Pomidorki koktajlowe - 3 cz.

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Zbyszek T
200p
200p
Od: 22 wrz 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pomidorki koktajlowe - 3 cz.

Post »

Posadziłem Koraliki... Zaczynają dojrzewać... Smak mają mączno-nijako-niesmaczny... Czy ta odmiana tak ma, czy jeszcze lepiej dojrzeją? Pomiędzy nimi a np. truskawkowymi jest przepaść (oczywiście na korzyść truskawkowego)... Już sklepowe są lepsze.
x-xm-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 9 cze 2006, o 21:28

Post »

Zbyszek T jeśli mówimy o tym samym truskawkowym, to to jest najlepsza koktajlówka jaką jadłam, żadne jakieś daktylowe puste w środku itp., koralika nie jadłam.
Ja teraz czekam na koktalówkę malinową i megagrona. Ciekawa jestem smaku czy przebiją truskawkowego.
Zbyszek T
200p
200p
Od: 22 wrz 2011, o 21:12

Post »

Ja w zeszłym roku zasiałem truskawkowego z nasion wyjętych ze sklepowego pomidora truskawkowego. W pierwszym roku odmiana "rozdwoiła" się na 2 rodzaje. Jedne pomidorki były kuleczkowate a drugie podłużne szpiczaste. Te szpiczaste w smaku rewelacja. Do tego bardzo dobry wzrost, duuuuża plenność. Jedyna wada, że dostaje suchej zgnilizny wierzchołkowej, ale jak się pryska kredą, to jest super :)
dla mnie to też Nr 1 :D
Awatar użytkownika
Ganesh
200p
200p
Od: 25 kwie 2012, o 19:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

U mnie kolejne koktailówki zjedzone.... a raczej spałaszowane przez mojego synka. nauczył się biegać w pomidory i wołać ...maaaaammooo am :;230 a nie mogłam go nauczyć żeby wołał jeść ;:306

W kolejności ilości zjedzonych owoców: pendulina orange, malinowy kapturek, violet jasper i snow white. Najlepiej zawiązała u mnie zebra śliwka nn. Krzaczek u mnie nieduży a owoców multum.
Pozdrawiam serdecznie:)
Sylwia
Reda
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 19 cze 2013, o 16:54

Post »

Wszystkie pomidorki
Obrazek

Eden Pokusa - czerwone, nie chcą się czerwienić ale jeszcze mają czas ;)
Obrazek Obrazek

Ildi czereśniowe - żółte mega groniaste, ładnie kwitną i zaczynają się pojawiać owoce
Obrazek
x-xm-a

Post »

Zbyszek T pisze:Ja w zeszłym roku zasiałem truskawkowego z nasion wyjętych ze sklepowego pomidora truskawkowego. W pierwszym roku odmiana "rozdwoiła" się na 2 rodzaje. Jedne pomidorki były kuleczkowate a drugie podłużne szpiczaste. Te szpiczaste w smaku rewelacja. Do tego bardzo dobry wzrost, duuuuża plenność. Jedyna wada, że dostaje suchej zgnilizny wierzchołkowej, ale jak się pryska kredą, to jest super :)
dla mnie to też Nr 1 :D
Mój też ze sklepowego, teraz z moich nasion. Nie rozszczepił się i b. dobrze. Rośnie w tym roku głównie winogronkami...przepysznymi, dzisiaj czerwone zerwane.
Generalnie stwierdzam, że to właśnie słońce z pomidorami czyni cuda.
Obrazek
Jak to możliwe, że koktajlówka dostaje suchej zgnilizny? nie zaszalałeś z nawożeniem?
x-p-o
ZBANOWANY
Od: 16 lut 2011, o 19:24

Post »

Jakieś dziwne liście ma ten pomidorek. Rh jakiś czy cuś ? :D
x-xm-a

Post »

forumowicz nie mogę odpowiedzieć na tak zadane pytanie, bo teraz pewnie dostanę naganę z wpisaniem do akt, albo co gorszego mnie spotka ;:163
Więc...teraz pokażę tego samego truskawkowego, który robi za lianę na lince. Tylko czy ta linka wytrzyma, to głowy nie dam :lol: Pomidorki będą sobie zwisać że się tak wyrażę, taki mam plan. Na razie udaje mi się prowadzić na trzy pędy...ale do czasu
Na zdjęciu tylko kawałek liany
Obrazek
Awatar użytkownika
GunnarSK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2009, o 17:10

Post »

Mój Koralik-samosiejka kwitnie od wczoraj, i ponieważ ma krótki okres dojrzewania, bogato starczy czasu do przymrozków żeby wydać przyswoity plon.
pozdrawiam, Gunnar
danaa
200p
200p
Od: 13 sty 2012, o 22:13

Post »

Po raz pierwszy mam na balkonie Vilmę. Dosyć późno zakwitły ale za to teraz mają dosyć dużo owoców tyle, że na razie wszystkie zielone. Z czterech krzaków trzy są "normalne" to znaczy owoce na nich są okrągłe, natomiast jeden jest... dziwny ;:oj . Wygląda jak reisetomate (dużo "sklejonych" drobnych owoców) tyle, że w miniaturowym wydaniu.
Czy komuś też trafił się taki dziwoląg?
Pozdrawiam - Danuta

Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam :-)!
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18

Post »

Nie . U mnie VILMA ma dużo okrągłych ładnych pomidorków , które już od jakiegoś czasu konsumuję ;:333 .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Reda
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 19 cze 2013, o 16:54

Post »

Zaprojektowałem mała szklarnie na balkon do uprawy pomidorów, chcę ją wykonać na przyszły sezon.

Obrazek

Wszyscy którzy używają szklarni, prosiłbym o wypowiedz w tym wątku http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 7#p4099967 jest tam także więcej zdjęć i opis.
Drako
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lut 2013, o 13:13

Post »

Kusi mnie, żeby sobie zrobić sadzonkę i przechować na zimę. Co Wy na to? Odmiany Czerwony Kapturek i Yellow Pear. [chociaż takie wielkie w tym roku porosły że na koktajlowe to trochę za duże. :lol: ]
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”