Nowa :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nowa :)

Post »

Dorotko, Gosia ma rację... ile burz mózgów już tu przeżyłyśmy... moje zaowocowały ogromnymi zmianami w ogrodzie, in plus oczywiście :)

PS. Szkolenie dobra rzecz ;-)
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś, czy to z burzy mózgów, czy to ze szkolenia...zawsze się coś dobrego wyniesie ;:306
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Dorota_P
50p
50p
Od: 10 lip 2013, o 00:20

Post »

Agnieszko, to prawda, burza mózgu na pewno będzie jeszcze niejedna..
A Ty nie myślałaś o tym, żeby zająć się projektowaniem ogrodów zawodowo? Świetnie Ci to wychodzi, a teraz jest spore zapotrzebowanie na tego typu "usługi" :wink:

Małgosiu, z ust mi to wyjęłaś ;:215
Pozdrawiam,
Dorota
:wink:
Moje miejsce na ziemi ---> Cz.1,
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Witaj, Dorotko :)
Zupełnie przez przypadek zajrzałam do Twojego wątku... i zostałam :lol: Miła atmosfera i kolory lata - czegóż chcieć więcej :)
A propos wszelakiej maści projektantów - całkiem niedawno wynajęłam firmę do posprzątania ogrodu po majowych ulewach i gradobiciach, a właściciel - profesjonalista? zaproponował mi przerobienie ogrodu na żwirowy... w lesie sosnowo-dębowym :lol:
Pozdrawiam Cię serdecznie :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Dorota_P
50p
50p

Post »

Witaj, Moniko,
cieszę się, że mnie odwiedziłaś :)

Echh.. fachowcy ...często niestety nadużywana jest nazwa tego zawodu, a samozwańczy "fachowcy" (celowo z małej literki) niestety równie często uprawiają profanację zamiast własnego zawodu. Mam nadzieję, ze ów Pan wysłany został wysoko na koronę sosny, lub dębu :wink:
Pozdrawiam,
Dorota
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

:wit Witaj Dorotko Piękny ten Twój klonik :) Dorotko życzę z całego serca aby Twoje wszystkie plany i marzenia odnośnie ogrodu się ziściły :D
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Dorota_P
50p
50p

Post »

Dziękuję Ci, Paulii(nko?) :wink:
ja Tobie tego samego życzę! ;:167

Pewnie nie wszystko od razu się ziści, ale teraz już pod innym kątem patrzę na swój ogród, kiedyś ..praktycznie do niedawna miał być schludny, teraz uważam, że powinnam sporo zmienić, bo nic do niczego nie pasuje, echh... zawróciliście mi w głowie... ;:131
Pozdrawiam,
Dorota
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Dorotko. Wpadłam z re-wizytą i jestem zaskoczona. Myślałam że to początki z ogrodem a Ty masz już piękne kolorowe nasadzenia. Urzeka mnie w ogrodach właśnie różnorodność i kolory, to że nie jest to regularny kształt i szablon ale gdzie nie spojrzysz jest na czym oko zawiesić. Gratuluję pomysłów :)
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Dorotko, czekamy na kolejne odsłony Twojego ogrodu :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Dorota_P
50p
50p

Post »

Witaj, Kasiu :) miło, że zajrzałaś.. ten mój ogród powstawał, kiedy jeszcze nie wiedziała, że istnieje coś takiego, jak Forum Internetowe o kwiatach.. pomysły czerpałam ..jak to ktoś mądry powiedział: "z niczego, czyli z głowy" :wink:
Teraz wiem, że począwszy od jesieni zajdą w nim (żeby nie powiedzieć "duże") jakieś zmiany ...i to dzięki Wam 8-)

Witaj, Moniczko :wink: jutro postaram się coś wrzucić, nie mam ostatnio czasu na robienie zdjęć, moje chodzenie po ogrodzie ogranicza się do konieczności podlewania, bo susza straszna.. ale obietnica, to obietnica! :wink:
Pozdrawiam,
Dorota
Awatar użytkownika
Dorota_P
50p
50p

Post »

No i oczywiście poślizg ..prawie jak zimą :wink:
obiecałam, więc coś wrzucić muszę, choć przyznam, że nie było czasu na dopracowane fotki... ;:131
na początek moja ukochana Yucca Gigantozaurus ;:167 8-)

Obrazek

hmm..... chyba mi się jednak nie uda, coś mi się komp wiesza..
spróbuję później :?
Pozdrawiam,
Dorota
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2011, o 00:32

Post »

Witaj Dorotko i ja jestem z wizytą twój ogród jest juz ładnie zagospodarowany ,bardzo kolorowy ,czy duzą masz powieszchnię?.Co do przerabiania w ogrodzie to wszystkie tak mamy i co roku coś zmieniamy ,myślę ze zawsze jakieś zmiany trzeba dokonać ;:7
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Dorotko, Twoja juka na prawdę gigantyczna :) Uwielbiam kwiaty juki. Niestety moja nie chce kwitnąć. Cóż... widocznie mnie nie lubi :wink: :lol:
Przydało by się jednak wstawić jakąś aktualną fotkę :) :tan
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Dorota_P
50p
50p

Post »

Ojojoj.. czuję się trochę jak syn marnotrawny.. a w zasadzie córka :wink:
Witam po dłuuugiej przerwie! ;:173
To, że mnie tu nie było, nie świadczy o moich długich cud wakacjach, tylko o braku czasu. Nie znaczy to, że nic nie robiłam w ogródku, bo coś tam tknęłam :wink: jednak nie tyle, ile bym chciała..
Witam serdecznie Misię53 w moich skromnych progach ;:173
to, że tak kolorowo u mnie trochę mnie denerwuje, jednak szkoda mi wyrzucić tego, co nie pasuje, ale jest plan, by poprzesadzać tak, by pasowało zarówno asortymentem, jak i kolorem :wink:
Małgosiu, Yucca mi się udała i to muszę przyznać, jestem z niej bardzo dumna.. zrobiłam sobie mini szkółkę yuccową,
wyobraź sobie, że powyrastało mi mnóstwo przedszkolaków z korzeni, które zadołowałam, bo szkoda było wyrzucić. Mam zamiar zrobić sobie yuccową rabatę, nie wiem tylko, czy przesadzać teraz, czy wiosną..?
Myślę, że Twoja Yucca Ci w końcu zakwitnie, musisz ją tylko przesadzić, bo miejscóweczka jej nie pasuje ;:173 tak było u mnie z tą właśnie, która teraz tak pięknie mi kwitnie. Moja ma lekki półcień, trochę słońca tylko po południu..
A zdjęcia wstawię.. ;:131 tylko... Pan M. robił porządek w komputerze i teraz muszę zdjęć poszukać ;:224 taki to porządek mi zrobił :!:
Pozdrawiam,
Dorota
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Dorotko, w takim razie czekamy na nowe zdjęcia. juka pięknie kwitnie, czyli ona woli takie warunki. Rabatka z jukami dobry pomysł. Sądzę że powinnaś posadzić na jesieni i okryć kora korzenie żeby nie przemarzły tak na wszelki wypadek.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”