Kocham Ogród cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kocham Ogród cz.3

Post »

Adrianno, róże olśniewają, nie mówiąc o hortensjach!! Nic tylko zazdrościć!!!
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2012, o 09:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Adrianno , hortensje cudowne a niebieski maluszek jest boski . Pod NIKKO musisz porządnie zakwasić ziemię aby był z powrotem niebieski. Z własnego doświadczenia wiem ,że jest to trudne .Dwa lata zakwaszałam siarczanem amonu i ałunem . Trochę niektóre kwiaty stały się jakby niebieskawe. To chyba żmudna praca ale co tam nie poddam się...
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam wszystkich miłych Gości. :wit Rwa kulszowa to , jak dla mnie , nie choroba, ale skutecznie przeszkadza w działaniu. ;:145
Zaczął się trzeci tydzień i znawcy tematu - okazuje się dość liczni- pocieszają mnie, że może potrwać i pól roku. :roll:
Na razie nic mi specjalnie nie pomaga, wiec udzielam się mało tu i w ogrodzie. :( Tyle że staram sie choć trochę podlać co nieco.
Upał nie podoba się nie tylko mnie, ale i roślinom. Szczególnie róże nie zdążą dobrze zakwitnąć, a już spalone słońcem
przekwitają. a prognozy niewesołe. ;:222 Trawy mają się jak dotąd dobrze (bez podlewania):
Obrazek

Gosiu- Margo, miło by było poznać Cię w realu. Mam już bilet na autobus i nadzieję, że będę mogła normalnie chodzić.
Myślę o sobocie.(do W. w piątek) Te lilie w ub.roku były o połowę niższe i miały po 1 kwiatku.

Obrazek

Januszu - alphax, przecież nie będziemy się poddawać. ;:134 Proponuję zacząć podlewanie od wczesnej wiosny.
Na razie trzeba się zadowolić prawie niebieskim rozwarem.

Obrazek

Moniu, dziękuję. Dla Ciebie cudem ocalona Lambada, lubię ją, a po zimie długo spała.
Obrazek

Małgosiu-Slotys, Dzięki za radę. Też nie zamierzam się poddać.A hortensje coraz bardziej lubię.

Obrazek
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Adrianno kochana ściskam Cię bardzo, bardzo mocno i przesyłam mnóstwo pozytywnych fluidów ;:196 - może troszkę pomogą. Ty nie jesteś osobą, która się poddaje dlatego wierzę, że szybko się pozbierasz.
Nie było mnie, dlatego się nie odzywałam ....
Przesyłam ;:196
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Adrianno - jestem pewna,ze szybko zapomnisz o chwilowej niedyspozycji........ ;:108 ;:108 ;:108
A hortensje,też lubię coraz bardziej ,serdeczności ;:168
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Witaj Adrianno, współczuję niedyspozycji - znam niestety z autopsji. Jak piszesz, może to i nie choroba, ale potrafi bardzo uprzykrzyć życie !
Życzę więc szybkiego powrotu do zdrowia :D
Hortensje warto lubić, bo odwdzięczają się z nawiązką ;:173

A więc w sobotę spotkamy się na wystawie ? ;:oj ;:196 Mam nadzieję, że do tego czasu wydobrzejesz już zupełnie !
Miło byłoby zorganizować spotkanie w szerszym kręgu ;:4
Mój irys nie za wiele urósł, ale postaram Ci się kawałek uszczknąć :D
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Powrotu do normalnego funkcjonowania zycze Tobie.
Wiem cos o tym, oby ten stan, ta przykra dolegliwosc nie trwala zbyt dlugo.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zawsze jest jasna strona mocy. ;:oj Nawet warto pocierpieć, by przekonać się o Waszej życzliwości. ;:167 A i łatwiej się znosi
ból, jak człowiek nie jest sam. Kończy się 3 tydzień i dziś było już trochę lepiej. :tan Jednak choć ręce swędzą jeszcze
za wcześnie na pielenie. I tu dobra strona (jednak!) upałów - i tak za gorąco, by pracować w ogrodzie. Tylko trochę
podlewałam. Biedne kwiatki - tak krótko teraz żyją, szczegolnie róże. Nie miałam kiedy się zakochać. ;:306

Daffodil,, ;:196 dzięki, na pewno pomoże. Pamiętam, że od 14 miałaś mieć urlop. Gdzie wojażowaliscie?

Lodziu, o takich tam, tak. Ważne tylko, by nie zapominać o ludziach. ;:136 Niektóre bukietówki lubią przyjmować pozycję
horyzontalną. Mam nadzieję, że to im minie?

Mufko, rzeczywiscie, jak słyszę, dość ta "niedyspozycja" jest powszechna. Jestem Ci wdzięczna za inspirację i doping,
odnośnie do przyjazdu do W. Cieszę się na spotkanie z Tobą, ;:167 a może również z innymi forumowiczkami. Milo mi bardzo,
że pamiętasz o irysku. Napisz, co ja Ci mogę przywieźć. Jakie byliny Cię interesują. Na PW podam Ci telefon.

Januszu, dzięki. ;:136 teraz jest moda na pisanie, że jednak cierpienie nie uszlachetnia. :wink: Ale moim zdaniem kontakt
z roślinami tak, szczególnie (lub tylko?) amatorski.

A teraz dla Was moje nowe nabytki. Postanowiłam posadzić kilka nowych liliowców. Kupiony na kiermaszu (pod igliczką)
okazał się oszustwem. Na kiermaszach w Wojsławicach nic nie przyciągnęło oka. Na szczęście na wiosnę wybrałam się do szkółki
w Ratowicach i wzbogaciłam się o 5 odmian - 3 zakwitły. Kupowałam na podstawie fotek na ich stronie. Lepiej jest jednak
widzieć na żywo kwiatostany.
ENGLISH CAMEO
Obrazek
ELEGANT CANDY
Obrazek
H.CEGIELSKI
Obrazek
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Modrak
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 3 sie 2013, o 19:20

Post »

Witaj i na samym początku życzę szybkiego powrotu do zdrowia.Niedzielne popołudnie spędzam na przeglądaniu galerii i jestem pod wrażeniem .U Ciebie zachwyciła mnie wielka rozmaitość roślin.W ogóle śliczności same .Tawułki prezentowały się prześlicznie ,a reszta też cudnie dobrana.Pozdrawiam serdecznie. :wit
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Zakup liliowcowy -udany...... ;:138
Ciekawa jestem kwiatów następnych.........poczekam do przyszłego roku.... ;:108
Awatar użytkownika
Ma-Do
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2010, o 20:29

Post »

Adrianko,współczuję dolegliwości i życzę powrotu do pełnej sprawności. ;:196
Upały także i u mnie,ale roślinki potrzebują ciągłej opieki,więc niezależnie od pogody działam ogrodowo.
Twoje nowe liliowce mają ładne , ciepłe kolory. ;:215
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Modraczku, jesteś w moim ulubionym kolorze. :D Dzięki za odwiedziny i miłe słowa.Na powitanie coś pod kolor.
Hortensja z serii You and Me. Spodziewałam się więcej, ale dobry i 1 kwiatek.

Obrazek

Lodziu w tej chwili mogłabyś dostać z dawnych np.:

Obrazek
Obrazek

Małgosiu dzięki. Trochę lepiej, ale kręgosłup ;:222 . Chyba będę podchodzić do ogrodu z większą pobożnością (na
kolanach).Może nie uwierzysz, ale zamierzałam kupić prawdziwie różowy liliowiec. Ale jak się wybiera na podstawie fotki,
to potem jest niezupełnie tak, jak sobie wyobrażamy.Z nowych - nachyłek Limerick Ruby.

Obrazek
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Adrianno, dbaj o siebie! A nachyłek bossski! Myślałam, że one tylko w żółciach występują...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”