Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.2

Post »

Aniu pięknie zagospodarowałaś swoją działkę a hortensja bukietowa Kyushiu jest urzekająca. Już zapisałam sobie nazwę i zobaczę w ogrodniczym czy przypadkiem nie stoi na sklepie. :heja

...................
U Grażyny w ogrodzie
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Guzikowca dopiero nie dawno zobaczyłam na którejś z działek - nie znałam tej rośliny ale u Ciebie upewniłam się,że dobrze rozpoznałam ;:173 Ładnie wygląda , nie powiem! :) Floksy mamy chyba takie same ...ładnie u Ciebie Aniu!
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Aniu pięknie wygląda ogród w panoramie, otoczenie wokół urocze i powietrze zapewne przesycone żywicą ;:138 portrety roślin ;:215 o gospodyni nie wspomnę bo wygląda jak nastolatka ;:433
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu nowych jeżówek normalnie zazdroszczę :wink: :lol: uwielbiam je.... to takie śliczne kwiaty , a Ty kupiłaś cudne odmiany ;:138 Guzikowiec kwitnie i kwitnie, niesamowity jest....
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu śliczna jeżówka, floksy i hortensje, a guzikowiec obsypany kuleczkami! I tak jak Ewa zachwycam się kamieniami ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aniu,po twoich listkach hortensji nie widać tych upałow,bo u mnie połowa zżółkła mimo,ze podlewam je.Widzę u ciebie puszke na patyku,czy to pomaga na krety? Aniu,jak nie problem zrób w całości zdjęcie tego miejsca,gdzie masz te kamienie,bo bardzo ładnie to wyglada.
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p
Od: 6 lis 2012, o 23:59

Post »

;:138 Cześć Aniu u ciebie jak zwykle kwieciście :roll: u mnie jeszcze mało kwitnących roślin na razie inwestowałam w krzewy ale juz zaczynam kupować byliny kwitnące, kamienie to dobra rzecz w ogrodzie ja teraz układam z nich pełno aranżacji :D
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Piękne hortensje ;:oj
podoba mi się też kwadrat z donicą,a w nim agawa?
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Mam tylko różowe i białe jeżówki i to z własnego siewu , kupowane mi marniały i dlatego nie kupuję innych kolorów .. Kamieni też mam sporo ale na moim piasku to z nich zrobiłam kilka skalniaków ..
Hortensje śliczne a floksy u mnie podsychają , kilka już przycięłam aby się odmłodziły i nie wyginęły
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45

Post »

:wit Aniu, bardzo ładnie wygląda ten wał z dużych i małych kamieni i obsadzony roślinkami, bardzo się cieszę, że wstawiłaś zdjęcia pokazujące Twoją działkę z pewnej odległości, bo wówczas podpatrzyć można co nieco, jezówki jak na świeżo przesłane roślinki świetnie zniosły podróż, a guzikowiec dalej daje czadu :heja
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Aniu piękny masz ogród. Bogata różnorodność i pięknie Ci wszystko kwitnie.
Ile lat ma Twój guzikowiec?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Amara-MałgosiuCoś na drugi rok też musi zostać,żeby było innego . A hortensje pięknie kwitna,,ale biję się ,że ter upałyskrócą im kwitnienia :? Ja codziennie na działce nie jestem,więc codziennie nie mogę ich podlać
Ewo w; Maska-Marysiu Moje kamienie są z pól Polski zwleczone. . Mąż prowadził w różnych miastach budowy,,i tam mu pracownicy,co znlależli to odkładali :wink: A nawet ze Szwecji jak byliśmy to 3 też przytachaliśmy ukryte oczywiście ;:306 ,,,ale one są całkiem inne .
A floksy pachną cudnie;:108 guzikowiec czaruje dalej,,,ale juz dużo mniej niż na początku :wink:
tesia39-TerseskoWielkie dzięk ;:196
byna-Grażynko; dziękuję zas łowa uznamia.Ale udział w tworzeniu działeczki ma moj M i starszy syn też.Bo to ony przkopują mi na rabaty,dołki i do nowych nasadzeń .A Kyushiu faktycznie jest jest urzekająca.W ubiegłym roku ją kupiłam z jednym mizernym kwiatem.
A w tym roku porosła i pięknie już kwitnie :tan
marpa-MaryniuGuzikowca,polecam to taki ładny,orginalny krzaczoer o b ciekawych kwiatach-kuleczkach,A i owady też go brdzo ubią,bo mnóstwo ich jest na nim :D
mar33-Marysiu dziękuję za miłe słowa :wink: To prawda,okolica jest nauralna,,a przez to piękna,,,lasy ,,łaki,,,zalew,,i tak cisza.... na weekendy to trochę większy ruch jest. Ale wspaniale się tam odpoczywa ;:32
AGNESS- AguśJa też się cieszę z tych nowych jeżówek,do tej pory tylko marzyłam i w końcu je mam ;:1 Guzikowiec niezmordowanie kwitnie,,i nawet świetnie znosi takie upały ;:108
malgocha1960-Gosiu jak przedwczoraj byłam na działeczce to hortensje miały liście deko w dół,,,ale szybko się zregenerowały po podlaniu,Dzisiaj nie mogłam pojechac i aż się martwię co ja jutro tak zastanę,,,bo z z nieba leje się okropny żar ,A tu żadnego deszczyku u nas nie zapowiadają. Jak widać puszkę wstawiłam na patyku,,,bo krecik sie pojawił,,,ale czy to coś pomaga,,,nie wiemm,,,chyba mi psychicznie,że coś robię przeciwko nim ;:306 Małgosiu kamienie mam na kilku rabatach, jako obrzeża :wink:
dusza001-Aniu Dziękuję ;:196 Ja też pierwsze jakie miałam nasadzenia na działce to tuje,dzrewka owocowe,a potem krzewy ozdodne,hosty,p krzewy owocowe,róze i tak,,,potem coeaz coś innego .Jak już pisałam kamienie mam zróżnych stron Polski i to zasługa mojego M;:108

drewutnia-EwoHortensje kwitną pięknie i jak na razie dzielnie znosza upały ;Te kwadrat to tak jest przyłącze wody,A mój M tak wymyślił,że ma być obudowana cegłami, i to będzie podstawa do wiatraku,Bo jeszcze wiatrak sobie mówiąc kolokwialnie zamanił,i mówi,że jeszcze nam zrobi,Ale w tm roku czasu zarabnie,A mam agawę wiec tam na razie stawiam,żeby tak nie stało puste ;:173
maniusika-JankoJa do tej pory miałam białe i różowe jeżówki,zwykłe i pełne,,,więc takie już mi się marzyły.A jeszcze żółta mi się marzy,bo takiej jeszcze nie mam ;:14
maika-Elu Witaj,To tak na prośbę ,co poniektórych osób zrobiłam zdjątko działki w większej perspektywie ;:108 I cieszy mnie to ,że wam się podoba..Tak jeżówki dzielnie zniosły podróż,Szkoda,tylko,że kwiatostan z Marmolade został przycięty.A guzikowiec dalej niezmorowany ;:333
Biedronka641-Alu dziękuję ;:196 Mój guzikowiec już ma 4 latka,ale kupiłam go chyba jako roślinkę 2-letnią ,bo miał ze 3 kwiatki nawet :wink:
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Cudnie Aniu masz hortensje cudnie kwitną .Suszy nie widać w twoim raju.Guzikowiec urokliwy . ;:138 ;:196
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Z tymi kamolami to tak samo jak ja :D . Przywiozłam sobie jeden wiegachny z przyklejonymi muszlami z Holandi. Od MarysiMaski też mam na rabacie z wrzosami a najwięcej z Beskidów. Dobrze, że miałam tylko bagaż podręczny wracając ze Szkocji bo pewnie też bym coś przemyciła :;230
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu!...zachwycam się Twoim ogrodem...no i oczywiście właścicielką.
Jeżówka ..przecudna...już na nią zachorowałam i guzikowca też sobie sprawię, jeśli jest bezproblemowy.
Proszę ...podaj odmiianę tej uroczej jeżówki.
pozdrawiam serdecznie! ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”