Boryna jest taki sam jak u Orszulki, różnice w kolorystyce, to myślę że powstałe w wyniku oświetlenia czy pory dnia. Mam zdjęcia bardzo podobne do zdjęcia Orszulki

Jan Paweł i Blanka są dość podobne do siebie. Na zdjęciu oba razem. Z lewej strony Blanka z prawej Jan Paweł. Niechcący mam je posadzone obok siebie więc łatwo można porównać tym bardziej, że kwitną równocześnie

Jan Kiepura, mnie się bardzo podoba bo lubię odcienie pomarańczu

Śnieżko zamieść zdjęcie czy też zdjęcia Twojej Kingi. Łatwiej mi będzie porównać z moją. Z opisu z AHS to niezgadza mi się jej wysokość podane 70 cm moja ma ok. 1,2 m. Z tym, że u mnie wszystkie liliowce są wyższe ponieważ nie rosną w słońcu ale raczej w półcieniu.
Co do zdjęć z Wojsławic. Mam koleżankę "portalową" z Ogrodniczki (ogrodniczka.pl). Mieszka we Wrocławiu, jest miłośniczką liliowców, ma kilka franczakowych od p. Byczyńskiego, który jest jej dobrym znajomym. Jej galeria to "moje miejsce na ziemi" a login to halinabylina. Tam jest już zamieszczonych bardzo dużo zdjęć z Wojsławic (w zeszłym roku). Możesz z nią nawiązać kontakt przez pv (tylko musiałabyś założyć tam konto). Ja ją uprzedzę o takiej sytuacji. Będzie z pewnością bardzo chętna do współpracy. Jak podawała ma zrobione i przegrane zdjęcia na płytki CD. Są tam oczywiście i inne liliowce więc trzebaby je posegregować czyli obejrzeć po kolei. Zdjęcia robiła z uzupełnieniem czyli zdjęciem znacznika z nazwą odmiany. Tak przy okazji, też mam tam swoją galerię zapraszam - galeria Zalesie.
Pozdrawiam liliowcomaniaków