Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.2

Post »

[quote="gajowa"]Kapliczka urocza!
A co to za lilia, ta biała z płatkami obrzeżonymi na czarno? Bardzo mi się podoba.

Mnie też się ta lilia podoba, nazywa się Eyeliner.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Liliowo, liliowcowo....cudnie ;:oj Piękną masz kolekcję tych kwiatów :D
Eukomis zachwycający...... niesamowicie egzotycznie wygląda ;:oj
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Aniu :wit
Od dawna podziwiam twój piękny ogród i kolekcję roślinne ,ale jakoś nigdy się nie wpisywałem ;:14 ,więc czas wreszcie pochwalić twoje włości i dalej udać się do delektowania się fotkami
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Aniu cudowne kolory jakby wcale suszy u Ciebie nie było. Święty w ogrodzie super pomysł. ;:167
Moje eukomisy stoją za sucho dla nich :(
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Aniu myślałam, że to ogród hostowy a tu takie piękności liliowe i liliowcowe ;:215 i nie tylko, bardzo kolorowy się teraz otworzył sezon i zapachowy w tym 'Dębowym Lesie' ;:138 kapliczkę też mogłabym taką dostać, znalazłabym jej miejsce w kąciku zadumy, piękna ;:108
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piotr=);MID2006-Madziu; jonatanka-Asiu Dziękuję,,,i też bardzo,bardzo podoba się ta moja kapliczka.Do mojedo drewnianego domku jak ulał będzie pasowała. :heja a kwiaty wszystkie cieszą :D
Amara-Małgosiu do rzeżby jest przecież cały ogród obok,,,więc żadnych kwiatków nie trzeba obok :wink: a ten letni misz-masz jest uroczy
korzo_m-Dorotko Ja w 90% na urodziny,czy imieniny dastaję kasę i też przyjaciołom daję,tak samo,To lepszy sposób,co nie tórzy tylko pytaja co chcę ,,,wówczas mówię,,,,bo masz rację ztymi prezentami,,,to moze być róznie :twisted:
anym-Aniu,Darmokot-Michale ;byna-Grażynko A ta lilia tyrysia,??? zawsze taka piękna ,ciemna błyszcząca i długo kwitnie,Mam ja 3 latka,,,ale nazwy nie znam :oops:
Maska-Marysiu dziękuję,Mi tez prezenciki bardzo sie podobają,A lubię jakies figurki ,czy świętego w ogrodzie,strasznie mi sie to podoba.a kwiaty teraz wszystkie sa piękne :)
perdii-Gosiu; Renata1962 a mi na początku ta biała lawenda sie nie podobała,,,ale chyba zaczynam ja akceptowac :)
gajowa-Ewo tak,kapiczka jest rewelacyjna,A ta biała lilia,,,nie mam pojęcia jaka to nazwa :oops:
becia123-Beatko dziękuję ;:196
slanka-flora-Sławku;e-babcia-Jadziu Ta bordowa lilia jest tygrysia,,,nie znam tylko jej nazwy,.Mam tez ta pomarańczową i żółtą ,,,,ale one maja mniej kwiatków, ;:108
juni-Beatko nie znam niestety nazwy tej lili :oops:

koziorozec-Marto dziękuje za miłe slowa .Masz rację,Ludzie ,którzy kochaja ogrody rośliny maja wrażliwsze serca i bardziej sa życzliwi ;:196
Gosia123A Lilia Grzywiasta to eucomis i ta nazwa bardziej jest używana i ta roślnka juz długo jest,,,ale trzeba ja wykopywać na zimę :wink:
kropelka-MarioluBo liliowce sa piękne,,,to mój ostani bzik,,,ale chyba z dokupywaniem ich na razie wystarczy ,bo miejsca brak ;:173
juni-Beatko bardzo dziękuję za nazwę ;:196
AGNESS bo liliowce i lilie to moja miłości,,,ale lili to musze jesze sporo dokupić,,,bo te jeszcze zmieszczą sie wszędzie :D
Andrzejku witaj ,w moich progach.Cieszę się bardzo ,że u mnie Ci się podoba i zapraszam częściej ;:173
Ewo w Bo ja jak zajadę na działeczkę to polewam wszystko,,,,ale ogólnie jakoś roślinki na razie dobrze znosza te temperatury,Tylko ogóreczki mi żółkną ;:222
mar33-Marysiu sam ogród hostowy byłby za monotonny dla mnie ,ja kocham wszystko co kwitnie ;:108 A "Dębowy Las " z roku na rok pięknieje .aAkapliczka jest suuuperaśna ;:108

Fiona i jej zabawki ogrodowe ale tylko nimi sie bawi i zostawia je,,,
Obrazek
Obrazek
Obrazek[/url]
Obrazek
ogrodowy- misz-masz ciąg dalszy;
Echinacea 'Meringue'
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jeżówka Cranberry Cupcake- Echinacea
Obrazek
Obrazek
róże;
Obrazek
Obrazek
Obrazek
cynie;
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
nachyłek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
lobelie z własnego siewu;
Obrazek[/url]
[url=http://www.fotosik.pl]Obrazek
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

To trzecie zdjęcie z jaszczurką w pyszczku nie przypomina zabawy, ale skoro mowisz że tak jest to wierzę że kicia krzywdy im nie robi . Piekne kwitnienia ;:333
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Oj mają te zwinki ciężkie życie z Twoją Fioną ;:185 U mnie biegają bez ograniczeń. Okuś może raz zwrócił na jedną uwagę, a tak nie zniża się do tego poziomu. Za to z Fioną chętnie by się pobawił. Ciągnie do kotów, choć ewidentnie chce się z nimi bawić i macha ogonem, że mało mu się nie wymontuje z tułowia. Koty tego jednak nie doceniają i dają dyla...
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit
Aniu kwiaty śliczne ;:138

Uważaj na Fionę, jak zje jaszczurkę będzie wymiotować. Kotka znajomej tak ma...Moje na szczęście nie. Może nie łapią jaszczurek ?
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Aniu ,śliczne fotki w hurtowej ilości. ;:oj ;:224 ;:224 Fiona jest bardzo delikatna , jeżeli zwinki zachowują życie po zabawie z nią. Mój działkowy ''bywalec'' zabawia się z nornicami, choć nie zjada ich. Po zabawie wyglądają jak kulka mielonego ;:306 ;:306 Jest tyle odmian lilii, że mogą się nie zmieścić . Co roku dużo nowych pojawia się ;:333
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Piękne zdjęcia robisz Aniu a roślinki cudnie rosną jeżówki,róże nachyłki,kosmoski ładne mają kolorki.Cynie dorodne nachyłki w pięknym kolorze a lobelia podkreśla swój kolor .Kotek urodziwy dobrze się ma wśród zieleni..Lato w pełni. :D ;:196
Awatar użytkownika
Amara
1000p
1000p
Od: 13 maja 2013, o 19:07

Post »

Nie wiem czemu ale jak widze zwierzaka ;:167 to inne zdjęcia schodza na drugi plan
też tak macie ;:224
piękne kaiwty ale kociak najlepszy :heja
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

mewa-Ewo;sweety-Aniu;tade k-Tadziu Moja Fiona jak już pisałam,,,tylko przyniesię skądś jaszczurkę,,,pobawi się z nią i żywą ale czasami deko umęczoną zastawia,Fiona to jeszcze młody kot więc potrzebuje zabawy ;:108 Gania za motylami, muszkami ,wazkami,,,śmiesznie to czasmi wygląda ;:173 A psów się boi,,,hmmmmnawet innych kotów ;:306 Pchyka i zwiewa,,,nauczona tylko w domu i z nami :)
Mufka Spokojnie Fiona nie zjada jaszczurek.Ona nie zjada niczego oprócz karmy z puszki,smażonych rybek,,,pan musi złapać ,a pani usmażyć,,,dopiero chrabianka je ;:306 A myszki też potrafi przynieść ale podduszone i kładzie na taras,,,a ja łukiem je mijam i od razu wołam mojego M,że ma prezecik do wynoszenia ;:183
becia123-Beatko dziękuję za uznanie ;:196 Tak ,.Lato w pełni,,,masę kwitnień,,,,to kocham ;:167 Mamy z czego ładować energię,,,i samopoczucie jest ok ;:215
Amara-Małgosiu kwiaty ,roślinki lubię bardzo ;:167 ale jak widac,mam kota to i zwierzątka,,,.Fiona to ulubienica rodziny :D
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Aniu masz piękne koleusy ja mam jeden wsadzony w donicy przed tarasem i bardzo mu tam spasowało bo jest ogromny. Cudowna kolekcja lilii i liliowców. Widzę że też lubisz cynie. Ja też co roku je sieję bo długo wytrzymują w wazonie nawet w upały.
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

już wiem jak się nazywa ta lilia

Eyeliner

Obrazek [url=http://www.fotosik.pl]
Zablokowany