Siedlisko z sosnami cz.5
Re: Siedlisko z sosnami cz.5
Marzenko ta biała lilia ładniusia a pachnie może 

Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
- mrinwestor
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 mar 2011, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oczek nie można od lilii oderwać,cudowna.
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Renatko
, lilia pachnie ta nn. Rośnie przy wejściu do domu i wita upojnym zapachem. Ta pełna niebardzo z zapachem. Jeszcze tylko jedna jest w pączkach na rabacie hucznie zwanej "różanką" przy ganku. No i pod oknem jadalni wciąż 2 w pączkach są. Kupione jako lilie św.Józefa, a takie mini są na 20cm.
Jasieńko, mnie lilie bardzo się podobają i zaraz po różach to kolejne królowe kwiatów wg.mnie są. Chyba jednak nie dam rady żadnej dokupić w tym roku
. Jedna wiadomość potrafi człowieka dobic dokładnie.

[imghttps://ie1yag.bn1.livefilestore.com/y2puGqIsk9v5R-lmqQrST_7WQcaCUdbbJ5wDiwAexL4YC7HmLA4qdX0CuZq9otKJ-knuFfzj-dG7cAPYmtT3nJNY8KTIEK3CnmidQDalxm0P4g/pysznog%C5%82%C3%B3wka%2025.06.13.1.JPG?psid=1][/img]

Jasieńko, mnie lilie bardzo się podobają i zaraz po różach to kolejne królowe kwiatów wg.mnie są. Chyba jednak nie dam rady żadnej dokupić w tym roku

[imghttps://ie1yag.bn1.livefilestore.com/y2puGqIsk9v5R-lmqQrST_7WQcaCUdbbJ5wDiwAexL4YC7HmLA4qdX0CuZq9otKJ-knuFfzj-dG7cAPYmtT3nJNY8KTIEK3CnmidQDalxm0P4g/pysznog%C5%82%C3%B3wka%2025.06.13.1.JPG?psid=1][/img]
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marzenko, pospacerowałam po siedlisku i był to bardzo przyjemny spacer
Nasz ogromny obszar do zagospodarowania, ale z pomocą forumowiczow i małego, dzielnego pomocnika szybko stworzysz busz
Lilie cudne, zwłaszcza białe! Dzięki za info odnośnie cięcia, zastosuję.
Zachwyciła mnie roslinka o nazwie anafalis perlowy - powiesz o niej coś wiecej? Wygląda cudnie!
Miłego weekendu, ja już niedługo kończę i tez będę odpoczywać

Nasz ogromny obszar do zagospodarowania, ale z pomocą forumowiczow i małego, dzielnego pomocnika szybko stworzysz busz

Lilie cudne, zwłaszcza białe! Dzięki za info odnośnie cięcia, zastosuję.
Zachwyciła mnie roslinka o nazwie anafalis perlowy - powiesz o niej coś wiecej? Wygląda cudnie!
Miłego weekendu, ja już niedługo kończę i tez będę odpoczywać

- Sosenki4
Kasiu, anafalis to zupełnie bezproblemowa roślinka, kupiona rok temu malutka juz podrosła, więc jak chcesz to oczywiście podeślę
. Właśnie zmykam do domku. Szef miał gest i przy piątku szybciej zwolnił.

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Ale Ci dobrze ;-)
Ja jeszcze poł godzinki w fabryce i znikam
Nie chcę Ci robić kłopotu z tą roślinką, niech Ci się ładnie rozrasta, ale jak będziesz dzielić wiosną...
miłego odpoczynku
Ja jeszcze poł godzinki w fabryce i znikam

Nie chcę Ci robić kłopotu z tą roślinką, niech Ci się ładnie rozrasta, ale jak będziesz dzielić wiosną...

miłego odpoczynku

- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Super masz pomocnika! A tyle reklamówek i wszystko już w ziemi, spryciula. Ja lecę dalej bawić się zaprawą. 

Marzenko to bardzo miłe uczucie patrzeć jak cząstka roślinek z mojego ogrodu rośnie u Ciebie i myślę że tą ilość zielonek jeszcze powiększymy
Bardzo dziękuję za chęć podzielenia się liliami i może kiedyś z tego skorzystam bo na chwilę obecną to wiesz kochana jak u mnie jest
wsadzam do ziemi tylko jednoroczne.Będziemy się starali Was odwiedzić a jak się ułoży to jeszcze dam znać

Każdy dzień może być lepszy od dnia poprzedniego...
Ewa
Ewa
Marzenko a co to takie ta czerwona gwiazdeczka
I co tam za zła wiadomość Cie dopadła
I co tam za zła wiadomość Cie dopadła

- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
Marzenko chodziło mi o kanki po mleku jak się miewają czy coś z nimi zdziałałaś
a nie o canny rośliny 

Bonia trza było napisać konwie Marzenka by wtedy lepiej skojarzyła 

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja miałam dwóch pomocników cały dzień
Jedli i pili ,nie pozwoliłam podlewać bo
paliło ,oj padnięta jestem ,ale chwilę pokropił deszczyk po moim podlewaniu 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- cantati
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
Marzenko, znów pospacerowałam z przyjemnością u Ciebie i po raz kolejny podziwiam ogrom przestrzeni, jaką dysponujesz
U mnie raczej mikroogródek
Twoje lilie sa bajeczne! A co to za roślinka na czwartym zdjęciu z ostatiej prezentacji? Ta z czerwonymi listkami pod kwiatostanem? Ślicznie wygląda!

Pozdrawiam, Dorota
- marzena06
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Marzenko czy te lilie ,które pokazałaś to właśnie od BENEXa ,śliczne ,czy one pachną? ,
- Sosenki4
Witam w poniedziałek, uff... jak gorąco. W weekend ratowaliśmy się z synkiem basenem w ogrodzie. Dziś nie wiem jak sobie w pracy poradzę...
Wczoraj ostatkiem sił posadziłam resztę azalii, które kupiła dla mnie Ela/elakuznicom, do tego przesadziłam swoje 3 azalie i mam teraz 13 w jednym miejscu. Zdjęć jednak już nie dąłam rady zrobić, bo ciemno się zrobiło.
Kasiu, szefa generalnie nie mam złego, a jeszcze czasem ma taki gest i zwalnia szybciej do domu. Wtedy to normalnie super szef jest.
Z anafalisem to żaden kłopot, podzielę się bardzo chętnie. Powiedz tylko czy chcesz teraz jesienią czy dopiero wiosną? Jesienią będę pewnie rewolucje w rabatach robić to bez problemu jesienią podeślę.
Dorotko, te reklamówki, to cały bagażnik i pół tylnego siedzenia roślin. Wracaliśmy jak cygany, ja zgnieciona z tyłu, bo chłopaki z przodu. Nic się jednak nie zmarnowało.
Ewo, to mnie jest niezmiernie miło, że mam tyle roślin od Ciebie. Obawiam się o jednego jalowca, ale reszta póki co radzi sobie świetnie. Obmyślam plan transportu dla kolejnych roślin i nic innego jak wynajęcie TIRa nie przychodzi mi do głowy
, ale to tak jak rozmawiałyśmy, na spokojnie... opanujemy sytuację jak już Ty będziesz mieć wszystko poustalane i zaplanowane.
Renatko, ta czerwona gwiazdeczka to może pysznogłówka? A reszta na PW
Bożenko
, wciąż nic z nimi nie zrobiłam a plany takie ambitne były. W pierwszej kolejności chciałam wsadzić rośliny, żeby się nie męczyły i przeżyły przesadzanie. Z kanami może jesienią jak deszcze w domu mnie uziemią?
Elu, my podlewamy wieczorem, 219-21. Wcześniej psikamy się na komary i wąż w dłoń. Fajnych masz tych pomocników, widziałam
Dorotko/cantati ta roślinka to pysznogłówka, dla Ciebie mogę ją podzielić. Mam chyba nawet 2 kolory, jednak najpewniej dopiero wiosną, bo teraz trochę je przysuszyło. Mam piasek jak Ty w ogrodzie i wiesz co obecne temperatury czynią. Podziwiam CIę, że uprawiasz pomidory w takich warunkach i to z takim powodzeniem. Widziałam ten łan i to każdy krzak z innej odmiany
Marzenko, tak te lilie to z Benexa i teraz też ma dobre ceny na lilie. Mam nawet już pełny koszyk, ale... wyskoczyły nagłe nieplanowane wydatki
Wczoraj ostatkiem sił posadziłam resztę azalii, które kupiła dla mnie Ela/elakuznicom, do tego przesadziłam swoje 3 azalie i mam teraz 13 w jednym miejscu. Zdjęć jednak już nie dąłam rady zrobić, bo ciemno się zrobiło.
Kasiu, szefa generalnie nie mam złego, a jeszcze czasem ma taki gest i zwalnia szybciej do domu. Wtedy to normalnie super szef jest.
Z anafalisem to żaden kłopot, podzielę się bardzo chętnie. Powiedz tylko czy chcesz teraz jesienią czy dopiero wiosną? Jesienią będę pewnie rewolucje w rabatach robić to bez problemu jesienią podeślę.
Dorotko, te reklamówki, to cały bagażnik i pół tylnego siedzenia roślin. Wracaliśmy jak cygany, ja zgnieciona z tyłu, bo chłopaki z przodu. Nic się jednak nie zmarnowało.
Ewo, to mnie jest niezmiernie miło, że mam tyle roślin od Ciebie. Obawiam się o jednego jalowca, ale reszta póki co radzi sobie świetnie. Obmyślam plan transportu dla kolejnych roślin i nic innego jak wynajęcie TIRa nie przychodzi mi do głowy

Renatko, ta czerwona gwiazdeczka to może pysznogłówka? A reszta na PW
Bożenko

Elu, my podlewamy wieczorem, 219-21. Wcześniej psikamy się na komary i wąż w dłoń. Fajnych masz tych pomocników, widziałam
Dorotko/cantati ta roślinka to pysznogłówka, dla Ciebie mogę ją podzielić. Mam chyba nawet 2 kolory, jednak najpewniej dopiero wiosną, bo teraz trochę je przysuszyło. Mam piasek jak Ty w ogrodzie i wiesz co obecne temperatury czynią. Podziwiam CIę, że uprawiasz pomidory w takich warunkach i to z takim powodzeniem. Widziałam ten łan i to każdy krzak z innej odmiany

Marzenko, tak te lilie to z Benexa i teraz też ma dobre ceny na lilie. Mam nawet już pełny koszyk, ale... wyskoczyły nagłe nieplanowane wydatki