W wężowym cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ela SZ
200p
200p
Od: 12 sie 2011, o 13:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W wężowym cz.3

Post »

Pomidorki mniaaam :heja u mnie już też zaczynają dojrzewać :heja
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Grażynko lilie przepiękne i w takich dużych bukietach jak najbardziej kocham ;:oj
Smakowicie u Ciebie, pomidorki dojrzewają.... wspaniałe są takie własnoręcznie wyhodowane.... pachnące i pyszne :D
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Agatko u mnie trochę pomidorków będzie ale....już je choróbsko dopadło i długo się nimi nie nacieszę ;:223
Twoje z pewnością dojrzeją tym bardziej że wszystkie wyglądają pięknie i zdrowo ;:215
Grażka zalało wszystko w polu,pod foliakiem jakoś się trzymały...jeszcze do niedawna :(
Mariolka pomidorki znam po odmianach bo to z akcji forumowej...każdy krzaczek dostał etykietkę i dzięki temu wiem co mam :wink:
Jacku mówisz że owady nie lubią ciemnookich lili?...o tym to nie wiedziałam ;:oj
Alu u Ciebie jest mnóstwo pięknych roślinek,ale lilie też warto miec.Ja je uwielbiam,codziennie rano idę patrzec co nowego rozkwitło.I tak od czerwca do sierpnia nacieszam nimi oko,bo właśnie w tym czasie stopniowo od azjatek po orientalne moje lilie rozkwitają :D
Elu swoje pomidorki naprawdę są mniammmm,nie ma porównania do tych ze sklepu :wink:
Agnieś lilie właśnie w takich dużych bukietach najpiękniej wyglądają,ale przyznają że nowości cieszą tak samo,nawet jeśli rozkwitają w pojedynczych egzemplarzach :wink:
Warzywka własnoręcznie wyhodowane,bez chemii i nawozów smakują wspaniale...szkoda że w tym roku mam tylko swoje pomidorki,bo reszta warzyw wymokła całkowicie :(

Dziś może kilka liliowców...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Liliowce cudne i naprawdę podbiły moje serce..... a pomyśleć że jeszcze przed kilku laty nie miałam pojęcia, ze jest taki ogrom odmian..... znałam tylko rdzawego i żółte 8-) :lol:
Przykro mi bardzo, że warzywka wymokły..... mam nadzieję, ze przyszły rok będzie lepszy..... ale pomidorki masz Grażynko wspaniałe :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażynko :wit
Piękne liliowce ;:108 i dużo mam takich samych :heja
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grażynko, mnie zwłaszcza ten pierwszy liliowiec wpadł w oko, nie mam takiego, ale przecież wszystkiego mieć nie można :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Agnieś to dokładnie tak jak ja...też myślałam że tylko rdzawy i żółty liliowiec istnieje :;230 U mnie rosną tylko takie zwykłe odmiany.Nie mówię że falbankowe mi się nie podobają...owszem podobają,ale od finansowej strony to nie koniecznie ;:224
Aniu może mamy z tego samego żródła? :wink:
Mariolka pewnie że nie wszystko można miec,ale tego akurat miec możesz :wink: ...jeśli chcesz....

To teraz kilka w ciemniejszych kolorach...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Tu z kolei mam pierwszego na bank :) W sumie teraz gdy nie bardzo mogę ogarnąć ogród, bo albo sklep, albo ulewy, albo upały tudzież cały czas koszmarne komary uniemożliwiają dłuższą pracę w ogrodzie, stwierdziłam, że jednak najlepsze są bezobsługowe kwiaty- typu liliowce. Im mniej interwencji z naszej strony tym piękniej się rozrastają i kwitną :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

:wit Grażynko Twoje wężyska pękają w szwach tyle piękności u Ciebie kwitnie
no i pomidory tyle gatunków ależ Ty pracowita dziewczyna jesteś ;:196
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Graziu gdzie Ty to wszystko mieścisz :?: -był jeden mały wąż -a teraz ;:138 .Kolekcja liliowców piękna . ;:63
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

mówisz że owady nie lubią ciemnookich lili?
No, tego nie powiedziałem ale na pewno żółty kolor bardziej przyciąga owady. Ale są takie, co wolą ciemne środki albo jest im to obojętne. Zresztą każda roślina ma własny sposób wabienia owadów i nie musi to być "na kolor" :lol:
Sądząc ze zdjęć to Twoje liliowce wcale nie takie zwyczajne, jak piszesz. Słowem - ciekawe i różnorodne odmiany. W drugiej serii na zdjęciach 6, 7 i 8 jest podobny liliowiec czy ten sam? Jest charakterystyczny w kolorze i krzształcie płatków. Prawdopodobnie odmiana 'Purple Water'.
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Grażynko ależ masz już cudowną kolekcję liliowców ;:138 ten z ciemnym okiem mi się najbardziej podoba
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Witajcie w kolejny upalny dzień :wit Lubię ciepełko,ale za deszczem już się stęskniłam...od noszenia wiader z wodą do podlewania,ręce już mi chyba po same pięty obwisły :roll: Smaży okropnie i trzeba podlewac 2 razy dziennie,a i tak to nie wiele daje...Żurawki rosnące na słońcu wyglądają okropnie...całe popalone,byliny na wężowych rabatach szybko przekwitają,liście z drzew już opadają...czy to już jesień??? :shock:

Mariolka liliowce właściwie prawie całkiem są bezobsługowe...Ja ich tylko na wiosnę trochę nawożę,potem gdy kwitną obrywam przekwitnięte kwiaty po kwitnieniu wycinam suche badyle i właściwie to cała praca przy nich :wink:
Stasiu wężyska dosłownie pękają w szwach i aż się proszą o przesadzenie...ale jak w takie upały można coś ruszyc :roll:
Pomidorków mam kilkanaście odmian...szkoda że już długo się nimi nie nacieszę,bo choróbsko ich dopadło ;:223
Olku jest kawałek tego ogrodu to i roślinek trochę się nazbierało,ale już na nowe chciejstwa to miejsca raczej nie ma....chociaż ;:224 Wczoraj kopali mi kanalizację...musiałam cały skalniak usunąc,roślinki rozdałam więc kawałek pustej przestrzeni przybyło :heja
Jacku to miały byc 3 różne liliowce...rosną na jednej rabatce,ale szczerze mówiąc dokładnie im się nie przyglądałam czy się od siebie różnią.Jednak patrząc na fotki to wydaje się że są bardzo podobne...więc może to jest,tak jak mówisz,jedna odmiana :wink:
Iwonko cieszę się że liliowce Ci się podobają :D

Rozkwitły już ostatnie lilie,więc kilka fotek z ich udziałem....
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Eh Ty Graziu ;:219 ;:219

od razu dostałam ciśnienia tętniczego dzięki Tobie ;:224

oczywiście pięknie i super pięknie, lilie są zawsze ponad czasowe

i oby tylko grad ich nie uwalił, to zawsze efekt będzie na ogrodzie i w wazonie ;:138
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko lilie przepiękne, u mnie już kończą kwitnienie.... myślę, że ostatnie wytrzymają do końca tygodnia i pozostanie po nich tylko wspomnienie i sterczące badylki wśród zieleni....
Zdjęcia zakątków też wspaniałe, prawdziwą przyjemnością jest spacer pośród tego bujnego kwiecia :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”