Działeczka Eliszki
- eliszka60
- 200p
- Od: 3 paź 2011, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działeczka Eliszki
Dokładnie,ja bym nie weszła pod czyjąś nieobecność nawet gdyby właściciel mi pozwolił a takie gnojki niczego się nie boją.Nawet nie dzwoniłam na policję bo i tak powiedzą,że to mała szkodliwość i nie bedą sobie zawracali głowy.
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czytałam,czytałam o włamaniu , przykreeliszka60 pisze:Dokładnie,ja bym nie weszła pod czyjąś nieobecność nawet gdyby właściciel mi pozwolił a takie gnojki niczego się nie boją.Nawet nie dzwoniłam na policję bo i tak powiedzą,że to mała szkodliwość i nie bedą sobie zawracali głowy.
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Eliszko czy te róże nad wejściem wymagają specjalnej troski , co z nimi robisz ja też mam przy wejściu ,miały kilka różyczek a teraz już nic czy powtórzą kwitnienie tego nie wiem ,kwitła pierwszy raz
- eliszka60
- 200p
W ubiegłym roku nawet nie wiem kiedy i jak kwitła bo w zasadzie skupiliśmy się bardziej na altanie,sprzątaniu itp.Jesienią przycięłam tylko to co uschło na wiosnę to co przymarzło i tyle mojego udziału w jej kwitnieniu. ;:1Chyba nie kwitnie drugi raz.
- gracha
- 1000p
Eliszko,Eliszko pokazuj lato bo już jesień niedługo
- eliszka60
- 200p
To prawda Grażynko,że lato już się kończy a szkoda.Dzisiaj pojechaliśmy z T.zobaczyć czy są już grzyby.Spacer po pachnącym lesie skończył się znalezieniem kilku czerwonych kozaków
.
Popołudniu wpadliśmy na działkę i....za parę dni zaczną się brzoskwiniowe żniwa trzeba szykować słoiki.Oczywiście jest jeszcze fasolka,parę cukinii i właściwie to już koniec sezonu.Zostanie tylko posprzątać i ....czekać do wiosny.
.
Popołudniu wpadliśmy na działkę i....za parę dni zaczną się brzoskwiniowe żniwa trzeba szykować słoiki.Oczywiście jest jeszcze fasolka,parę cukinii i właściwie to już koniec sezonu.Zostanie tylko posprzątać i ....czekać do wiosny.
- dorcia7
Oj,rzadko nas odwiedzasz
- gracha
- 1000p
Eliszko zazdroszczę swoich brzoskwiń ja na razie nie mam , ale przymierzamy się kupić drzewko
- eliszka60
- 200p
Dawno tu nie zagladałam ale to wszystko przez brak czasu.Praca i praca a do tego trochę roboty przy przetworach.Brzoskwinie przerobiliśmy na dżemy i par słoików kompotu-nawet nie wiem jak smakuje bo robiłam pierwszy raz.Do kilku słoików dżemu dodaliśmy śliwki i nawet nieźle smakuje.A teraz zaczęły się grzyby więc albo T.jeździł sam albo razem a potem szaleństwo robienia słoików.Ale chyba na dzisiejszym grzybobraniu koniec chyba żeby.....Kupiłam dzisiaj w Biedronce cebulki tulipanów:rococo i creme upstar,po 7 szt.w opakowaniu chyba po 3,99 za opakowanie.Trzeba po niedzieli posadzić i zobaczymy co z tego wyrośnie.A co u Was dziewczyny?Muszę się zabrać za porządki na działce,pewnie macie już wszystko porobione?Pozdrawiam
- gracha
- 1000p
Eliszko mówisz że przetworki robisz,to tak jak ja ,nie pamiętam kiedy miałam tak zapakowaną piwnicę, zima dluga i wszystko się przyda, działeczkę swoją pomału przygotowuję do zimy
- dorcia7
To będą tulipanki nowe wiosną nie myśl że u nas wszystko porobione w ogródkach ,jeszcze dużo pracy czeka, na grzybach jeszcze nie byłam ,nawet nie wiem czy sa w okolicznych lasach,zazdroszę jak ogladam w innych wątkach zdjęcia z grzybobrania,wiesz ja lubię zbierać grzyby jak są,bo chodzenie bez sensu po lesie mnie nie rajcuje wole moje kwiatki
- eliszka60
- 200p
Dobrze,że mam nocne dyżury i wtedy zaglądam na forum bo T.chce mnie chyba zabić grzybami.Wczoraj zapowiedział,że rano jak wrócę z pracy jedziemy do lasu.Dobrze,że chociaż coś z tych wypraw przywozi albo On sam albo razem i na zimę zgromadziliśmy niezły zapasik słoików.Teraz co co znajdziemy pójdzie do suszenia.pogoda na razie dopisuje więc chętnie łazimy po lesie.Pozdrowienia z nocnego dyżuru
- gracha
- 1000p
Eliszko , śpij dobrze po nocnym dyżurze