym roku będę miała szczęście?
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Dzień doberek, dziś nadal chłodniej. Aga gdzie się podziewasz? Wyjechałaś i nie doczytałam? Miłego dnia.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Śpi - normalni ludzie śpią o tej porze (się odezwała ta, co od piątej na nogach!) ;:306 ;:306 ;:306
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzień dobry :wit
Kochani, ja dziś tylko ogólnie, bo jakaś zakręcona jestem... to pewnie przez dzisiejszy wieczorny koncert! ;:173

Latam ostatnio jak kot z pęcherzem... mam sporo do załatwiania i ogród na dwa dni odwiesiłam na haczyk. Jutro się nim zajmę ;-)

Cieszę się, że floksy robią na Was takie wrażenie... w tym miejscu sadziłam trzy kolory, trzy kępki: biały, bladoróżowy i amarantowy... w tej chwili odcieni różu jest z pięć ;:173 , tak się między sobą miksują ;-)
Lubię je ogromnie za ogrom kwiecia i zapach... kwitną w zasadzie non stop, do jesieni...

Hortensjowe nowości u Szmita mnie bardzo zainteresowały... może uda mi się wyciągnąć M. na wycieczkę?
Jakoś tylko tego czasu wciąż mało.

To chyba na razie tyle... pogoda pod psem, a raczej burą szmatą... jednak nie pada.

Dobrego dnia wsiem!
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Widzę, że więcej osób zaraziłaś Vanille Fraise :D
Ja też pod Twoim wpływem w zeszłym roku kupiłam krzaczek i...szału nie ma. Chyba wybrałam jej złe miejsce :roll: Najważniejsze, że żyje.
Wtedy kupiłam jeszcze jedną odmianę hortensji, ale eM nie zauważył jej w czasie koszenia trawnika i...została tylko etykietka :evil:
Co prawda na wiosnę odbiła, ale kolejny raz została potraktowana kosiarką i już nie dała rady (a mówią, że do trzech razy sztuka ;:306 ).
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”