Pomidorki koktajlowe - 3 cz.
- cantati
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pomidorki koktajlowe - 3 cz.
Pawełku, myślę, że to Black Cherry. Jeśli w pełni dojrzałe owoce będą wyglądać jak na poniższym zdjęciu, a na to wygląda, to na pewno on
Pięknie Ci obrodził
Pięknie Ci obrodził
Pozdrawiam, Dorota
Hmm faktycznie to może być ten pomidorek, co prawda ja je zjadałem jak były bordowe a nie czarne..
Ale teraz zaczekam i się przekonamy..
Pozdrawiam
Ale teraz zaczekam i się przekonamy..
Pozdrawiam
- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- cantati
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
Paweł, jeśli nasionka ode mnie, to z czerwonych koktajlowych przychodzi mi do głowy tylko Cherrola, bo z innych koktajlówek tego typu nie zbierałam nasion. Cherrolę miałam F1, więc rośliny wyhodowane z zebranych z niej nasion mogą rozszczepiać cechy. Ja w tym roku Cherroli nie wysiałam, ale u znajomego rośnie F2 i jest identyczna z moją sprzed roku, grona wydłużone, nie rozszczepione, kolor owoców czerwony.
Nemezja, śliczne pomidorki Ten żółty NN wygląda na Olę Polkę
Nemezja, śliczne pomidorki Ten żółty NN wygląda na Olę Polkę
Pozdrawiam, Dorota
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 31 mar 2013, o 16:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zaczyna dojrzewać Malinowy Kapturek i Malinowy Smaczek
Kapturek:
Smaczek:
Znawców proszę o pomoc w identyfikacji żółtego koktajlowego pomidorka o bardzo bujnym wzroście:
Z góry dziękuję!
Kapturek:
Smaczek:
Znawców proszę o pomoc w identyfikacji żółtego koktajlowego pomidorka o bardzo bujnym wzroście:
Z góry dziękuję!
- Ganesh
- 200p
- Od: 25 kwie 2012, o 19:09
Nemezja świetnie,że wstawiłaś zdjęcia m.in. Green grape bo u mnie jakiś Ci on też zbyt żółty Tak naprawdę to nie mam pojęcia jak ma on faktycznie wyglądać. Pora chyba i mi zrobić jakieś zdjęcia
Ślinka cieknie na widok tych wszystkich pomidorków. U mnie póki co więcej chętnych niż dojrzałych pomidorów. Krzaków samych koktajlówek mam 25
Pozdrawiam serdecznie:)
Sylwia
Sylwia
Magdo_K jeżeli Twój pomidor jest baaardzo wysoki, a owoce jego są słodkie to z pewnością jest cytrynek groniasty .
Pozdrawiam - Danuta
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam :-)!
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam :-)!
- joannamm
- 500p
- Od: 27 lut 2013, o 20:20
Kupiłam Pomidor gruntowy sztywnołodygowy typ cherry Plantico /owoce żółte/ i w opisie jest napisane: polecana do uprawy w ogródkach przydomowych lub pojemnikach za względu na NISKI POKRÓJ ROŚLIN. Część mam w donicach część w gruncie.
I okazuje się, że wcale nie są niskie tylko już mają 150cm, przy wysadzaniu dałam na wszelki wypadek paliki ale krótkie /100cm/ i teraz wymieniam na wyższe ale jest to trudne i kłopotliwe, więc zastanawiam się o co tu chodzi? Ma ktoś podobny przypadek? I może powinnam je już ogłowić, chociaż mają dopiero 3 piętra gron?
I okazuje się, że wcale nie są niskie tylko już mają 150cm, przy wysadzaniu dałam na wszelki wypadek paliki ale krótkie /100cm/ i teraz wymieniam na wyższe ale jest to trudne i kłopotliwe, więc zastanawiam się o co tu chodzi? Ma ktoś podobny przypadek? I może powinnam je już ogłowić, chociaż mają dopiero 3 piętra gron?
Magdo_K, to na 100% Cytrynek groniasty
Udanych plonów życzy Marcel.
-
- 20p - Rozkręcam się...
danaa i Marcel
Dzięki za identyfikację Cytrynka! Jest słodki, ma piękny kolor, a wzrost taki, jak ja - 160cm. Jak prowadzicie swoje Cytrynki? To mój pierwszy rok doświadczeń pomidorowych - puściłam je na żywioł i zrobił się niezły gąszcz. Mój tata (to od niego mam nasiona) prowadzi na jeden pęd i bardzo to "elegancko" u niego wygląda, grona mają więcej sztuk. Chyba policzę, kto z nas ma w sumie więcej pomidorków.
Czy powinien być już ogłowiony?
Dzięki za identyfikację Cytrynka! Jest słodki, ma piękny kolor, a wzrost taki, jak ja - 160cm. Jak prowadzicie swoje Cytrynki? To mój pierwszy rok doświadczeń pomidorowych - puściłam je na żywioł i zrobił się niezły gąszcz. Mój tata (to od niego mam nasiona) prowadzi na jeden pęd i bardzo to "elegancko" u niego wygląda, grona mają więcej sztuk. Chyba policzę, kto z nas ma w sumie więcej pomidorków.
Czy powinien być już ogłowiony?
Ja mam cytrynka od sąsiadki, która prowadzi go na trzy pędy.
Mój niestety jest nieduży, gdyż był złamany przez grad i wyprowadziłem go z wilka, dopiero związuje pierwsze grono.
Mój niestety jest nieduży, gdyż był złamany przez grad i wyprowadziłem go z wilka, dopiero związuje pierwsze grono.
Udanych plonów życzy Marcel.
-
- 20p - Rozkręcam się...
Asia,
Popatrzyłam, co żółtego oferuje Plantico i znalazłam takie nasiona:
oferowany pod nazwą: "Pomidor karłowy gruntowy drobnoowocowy OLA POLKA" Czy to takie nasiona wysiałaś?
Od niedawna umiem rozpoznawać Cytrynka Groniastego (danaa i Marcel - dzięki!) i na tym obrazku widzę właśnie jego.
Wg mnie firma włożyła do torebki nasiona pomidora z obrazka (czyli Cytrynka), ale nazwa i opis dotyczą innej odmiany (także żółtej i też smacznej). I jak tu ufać firmom nasiennym i nadrukom na opakowaniach?!
Popatrzyłam, co żółtego oferuje Plantico i znalazłam takie nasiona:
oferowany pod nazwą: "Pomidor karłowy gruntowy drobnoowocowy OLA POLKA" Czy to takie nasiona wysiałaś?
Od niedawna umiem rozpoznawać Cytrynka Groniastego (danaa i Marcel - dzięki!) i na tym obrazku widzę właśnie jego.
Wg mnie firma włożyła do torebki nasiona pomidora z obrazka (czyli Cytrynka), ale nazwa i opis dotyczą innej odmiany (także żółtej i też smacznej). I jak tu ufać firmom nasiennym i nadrukom na opakowaniach?!