też za nimi nie przepadałam, ale własnie przez kwiaty się skusiłam. Nie da się zaprzeczyć, że są ładniejsze niż same gołe pseudobulwyDusiaaa pisze:nie przepadam za dendrobium,chociaz kwiaty mi sie podobaja:-D jak Ci zakwitnie takimi cytrynkami to bedzie piekne
Mój storczykowy kącik :) cz.II
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój storczykowy kącik :) cz.II
- Dusiaaa
- 1000p
- Od: 4 cze 2012, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
dokladnie tak kwiaty mi sie podobaja ale same rosliny juz nie musialabym je eksmitowac po kwitnieniu zeby mnie nie draznily swym widokiem
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=
Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
- Alice 12
- 1000p
- Od: 7 lip 2013, o 19:44
Przyznam szczerze ze jeszcze nigdy nie przesuszalam dendrobium, raczej ograniczalam podlewanie, ale wtedy duzo zraszalam i zawsze mi kwitloDufin pisze:dziękuję Madziu Mam nadzieję, że jeszcze nie jest za późno na werandowanie, to znaczy, że ten miesiąc/dwa na polku powinny mu wystarczyć aby wypuścił kwiaty.. czy od września przestajecie podlewać swoje dendrobia? Podobno musza przejść taki okres spoczynku 6 tygodniowy by zakwitnąć, ale moje białe nie przesuszałam i też kwitnie, więc ciekawa jestem jak to wygląda u Was?
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
- Dufin
a jak bardzo ograniczałaś Alicjo? Czytałam, ze się nie podlewa przez 6 tygodni, można je własnie lekko zraszać w tym czasie ale ogólnie chodzi o to by go "podsuszyć" ;) Wtedy powinny pojawić sie zawiązki pączków i od tego czasu stopniowo zwiększa się ilośc wody To teoria a ciekawa byłam jak to u was w praktyce wygląda, bo ja mojego D. nobile w ogóle nie podsuszałam, tyle, ze to najpopularniejsza krzyżówka, która dość chętnie kwitnie, nie wiem jak jest z Yellow Magic..
-
- 1000p
- Od: 19 mar 2013, o 17:07
Aniu śliczne nowe Dendrobium! Coraz bardziej przekonuje się do żółtych kwiatów, ale niekoniecznie lubię ten kolor w ubraniach czy wystroju.
- Dufin
oj w ubraniach to ja totalnie nie lubię żółtego w kwiatach jak najbardziej ;) dziękuję Pati
- Dusiaaa
- 1000p
- Od: 4 cze 2012, o 08:01
trzeba go jeszcze miecDufin pisze:no i tak się robi, eksmituje się je na balkon
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=
- Dufin
ah.. no tak.. ale możesz sobie na parapecie zewnętrznym zrobić takie "ogrodzenie" i postawić tam doniczki zwłaszcza, ze masz szeroki z tego co pamiętam
- Alice 12
- 1000p
- Od: 7 lip 2013, o 19:44
Wiekszosc moich dendrobi jest w koszykach wiszacych wiec podloze tam bardzo szybko przesycha, czyli jak normalnie musze je nawadnisc raz w tygodniu to robilam to raz na dwa tygodnieDufin pisze:a jak bardzo ograniczałaś Alicjo? Czytałam, ze się nie podlewa przez 6 tygodni, można je własnie lekko zraszać w tym czasie ale ogólnie chodzi o to by go "podsuszyć" ;) Wtedy powinny pojawić sie zawiązki pączków i od tego czasu stopniowo zwiększa się ilośc wody To teoria a ciekawa byłam jak to u was w praktyce wygląda, bo ja mojego D. nobile w ogóle nie podsuszałam, tyle, ze to najpopularniejsza krzyżówka, która dość chętnie kwitnie, nie wiem jak jest z Yellow Magic..
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
Sprzedam storczyki!
-
- 10p - Początkujący
- Od: 28 lip 2013, o 20:40
Ładna zieleninka, ciekawa jestem jak będzie wyglądać cała w tych żółtych kwiatach.
-
- 1000p
- Od: 19 mar 2013, o 17:07
Ładne to Dendrobium tak jak się przyglądam, bardzo mi się podoba Chciałabym Dendrobium, ale nie białe. Mam nadzieję, że uda mi się kiedyś znaleźć jakieś ciekawe, nie białe i w rozsądnej cenie