Pomidorki koktajlowe - 3 cz.
-
- 200p
- Od: 22 sty 2013, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidorki koktajlowe - 3 cz.
Ewa2019 , piękne te Twoje pomidorki , takie niziutkie krzaczki.
Ja też mam niby koralika doniczkowego, ale krzaczki są jakieś wybujałe.
A czy smakują tak dobrze jak wyglądają?
pozdrawiam
Krystyna
Ja też mam niby koralika doniczkowego, ale krzaczki są jakieś wybujałe.
A czy smakują tak dobrze jak wyglądają?
pozdrawiam
Krystyna
- ewa2019
- 1000p
- Od: 6 sty 2012, o 21:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kupiłam na rynku-"pomarańczowe",są czerwone i żółte, smakują wyśmienicie-żółte słodkie, czerwone bardziej kwaskowe, ale są super Odmian nie znam-krzaczki mają ok.30cm wysokości.
Pozdrawiam Ewa
- ewkapaw
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oto moje koktajlowe malimówki z nasion od forumowicz . Bardzo podobają mi się te krzaki - pięknie stoją na " baczność " . Ciekawa jestem jaki mają smak . Za kilka dni już będę wiedziała .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
A czemu tylko na jeden pęd ?. Spokojnie można puścić je na 3 pędy.
- zuzia55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To ja napiszę o smaku..wyborny.Już dojrzał mi 1 pomidorek i nie doniosłam go nawet do domu,tylko zjadłam po drodze. Krzaki jak żołnierze,u mnie rosną na 4 pędy i mają takie intensywnie zielone liście.Bardzo ładne grona i błyszczące owoce.forumowicz za nasionka.
Ewkapaw: O jej super! Napisz proszę, czy Ty zasilasz jakoś specjalnie krzaczki.
Ja - jako młody "hodowca" - mam same wątpliwości... Podpowiedzcie mi proszę jak to jest z liśćmi - obrywać czy nie? Czytałam oczywiście obie części wątku, ale spotkałam różne opinie.
Mam kilka rodzajów koktajlówek, posadzonych głównie w wiaderkach i doniczkach i trochę eksperymentuję czyt. poruszam się po omacku.
Mam właśnie gruszeczkę żółtą i czerwoną: krzaczki rosną w wiaderku na balkonie, są dość duże, liście mają po 30 cm i jest ich tyle, że przestają się mieścić. Co mi doradzicie? Mogę trochę tych liści poobrywać?
Druga sprawa: czy to wraz z doświadczeniem przychodzi taka umiejętność poprowadzenia krzaczków tak, aby miały tyle gron ładnie rozwiniętych. Ech...
Ja - jako młody "hodowca" - mam same wątpliwości... Podpowiedzcie mi proszę jak to jest z liśćmi - obrywać czy nie? Czytałam oczywiście obie części wątku, ale spotkałam różne opinie.
Mam kilka rodzajów koktajlówek, posadzonych głównie w wiaderkach i doniczkach i trochę eksperymentuję czyt. poruszam się po omacku.
Mam właśnie gruszeczkę żółtą i czerwoną: krzaczki rosną w wiaderku na balkonie, są dość duże, liście mają po 30 cm i jest ich tyle, że przestają się mieścić. Co mi doradzicie? Mogę trochę tych liści poobrywać?
Druga sprawa: czy to wraz z doświadczeniem przychodzi taka umiejętność poprowadzenia krzaczków tak, aby miały tyle gron ładnie rozwiniętych. Ech...
Mnie też się podobają Twoje pomidorki ale z innego powodu. Bardzo dobrze, że pokazałaś , że bez wariacji można przyzwoicie prowadzić uprawę.ewkapaw pisze:Bardzo podobają mi się te krzaki - pięknie stoją na " baczność
Ja już o sadzonce mówiłam, że ma liście jak pietruszka ozdobna ładny pomidorek, u mnie jeszcze nie dojrzał, ale już niebawemzuzia55 pisze:.. Krzaki jak żołnierze,u mnie rosną na 4 pędy i mają takie intensywnie zielone liście.Bardzo ładne grona i błyszczące owoce...
Dodać trzeba jeszcze, że b. ładnie wiąże. U mnie na balkonie nie zrzucał kwiatków nawet jak było tylko 10 * C.
To prawda! Ta koktailówka jest wyjątkowa i pod względem ilości owoców i "zdrowotności".
forumowicz parę postów wyżej pytałam , czy próbowałeś już swoją krzyżówkę? Ciekawa jestem walorów smakowych.
forumowicz parę postów wyżej pytałam , czy próbowałeś już swoją krzyżówkę? Ciekawa jestem walorów smakowych.
Pozdrawiam,Małgorzata