Działeczka Eliszki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
eliszka60
200p
200p
Od: 3 paź 2011, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działeczka Eliszki

Post »

Dokładnie,ja bym nie weszła pod czyjąś nieobecność nawet gdyby właściciel mi pozwolił a takie gnojki niczego się nie boją.Nawet nie dzwoniłam na policję bo i tak powiedzą,że to mała szkodliwość i nie bedą sobie zawracali głowy.
Lato,lato wszędzie...
Działeczka Eliszki
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

eliszka60 pisze:Dokładnie,ja bym nie weszła pod czyjąś nieobecność nawet gdyby właściciel mi pozwolił a takie gnojki niczego się nie boją.Nawet nie dzwoniłam na policję bo i tak powiedzą,że to mała szkodliwość i nie bedą sobie zawracali głowy.
Czytałam,czytałam o włamaniu , przykre
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Eliszko czy te róże nad wejściem wymagają specjalnej troski , co z nimi robisz :?: ja też mam przy wejściu ,miały kilka różyczek a teraz już nic czy powtórzą kwitnienie tego nie wiem ,kwitła pierwszy raz :D
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
eliszka60
200p
200p

Post »

W ubiegłym roku nawet nie wiem kiedy i jak kwitła bo w zasadzie skupiliśmy się bardziej na altanie,sprzątaniu itp.Jesienią przycięłam tylko to co uschło na wiosnę to co przymarzło i tyle mojego udziału w jej kwitnieniu. ;:1Chyba nie kwitnie drugi raz.
Lato,lato wszędzie...
Działeczka Eliszki
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Eliszko,Eliszko pokazuj lato bo już jesień niedługo :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
eliszka60
200p
200p

Post »

To prawda Grażynko,że lato już się kończy a szkoda.Dzisiaj pojechaliśmy z T.zobaczyć czy są już grzyby.Spacer po pachnącym lesie skończył się znalezieniem kilku czerwonych kozaków
Obrazek.
Popołudniu wpadliśmy na działkę i....za parę dni zaczną się brzoskwiniowe żniwa trzeba szykować słoiki.Oczywiście jest jeszcze fasolka,parę cukinii i właściwie to już koniec sezonu.Zostanie tylko posprzątać i ....czekać do wiosny.
Lato,lato wszędzie...
Działeczka Eliszki
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj,rzadko nas odwiedzasz :(
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Eliszko zazdroszczę swoich brzoskwiń ja na razie nie mam , ale przymierzamy się kupić drzewko :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
eliszka60
200p
200p

Post »

Dawno tu nie zagladałam ale to wszystko przez brak czasu.Praca i praca a do tego trochę roboty przy przetworach.Brzoskwinie przerobiliśmy na dżemy i par słoików kompotu-nawet nie wiem jak smakuje bo robiłam pierwszy raz.Do kilku słoików dżemu dodaliśmy śliwki i nawet nieźle smakuje.A teraz zaczęły się grzyby więc albo T.jeździł sam albo razem a potem szaleństwo robienia słoików.Ale chyba na dzisiejszym grzybobraniu koniec chyba żeby.....Kupiłam dzisiaj w Biedronce cebulki tulipanów:rococo i creme upstar,po 7 szt.w opakowaniu chyba po 3,99 za opakowanie.Trzeba po niedzieli posadzić i zobaczymy co z tego wyrośnie.A co u Was dziewczyny?Muszę się zabrać za porządki na działce,pewnie macie już wszystko porobione?Pozdrawiam ;:cm
Lato,lato wszędzie...
Działeczka Eliszki
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Eliszko mówisz że przetworki robisz,to tak jak ja ,nie pamiętam kiedy miałam tak zapakowaną piwnicę, zima dluga i wszystko się przyda, działeczkę swoją pomału przygotowuję do zimy :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To będą tulipanki nowe wiosną ;:215 nie myśl że u nas wszystko porobione w ogródkach ,jeszcze dużo pracy czeka, na grzybach jeszcze nie byłam ,nawet nie wiem czy sa w okolicznych lasach,zazdroszę jak ogladam w innych wątkach zdjęcia z grzybobrania,wiesz ja lubię zbierać grzyby jak są,bo chodzenie bez sensu po lesie mnie nie rajcuje wole moje kwiatki
Awatar użytkownika
eliszka60
200p
200p

Post »

Dobrze,że mam nocne dyżury i wtedy zaglądam na forum bo T.chce mnie chyba zabić grzybami.Wczoraj zapowiedział,że rano jak wrócę z pracy jedziemy do lasu.Dobrze,że chociaż coś z tych wypraw przywozi albo On sam albo razem i na zimę zgromadziliśmy niezły zapasik słoików.Teraz co co znajdziemy pójdzie do suszenia.pogoda na razie dopisuje więc chętnie łazimy po lesie.Pozdrowienia z nocnego dyżuru ;:147
Lato,lato wszędzie...
Działeczka Eliszki
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Eliszko , śpij dobrze po nocnym dyżurze ;:41
Pozdrawiam Gracha