Mangus - moje cytrusy i nie tylko.
- Karti
- 200p
- Od: 31 maja 2013, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje cytrusy i nie tylko.
Śliczne roślinki, najbardziej zazdroszczę granata
, używasz do niego zwykłej ziemi do kwiatków czy mieszasz z czymś innym?

Używam zwykłej ziemi do kwiatówKarti pisze:Śliczne roślinki, najbardziej zazdroszczę granata, używasz do niego zwykłej ziemi do kwiatków czy mieszasz z czymś innym?

- Karti
- 200p
To muszę się przejść do sklepu po granata 
Wcześniej pisałeś coś o ananasie. Udało ci się?
Ja próbowałam zasadzić ananasa(czubek)ale albo źle przycięłam albo już sama nie wiem... ;)

Wcześniej pisałeś coś o ananasie. Udało ci się?
Ja próbowałam zasadzić ananasa(czubek)ale albo źle przycięłam albo już sama nie wiem... ;)
Nie,nie udało się rozeta zgniła 

- Karti
- 200p
uuu... wielka szkoda, będziesz robił kolejne podejście do niego? może następnym razem się uda ;)
Nie chyba nie będę robił bo szkoda reszty ananasa , a nie zjem bo mam jakieś uczulenie chyba 

- Ivy2
- 10p - Początkujący
- Od: 11 wrz 2012, o 16:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Będę pilnie śledzić losy twojego awokado. Czekam na aktualizacje zdjęć ;)
Russski ale piękna kalamondyna mialeś sczeście kupić takie cudo za 6zł
te owocki są jadalne?

-
- 50p
- Od: 19 lut 2012, o 13:45
Kalamondyny jako takie są jadalne, tylko mogą być bardzo kwaśne. Chociaż czytałem, że niektórzy się nimi zachwycają.
Więc raczej to kwestia gustu.
Więc raczej to kwestia gustu.
- Gethar
- 200p
- Od: 10 lis 2012, o 19:48
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jadłem kiedyś z mojego drzewka i skórka była smaczna ale środek strasznie kwaśny, lepsze chyba będzie do herbaty
Russki Kalamondyna jest naprawdę bardzo ładna widać, że musiałeś włożyć trochę pracy w odratowanie jej

Russki Kalamondyna jest naprawdę bardzo ładna widać, że musiałeś włożyć trochę pracy w odratowanie jej
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lut 2013, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kalamodynka piękna! Jaką dużą ma doniczkę?
Moją kupiłem promocyjnie za dychę, zbiedzona była i poplątana. Rozplątałem i się zająłem, nawet owoc dojrzał. Smakuje jak Rutinoscorbin czy inne tabletki z witaminą C, tyle że STRASZNIE kwaśne.
Jakiś czas temu kwitła kilkunastoma kwiatami, to aż mi śmierdziało w pokoiku. Obecnie ma masę małych zawiązków, które i tak są po przerzedzaniu. A kalamodynka i tak zrzuca.
Do tego mam chyba 6-7-letnią mandarynkę [już sam straciłem rachubę], 2 granaty, 4 liczi, oliwkę, 2 awokado i od jakiegoś czasu 5 małych pitai, 2 czerymoje i dwa rodzaje nie-wiadomo-czego z dziwnych owoców.
Moją kupiłem promocyjnie za dychę, zbiedzona była i poplątana. Rozplątałem i się zająłem, nawet owoc dojrzał. Smakuje jak Rutinoscorbin czy inne tabletki z witaminą C, tyle że STRASZNIE kwaśne.

Do tego mam chyba 6-7-letnią mandarynkę [już sam straciłem rachubę], 2 granaty, 4 liczi, oliwkę, 2 awokado i od jakiegoś czasu 5 małych pitai, 2 czerymoje i dwa rodzaje nie-wiadomo-czego z dziwnych owoców.