czy trawa urośnie znowu
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 19 maja 2013, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
czy trawa urośnie znowu
Witam. Jeżeli darń zostanie zerwana, zostanie na to położona agrotkanina i zostanie to przyypane kora lub grysem, to czy trawa będzie rosła z powrotem? Czy brak słońca już resztki wykończy? Pytam, bo wiem iż nigdy nie da się wyrwać co do nasionka.
- matt55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 cze 2012, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: czy trawa urośnie znowu
Jeżeli agrotkanina będzie dobrze umieszczona, kora będzie czysta bez zmiemi, to na pewno będzie dużo mniej trawy, bo czasem jakieś źdźbło, czy listek się trafi...
Zapraszam do mojego wątku: Początki mojego ogrodu
Moja domowa zielona dżungla
Spis moich wątków Wizytówka
-
- 20p - Rozkręcam się...
Dobrze umieszczona? Zerwe darń i przejade grabkami di przwrownania i aby resztki powyciagac. Już raczej nic nie bd rosnac?
-
- 100p
- Od: 27 kwie 2013, o 15:05
Witam.
Wg mnie gdy agrowłóknina będzie czarna nie ma prawa pod nią nic wyrosnąć. Oczywiście z czasem gdy między korę dostanie się trochę ziemi jakiś chwast może się przyplątać z wiatrem, ale będzie on łatwy do usunięcia.
Roma
Wg mnie gdy agrowłóknina będzie czarna nie ma prawa pod nią nic wyrosnąć. Oczywiście z czasem gdy między korę dostanie się trochę ziemi jakiś chwast może się przyplątać z wiatrem, ale będzie on łatwy do usunięcia.
Roma
- matt55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 cze 2012, o 22:10
- Kontakt:
Dokładnie ewentualnie trawa może zarastać tkaninę bokiem, od krawędzi... a tak to nie ma prawa rosnąć...
Zapraszam do mojego wątku: Początki mojego ogrodu
-
- 20p - Rozkręcam się...
Właśnie tak myslalem, że jak dobrze wyplewie i dam czarna, to z braku oświetlenia samo zacznie gnic jeśli sie cośpojawi. A co do tych.
pojedynczych chwastów to wiem. Akurat najmniejszy problem. Bardzo dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam Dawid
pojedynczych chwastów to wiem. Akurat najmniejszy problem. Bardzo dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam Dawid
-
- 50p
- Od: 12 lut 2012, o 20:54
- Kontakt:
W postach pojawia się mowa o agrowłókninie i agrotkaninie. Pytanie dotyczyło agrotkaniny, którą perz jednak przerasta lecz w mniejszych ilościach. Pozostałe trawy nie wyrosną gdy zdejmiesz darń i przyłożysz agrotkaniną. Oczywiście ważnym elementem jest ściółkowanie, które ogranicza wyrastanie chwastów oraz ułatwia usuwanie tych, które wyrosną.