Oczko wodne Łukasza
ja wykorzystałem na "oczko" wanne zabiegową wykonaną z włókna szklanego i żywicy ma jakieś 350 litrów pojemności (głębokie jakieś 40-50 cm), miałem problem z glonami woda robiła się szybko brudna, po przeczytaniu wielu waszych wypowiedzi i porad kupiłem rośliny pływające, rośliny strefy płytkiej i "głębokiej", zrobiłem filtr, i mam spokój, filtr pracuje co drugi dzień przez godzinę i to wystarcza żeby widzieć dno ocza (co wcześniej było nie możliwe) ale dzięki Wam mogę cieszyć się ładnym "oczkiem".
dostałem niedawno drugą wannę o pojemności 1100 litrów (głębokość 70 cm) i już się nie mogę doczekać żeby ją wkopać w ziemię i "wprowadzić" do niej życie.
dostałem niedawno drugą wannę o pojemności 1100 litrów (głębokość 70 cm) i już się nie mogę doczekać żeby ją wkopać w ziemię i "wprowadzić" do niej życie.
w pierwszych planach oczko chciałem zrobić z foli, bo ma się swobodę z ustalaniem lini brzegowej, półek na rośliny, i głębokości ale od 3 lat walczę z kretami na ogrodzie i boję się że mogą przedziurawić folię, a że trafiła się okazja otrzymania takiej wanny to ani chwili się nie zastanawiałem z decyzją o powiększeniu oczka.
a mam pytanie, czy lilia Aurora i Colorado (nie wiem czy dobrze napisałem) przezimują mi w oczku na głębokości 70 cm.
a mam pytanie, czy lilia Aurora i Colorado (nie wiem czy dobrze napisałem) przezimują mi w oczku na głębokości 70 cm.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Lukas witaj!
Czy zechciałbyś pokazać nam już istniejące oczko?
A potem oczywiście to kolejne po jego zorganizowaniu?
Lubimy oglądać rozwiązania stosowane amatorsko , możemy ewentualnie wykorzystać niektóre u siebie.
Na forum jest mnóstwo jeszcze osób ,które zastanawiają się nad wprowadzeniem wody na swoje działki ,a Twoje doświadczenie może być przyczynkiem do realizacji tego pomysłu ....
Pozdrawiam
Czy zechciałbyś pokazać nam już istniejące oczko?
A potem oczywiście to kolejne po jego zorganizowaniu?
Lubimy oglądać rozwiązania stosowane amatorsko , możemy ewentualnie wykorzystać niektóre u siebie.
Na forum jest mnóstwo jeszcze osób ,które zastanawiają się nad wprowadzeniem wody na swoje działki ,a Twoje doświadczenie może być przyczynkiem do realizacji tego pomysłu ....
Pozdrawiam
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Pełnia lata nie sprzyja forumowym rozmowom Jacku...
choć nie ma mowy o zastoju to jednak wielu działkowców i ogrodowników
ograniczyła wizyty na forum .
Czasem górę bierze przemęczenie nad chęcią aktywnego bycia na forum.
Znam to z autopsji...
Wiem jednak,że jesienią wrócą namiętne dyskusje na każdy temat i
w związku z tym, nie zrażaj się ,zakładaj tematy ,które Twoim zdaniem przyniosą coś pożytecznego forumkom .
W końcu "ruszą" dyskutanci.
U mnie np istnieje "Plantacja" rzęsy
I zarośli
choć nie ma mowy o zastoju to jednak wielu działkowców i ogrodowników
ograniczyła wizyty na forum .
Czasem górę bierze przemęczenie nad chęcią aktywnego bycia na forum.
Znam to z autopsji...
Wiem jednak,że jesienią wrócą namiętne dyskusje na każdy temat i
w związku z tym, nie zrażaj się ,zakładaj tematy ,które Twoim zdaniem przyniosą coś pożytecznego forumkom .
W końcu "ruszą" dyskutanci.
U mnie np istnieje "Plantacja" rzęsy
I zarośli
z wielką przyjemnością zrobiłbym to, ale w najbliższej okolicy są tylko 2 sklepy które oferują rośliny wodne, a w dodatku nie mają żadnego wyboru w roślinkach, to co było możliwe to kupiłem i teraz poszukuję następnych, a z drugiej strony dla tego "oczka" są dni policzone, bo po 17 sierpnia planuję przeróbki, i wymiane formy na trochę większą.