Zielony Świat Moniki cz. 6
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zielony Świat Moniki cz. 6
Moniu no super Tata po prostu , a po za tym swoje ogóraski na zimę pycha a tygrysówka śliczna, ale faktycznie króciutko kwitnie
Moniczko a czy Ty będziesz robiła jakieś szczepki ze swoich pelasiek?
Nieśmiało, skromnie, balkonowo... Zapraszam!
Pozdrawiam Alicja
Pozdrawiam Alicja
Niedaleko pada jabłko od jabłoni Tatuś pracuś , no to jaka może być córeczka?
Moniczko! Proszę cyknij jeszcze fotkę tym, co wisiały na prawej ścianie balkonu moim ulubionym Twoim pelasiom - tej z żyłkowanymi i rozmytymi listkami. Dla mnie nr2 po Stellarach spośród twoich zielonych.
Moniczko! Proszę cyknij jeszcze fotkę tym, co wisiały na prawej ścianie balkonu moim ulubionym Twoim pelasiom - tej z żyłkowanymi i rozmytymi listkami. Dla mnie nr2 po Stellarach spośród twoich zielonych.
- Amara
- 1000p
- Od: 13 maja 2013, o 19:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aleś smaczka narobiła tymi porzeczkami
- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Moni! Jestem zachwycona Twoją działeczką, właściwie tym co na niej rośnie. A po obejrzeniu pelargonii, ogromu gatunków , szczęka mi opadła i wyszły z orbit. Coś pięknego. Oczywiście o balkonie brak mi pochwał. Wszystko urządziłaś ze smakiem. Masz rękę do kwiatuszków.
- Mary87
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 2 lip 2013, o 19:30
Moniś, a z ogórków będziesz robić przetwory czy wszystko na mizerię ?
Pozdrawiam
Mary
Mary
- manenka71
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
Moniu moją fuksje zaatakowały małe białe muszki co robić pryskam juz 2 razy i nic
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I moje fuksje są bardzo gęste A przy tym takie duże, że zastanawiam się, jak ja je przechowam. Chyba zrobię sadzonki.
Na działeczce widzę, że się dzieje
Na działeczce widzę, że się dzieje
- mmaryla
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Moniko masz piękne odmiany fuksji, mimo żaru pięknie się u Ciebie trzymają. Za to witaminki na krzaczkach cieszą się ze słoneczka bo nabierają słodyczy. Jak widać pogoda sprzyja i super budowli. Nie długo będziecie wstawiać "strzechę" , chyba tak to się nazywa, taki bukiet na dachu???
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Witajcie kochani w kolejny upalny dzień
Jak na razie jest w miarę ok ale perpektywa 37 stopni w cieniu jakoś nie działa na mnie motywująco i najchętniej bym nie wystawiła nosa z domu, ale robota czeka i trzeba się zmobilizować do nudnej pracy papierkowej
Justynko - ano coś tam się dzieje siostra
Aniu - przekażę Tacie brawa a tygrysówka rzeczywiście kwitnie bardzo krótko ale jest urocza
Iwonko - pierwszy zbiór ogóreczków był wczoraj - będą kiszone
Alicjo - kochana na pewno będę skubać pelaśki
Beatko - coś w tym jest bo ja zdecydowanie wolę prace budowlane niż pielenie fotki cyknęłam tej pelaśki, zaraz wstawię.
Gosia - ale to frajda podlatywać sobie do krzaczka i skubać czerwone pyszne porzeczki, mniam
Mireczko - dziękuję kochana za tyle pochwał, to bardzo miłe i motywujące do dalszego działania cieszę się że ci się podoba
Mary - kiszone kiszone na zaprawy pewno dokupię bo tych będzie za mało bo mam w planach porobić troszkę przetworów bo piwnica już zaczyna świecić pustkami
Marzenko - kup Mospilan i psikaj porządnie - białe muszki to mączlik szklarniowy
Aniu - to ty chyba swoje fuksje na sterydach pędziłaś a do zimowania fuksje przycinamy - więc nie zajmą tyle miejsca co teraz.
Marylko - fuksje stoją na podłodze zamiast wisieć na kwietnikach właśnie ze względu na ten upał w ten weekend będę pleść wianek i zawiesimy "wiechę" - chyba tak to się nazywa - żeby nam dach się dobrze trzymał
Jak na razie jest w miarę ok ale perpektywa 37 stopni w cieniu jakoś nie działa na mnie motywująco i najchętniej bym nie wystawiła nosa z domu, ale robota czeka i trzeba się zmobilizować do nudnej pracy papierkowej
Justynko - ano coś tam się dzieje siostra
Aniu - przekażę Tacie brawa a tygrysówka rzeczywiście kwitnie bardzo krótko ale jest urocza
Iwonko - pierwszy zbiór ogóreczków był wczoraj - będą kiszone
Alicjo - kochana na pewno będę skubać pelaśki
Beatko - coś w tym jest bo ja zdecydowanie wolę prace budowlane niż pielenie fotki cyknęłam tej pelaśki, zaraz wstawię.
Gosia - ale to frajda podlatywać sobie do krzaczka i skubać czerwone pyszne porzeczki, mniam
Mireczko - dziękuję kochana za tyle pochwał, to bardzo miłe i motywujące do dalszego działania cieszę się że ci się podoba
Mary - kiszone kiszone na zaprawy pewno dokupię bo tych będzie za mało bo mam w planach porobić troszkę przetworów bo piwnica już zaczyna świecić pustkami
Marzenko - kup Mospilan i psikaj porządnie - białe muszki to mączlik szklarniowy
Aniu - to ty chyba swoje fuksje na sterydach pędziłaś a do zimowania fuksje przycinamy - więc nie zajmą tyle miejsca co teraz.
Marylko - fuksje stoją na podłodze zamiast wisieć na kwietnikach właśnie ze względu na ten upał w ten weekend będę pleść wianek i zawiesimy "wiechę" - chyba tak to się nazywa - żeby nam dach się dobrze trzymał
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
No to czas na foteczki - dzisiaj taki misz-masz
Na początek skrętniki - niestrudzony fioletowy
Jessica
Nerys
Fiołeczek Pink Mint
Ancient Lace
Hoja multiflora
Fuksja Tamara
Fuksja Marcus Graham
Fuksja Pinto de Blue
Fuksja Roesse Plato
Pelargonia angielska Pink Fringed Aztec
Pelargonia angielska Orange Parfait
Pelargonia angielska NN
Specjalnie dla Beatki - pelargonia Variegated Giroflee z rozmytymi listkami
Pączek i kwiatek klonika Gold Dust
I długo wyczekiwany kwiatek passiflorki
Na początek skrętniki - niestrudzony fioletowy
Jessica
Nerys
Fiołeczek Pink Mint
Ancient Lace
Hoja multiflora
Fuksja Tamara
Fuksja Marcus Graham
Fuksja Pinto de Blue
Fuksja Roesse Plato
Pelargonia angielska Pink Fringed Aztec
Pelargonia angielska Orange Parfait
Pelargonia angielska NN
Specjalnie dla Beatki - pelargonia Variegated Giroflee z rozmytymi listkami
Pączek i kwiatek klonika Gold Dust
I długo wyczekiwany kwiatek passiflorki
Pozdrawiam, Monika
Od patrzenia na fuksje powoli dostaję na ich punkcie "fuksia" Pięęęęękne
Lato,lato,lato echże ty...
- kubasia
- Od: 31 mar 2012, o 19:26
ale kwitnień nie wiem, co mam pochwalić. Wielkie brawa dla skrętników i fiołków, one ze mną nie współpracują, więc podziwiam u innych. Passiflorka skromny ma ten kwiatuszek , ale nadrabia liśćmi