Zielone pokoje - królestwo Ibrakadabry, cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zielone pokoje - królestwo Ibrakadabry, cz. 3

Post »

Witam ciemną nocą!

Słucham koncertu świerszczy na Kaszubach i coś mi się przypomniało.
alphax pisze:
Obrazek
Ta walizeczka wygląda jak teczka z kodami nuklearnymi. A tymczasem... siedzą tam sprasowane zwierzęta....
Ach ci Niemcy! Wiedzą jak człowiekowi podreperować humor!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Hallo to ja, chyba jeszcze nic nie napisałam w tym wątku :oops:
Ale przysięgam, że zaglądam! A dzisiaj(wczoraj :shock: ) przyjechałam do cywilizacji i net mi działa z prędkością światła - no to odrabiam zaległości w ulubionych wątkach. U mnie na wsi to zasadniczo tylko czytać mogę. Fotki się otwierają rzadko, a jeszcze rzadziej udaje się coś tam wysłać. Szuwarek - moja miłość! Jak on cudnie leży i się leniwi na tych wszystkich zdjęciach.
Burzę też miałam niesamowitą - ale łagodniej obeszła się z moimi roślinkami.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jaga, po wizycie u Izy i siacie zielonego, które od niej przytargałam ;:170 , to ja właściwie mogę zabrać ten akant na żwirową (już mu nawet miejsce znalazłaś ;:196 ;:306 ). Bez maczety i tak się nie obędzie.
Porządki bardzo przykładne. Zrobię w najbliższym czasie (znaczy po zakończeniu budowy) i może też znajdę tyle wolnego do zagospodarowania co ty?

Filozof ma swoja filozofię ;:173, może nam się to podobać lub nie. Wywoływać :) bądź :shock:
To jego wybór i należy szanować (celowo nie użyłam tolerować-jakoś nie lubię tego słowa).
A z drabiną się wpasował :wink: Ogórki też ok.
Kto to widział, tyle kwiatów i krzaków sadzić na nic. Uwierz, nie raz słyszałam takie podsumowania ;:224
Filozof woli konkret ;:304
Spokojnej nocki ;:196
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Dziś pozwolę sobie przywitać Was swobodną przeróbką piosenki Jaremy Stępowskiego:

Słoneczny żar się z nieba leje
I miasto całe już od rana pustoszeje
Do ciężkich stóp się asfalt lepi
I nawet lodziarz nie ma siły cię zaczepić
.

Tak było przez cały dzień, a kiedy zrobiło się chłodno i przyjemnie, to jest ciemno :shock:.
Taka to sprawiedliwość natury.

Miła Panno D., witam serdecznie nowego Gościa w zielonych pokojach. Za uznanie dzięki.
Obejrzałam Twój wątek, jesteś na dobrej drodze, żeby stworzyć sobie cudowny ogród. Chciałabym mieć znowu Twoje lata i taką przestrzeń... ;:224.
Na zachętę widoczek z mojego ogrodu.

Obrazek

Maryniu, Sosenko, nic z tego, mimo najszczerszych chęci mogę zaoferować tylko deszczyk z żółwika. A marzenie o deszczu jest nadal i moim marzeniem ;:170.
Dla Was ulubiona i kuchenna, obie w słońcu.

Obrazek

Obrazek

Aż tak się rozpędziłaś, Różyczko ;:oj. A paradoks jest taki, że im więcej tniesz, tym bujniej rośnie. Możesz więc eMa uspokoić ;:306.
Dla Ciebie kalafiory, czyli Anabelle.

Obrazek

Megi ;:167, rozgryzłaś mnie bliźniaczko ;:306. To wszystko przez te piekielne róże, którym muszę szukać miejsc...
Twoje wakacje na Mazurach przypominają moje wakacje pod Połańcem w zabitej wsi Okrągła, gdzie były prawdziwe pola, prawdziwi rolnicy, prawdziwe żniwa i zwierzęta gospodarskie oraz pełne grzybów, jagód i poziomek bory mieszane... ;:170. Ech, gdzie te czasy...
A wracając do realiów, zdaniem Filozofa, prawdziwy ogrodnik robi raz, a potem tylko siedzi. A ja dłubię codziennie i końca nie widać. Nie muszę mówić, że nie poważa kwiatów, bo się nie dają zjeść. Zaś rozliczne wiaderka po farbach, to też przejaw filozofii - trzyma w nich wodę, która nagrzewa się na słońcu i potem służy do różnych celów.
A najlepsze na koniec ;:215 : w rzeczy samej kawa z deszczówką stanie się niedługo najbardziej pożądanym napojem. Przebojem sezonu ;:oj .
Nie mam, niestety, świeżych zdjęć Wicka ;:185, więc może floksy z rozwarem :?:

Obrazek

Agnieszko7855, witaj nowy Gościu! Za uznanie dzięki. Zapraszamy, ilekroć zechcesz, ja i królewna zielonych pokoi Ibrakadabra.

Obrazek

A dla wszystkich cichociemnych, w tym wczasującej na Kaszubach cichociemnej Amby - cichociemny Szuwarek.

Obrazek

O, jeszcze Lisica :shock:. Niemcy, to wesoły ludek..., ale trzewiczki jakby Twoje ;:218.
Dla Ciebie w ramach niemieckiego poczucia humoru - poniemiecki magiel ;:306.

Obrazek

Ech, Justynko, my się już chyba nie zmienimy ;:306. A może i dobrze... ;:224.
Spotkanie pewnie bardzo udane. Nie zdążyłam pochodzić po Waszych ogrodach, ale zapoznam się z relacją, jeśli gdzieś jest. To co też przytargałaś w tej siateczce :?:
Dla Ciebie kuchenna, na której jeszcze jest trochę luzu...

Obrazek

Jako antidotum na panujący i zapowiadany upał pożyczyłam sobie trzy najgrubsze szwedzkie kryminały z nadzieją, że zmrożą mi krew w żyłach ;:224

Dobrej nocy - Jagoda
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Jaga musiałam przydreptać w Twoje pokoje by oko nacieszyć... roślinkami i kociakami choć sama ich nie będę miała...
... cudny zestaw floksy i rozwar... ;:138
...he, he ale mam cykora przed Tobą ... ;:306
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jaga, dziękuje za te dedykację z nadzieją ;:196
Ze zmianami ;:131 ...może być trudno. Gdy człowiek zobaczy tyle dobra wszelakiego :shock: , a gospodarz szczodra ręka rozdaje ;:108
Kilka zdjęć wstawiłam u Izy.
Spotkanie bardzo udane, forumowe tylko takie ;:108
Czego w tej siateczce nie było. Najcenniejszy przetacznikowiec, biały powojnik bylinowy i krwiściag. Pozostałe oczywiście też na wagę złota..
W przyszły piątek umówiłyśmy się u p. Eli (mamy Alki).
Mam nadzieję, ze termin spotkania u mnie będę mogła zaproponować już niedługo. M obiecuje, że do połowy przyszłego zbuduje ;:108
;:168
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Misiuniu ;:167, nie rozśmieszaj mnie tym cykorem, bo nie zasnę ;:306.
A swoją drogą, czemu Ty jeszcze nie śpisz :?:
Nie masz pojęcia, jak mi milo, że sobie spacerujesz po zielonych pokojach ;:170.
No to dla Ciebie jeszcze parę widoczków, na kolorowe sny...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Justynko, dzięki, byłam, widziałam, ogrodem Izy zachwycam się niezmiennie, dary świetne, a hojność Izy jest mi znana.

Śpijcie dobrze - Jagi
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wzajemnie ;:196
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

zdaniem Filozofa, prawdziwy ogrodnik robi raz, a potem tylko siedzi.
brzmi rozsądnie, tylko... jest ktoś taki na FO, co robi raz a potem tylko siedzi? :roll:

Magiel służył chyba wesołemu ludkowi do przepuszczania przez niego zwierzaków, żeby do neseserka pasowały ;:306
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Jagoda zielone pokoje zachwycają jak zawsze swoim wystrojem i chetnie do Ciebie zaglądam.
Bardzo przypadła mi do gustu przeróbka na czasie piosenki Stępowskiego :)
Życzę Tobie i nam wszystkim 2-3 godziny solidnego ale bez ulewy deszczu, może się też ochłodzi i kawa będzie lepiej smakować. Miłego weekendu połączonego z odpoczynkiem.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jaguś Bardzo podobają mi się Twoje opisy Filozofa ;:306 Rabatka idealnie wysprzątana i przerobiona, zapraszam do mnie, jest co przerabiać a to moja wina bo każdej rośliny mi szkoda wyrzucić i upycham na siłę, ostatecznie przesadzam do sadu ale tam nie wszystko daje radę z powodu rzadkiego (lub braku) podlewania. Szuwarek i Ibra na ostatnich zdjęciach wyglądają jak prawdziwe niewiniątka :lol: Przyznaję, że gdyby tylko od tego zależał deszcz, to bym z powrotem zaczął pić kawę (z deszczówką oczywiście), którą rzuciłem 3 lata temu :D Pozdrawiam serdecznie :wit
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie w gorące, słoneczne ( :!: ) przedpołudnie.
Gorąco, ale w nocy przeleciał solidny deszcz, więc jest super :heja .

Wczoraj kontynuowałam remont w gościnnym, następna rabata poszerzona, znajdzie się na niej miejsce dla dwóch różyczek ;:224. Niestety potem upał mnie zmógł i zastosowałam metodę Filozofa. Wyciągnęłam leżak, mrożący krew w żyłach kryminał, dzbanek z kawą i było tak:

"A tymczasem leżę pod gruszą
A czas obok płynie leniwie
I niczego więcej nie pragnę,
Wręcz przeciwnie..."

Wokół mnie porozkładały się koty w malowniczych pozach i było pięknie, choć gruszę zastąpił dereń controversa ;:170.

Megi, wychodzi na to, że faktycznie w naszym forum są tylko ogrodnicy do d... ;:306.
Każdy dowcip w Twoim wykonaniu jest przedni. O zastosowaniu magla też ;:215.

Januszu, zaglądaj, zaglądaj, zapraszam serdecznie, tym bardziej, że Twoje życzenie deszczu pięknie się sprawdziło ;:333. Gdybyś jeszcze spowodował lekkie obniżenie temperatury...
Nakupiłam farb, żeby odnowić meble ogrodowe, ale ten skwar skutecznie mnie do malowania zniechęca. Tym bardziej, że w prognozie na popołudnie znów jest zapowiadany deszcz.

Cdn.

-- 4 sie 2013, o 11:41 --

Michałku, Ty możesz upychać rośliny, bo masz bardzo żyzną ziemię :shock:, a z drugiej strony pewnie dlatego wszystko Ci się szybko rozrasta. Niedługo sad zamienisz w ogród ;:224.
Rozumiem, że żal Ci rośliny wyrzucać, ja sama (choć ziemię mam piaszczystą) rozważam straganik na rynku, żeby opchnąć nadwyżki ;:224. N razie wywalam to, co rośnie, jak chwast, np. tojeść rozesłaną, tojeść kropkowaną, dąbrówkę itp. lub to co niestety z powodu suszy oddało ducha, np. niektóre kępki żagwinu.
Poprzerabiałabym i u Ciebie, np. za czapkę gruszek (jak mówiła moja babcia), ale daleko... ;:224.

A teraz specjalnie dla Was uroki lata w zielonych pokojach.
Wielki błękit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam, korzystajmy z lata, mimo że za gorące... - Jagoda
Cdn.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jaga, wielki błękit ;:oj ..i wielki już ten twój błękitny smok ;:215
U nas przyjemnie po nocnej burzy i ulewnym deszczu.
Niebo jeszcze zasnute, a kawka pod czereśnią smakuje rewelacyjnie ;:108
Pozdrawiam świątecznie;:196
Ps. jakie będą te nowe róże w salonach?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”