Ogród Majka411 - w oczekiwaniu na róże 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Majka411 - w oczekiwaniu na róże 2013

Post »

Jak miło popatrzeć na Twoje róże. Moje się chyba obraziły po upałach, jedynie jedna First Lady jest łaskawa.
No i Peace. Ale jej nic nie rusza, ani upały, ani ulewy.
Na Twoje popatrzałam z radością, bo cudowne są i tak obficie kwitną :tan
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wrzuciłam zdjęcia domniemanej The Dark Lady, zobacz swoim okiem, czy podobna do Ankowej (też pokazała u mnie :D). Mam wątpliwości, moja jest różowa. W dodatku koszmarnie choruje, a to jeszcze nie pora na angielki, jeśli już chorują, to dużo później, we wrześniu czy październiku.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Ginia
100p
100p
Od: 19 lut 2010, o 12:25

Post »

A jak się nazywa to cudo "na miły początek dnia"? Pewnie to róża, której odmianę wszyscy rozpoznają, a ja sierota cieszę się, że w ogóle w niej różę ujrzałam. Bardzo proszę Majeczko o przedstawienie Gwiazdy :wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Podłączę się do pytania Giny.
Piękny kolor i układ płatków
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Gdzie jest Maja? :wit
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Majeczko :wit
nadrobiła kilka stron w twoim ogrodzie ;:65
cudne angieleczki i wypieszczona rabaty ;:215 Ile godzin dziennie spędzasz na pracach ogrodowych? ;:oj
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Cześć ?. dziękuję za odwiedzinki i miłe wpisy?.. ;:196

Jadziu e-babcia jesteś fanką napakowanych różyczek , to tak jak ja. Zapraszam ... ;:196

Justynko ?Justi dziękuję za opis Corneli?. ona jest śliczna bez dwóch zdań, ale wynika z tego, że
nie mogę jej posadzić w towarzystwie LO. Tam jest mało miejsca dla takiej damy. No i tym samym problem mam dalej, co wybrać?.. ;:173

Kasiu-robaczku?. właściwie więcj jestem na wsi niż w mieście. Nie zostawiłabym w takie upały mich roślinek? ;:185
Masz rację ta sama róża może zupełnie inaczej rosnąć w różnych ogrodach. U mnie pomyłeczka z wiosennego zakupu, Piano do drugiego kwitnienia właśnie wypuszcza ba?..rdzo grube nowe pędy. Wiesz, co to znaczy??. ich długość będzie wyjątkowa.
Natomiast u mnie Heathcliffa ma dużo ładniejszy kwiaty niż w pierwszym kwitnieniu. Jest zdrowa, tylko kolor się nieco mija z tym co na zdjęciach można zobaczyć.
Zdjęcia z większej perspektywy?. zrobiłam wczoraj? wyszły jak wyszły?.. :wink:

Aniu- An-ka ;:168 ? jestem ?. czasu mi troszkę brakuje?.. nie chciałam pisać nie zrobiwszy wcześniej zdjęć. Natasha R. jest wyjątkowo śliczna. Mnie u niej najbardziej podoba się kolor?..i wielkość kwitów. One się super prezentują na rabacie. ;:108

Miłeczko?. dziękuję?. zaglądaj i oglądaj?. , a skusisz się jeszcze na kolejne?. :;230

Ewciu-majowa widziałam Twoją i Ani The Dark Lady ?.. może Ania ma rację trzeba czasu żeby ta dama u Ciebie się inaczej się wybarwiła. :D

Ginia? gwiazdeczka, to Princess Alexandra of Kent . Ładnie mi się zaprezentowała jak na pierwsze jej kwitnienie?.. tyle kwiatów?. :roll:

Gosiu-Margo widzę jej kwity po raz pierwszy?. mi się też bardzo podobają. Kolor ich jest taki jak na zdjęciach. ;:333

Ewa-gloriadei dziękuję, ale wypieszczone, to one nie są ?.. dopiero wczoraj je dopieściłam, ale na zdjęciach tego nie widać. :;230
Na bieżąco staram się tylko obrywać kwiaty, te, które za chwilą by się osypały. ;:218

Dziś na miły początek dnia wczorajsze róże i rabatki?. po nocnym deszczu

Chippendale :D
Obrazek

Chippendale i Aspirinka
Obrazek

Ogólne ujęcia obu rabat różanych.... :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cdn ;:196
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Zdjęcia Chippków mogłabyś pokazywać i tak mi się nie znudzą :D Mój jeszcze nie tak bardzo rozrośnięty ale i tak pięknisty
Masz posadzone je przy ściance - czy jej bliskość nie wpływa na nie negatywnie?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Majeczko Chipki cały czas ukwiecone i piękne..... mam nadzieję, że mój się odbuduje i będzie choć w części takim ślicznym krzaczorkiem jak Twoje...... są niesamowite.....
W ogóle wszystkie Twoje róże są wprost pokazowe.......
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

No caly ogród jest pokazowy.Jak Ty je namawiasz aby tak mocno się kwieciły?Ja już pocalunki rozdaję :;230 ale tak wspaniale to nie kwitną.Rabaty kipią barwami jakby to był czerwiec.
Ginia
100p
100p
Od: 19 lut 2010, o 12:25

Post »

Mi się wydaje, że Majeczka wstawia sztuczne pomiędzy krzaczki. :;230 To wbrew naturze takie widoki jak Maja nam serwuje ;:cm Spójrzcie na te liście, żadnej plamki, żadnego przebarwienia, nie ma kwiatka który by już przekwitł - wniosek: sztuczne
(no i wyszła ze mnie zazdrosna baba ;:218 )
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Majeczko, piękne i bujne rabaty, a kwitnienie jak czerwcu ;:138
Chippendale wzorcowy ;:180 Jak gęsto sadzisz rabatówki? 40-50 cm wystarczy? Wiem, że już Cię nie raz o to pytano, ale jako mi umknęło ;:131
Pozdrowionka :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Majeczko, podobają mi się teraz obecne zestwienia róż u Ciebie ;:215 . Są bardziej stonowane i dobrane kolorystycznie. Zachwycają mnie, bo są dobrane tak, jak lubię ;:167 . Czy te z mocnymi kolorkami też zestawiłaś jako mocniejsze akcenty w ogrodzie bliżej siebie? Pewnie też jest pięknie. Pokaż z perspektywy, jeśli możesz.
Nie mogę wyjść z podziwu nad brakiem jakichkolwik chwascików u Ciebie ;:180 . Ja u siebie wyrywam całymi wiadrami non stop :lol:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Ilonko ? imwsz rzeczywiście to miejsce nie jest najlepsze na róża, ale Chippiki rosną w tym miejscu już kilka lat i są bardzo ładne. Żeby je nieco ochronić od strony budynku podsadzam rośliny jednoroczne.
Dobrze tam rosną cynie, w tym roku miałam tam dwa groszki pachnące, ale te się za bardzo rozpanoszyły i musiałam je wyrwać. Nóżki róż z przodu są podsadzone, tak im jest dobrze. ;:173

Aga ? Agness nie wszystkie różyczki są pokazowe?. ;:185 uwierz mi? ;:108 Trafiają mi się i paskudy np. Lady of Megginch drugi sezon mnie wkurza?. ;:131 Nie jest okazem krzaczka?. ledwo mi rośnie.
Czeka mnie przesadzanie na jesieni. Dokup drugiego Chippka?. ;:333 może trafisz na dobry egzemplarz.

Aniu An-ka też bym je zacałowała, żeby tylko chciały mi tak rosnąć jak sobie tego życzę. :;230
Cinderella nie wyglądała ładnie?.. właśnie skróciłam ją do parteru. Niech się wzmacnia. :lol:
I tak kilka innych też musiałam potraktować. Znam powód?.. w moim przypadku wiosenna przyducha, trwająca chyba ze dwa tygodnie i wcześniejsze zimą rozhartowanie róż.
Moje róże świetnie mi ruszyły dopiero po upałach. Wniosek były przeziębione i musiały się wygrzać. Oczywiście żartuję sobie, ale coś w tym jest. :;230

Ginia?.. zazdrosna babo ?.. ;:306 nie lubię przekwitających i osypujących się kwiatków, więc je wolę wcześniej cap i do kosza?.. ;:306
Prawda jest taka, że chorób nie widzę, ale za to ganiam za przędziorkami i skoczkami?.. ;:218
To jest fajna zabawa w chowanego. :;230

Kasiu no, co Ty, tam kwitnie po jednym kwiatuszku?. ;:108 dopiero czekam na porządny rzut.
Chyba, że się nie doczekam, bo mi przędziony i skoczki wszystko załatwią. Kupiłam dziś Karate i tylko czekam na okazję, kiedy będzie można pryskać.
Sadzę te mniejsze róże faktycznie co 40-50 cm. Ale już widzę, że Gracefull Palace posadziłam za daleko od siebie. Widać, to na drugim zdjęciu od dołu. Musiałam pomiędzy nie wsadzić roślinkę jednoroczną. Zwracam uwagę jak szeroko rośnie odmiana, ale to mało. Powinno się również wziąć pod uwagę możliwości sadzonki. Nie wszystkie sprawują się wzorcowo.
Dla przykładu Stefcie i Zochy posadziłabym o wiele bliżej. One są małymi krzaczkami. :D

Moniczko chwastów naprawdę nie mam?. jak coś się wsieje, to ja szybko to znajdę.
Dziękuję za chwalenie moich kolorków, ale?. ja mam na rabatce zadołowanych sporo róż w doniczkach. Dopiero jesienią będą rosły na swoich miejscach. W związku z tym ustawienie kolorów często jest przypadkowe. Nie mniej jednak obecna kolorystyka będzie dominować na całej rabacie. Z tym, że środkowa jej część będzie miała najniższe nasadzenia i dodatkowo cieplejszą kolorystykę niż pozostałe części rabaty. To jest plan, już prawie do osiągnęłam. W następnym sezonie powinnam mieć, to co chciałam. ;:196

Moja perełka Jalitah, to są moje wymarzone kolory ;:170 zaczyna ponownie kwitnąć :D
Obrazek

Obrazek

Stephanie Baronin zu Guttenberg
Obrazek

Jest Set ;:168
Obrazek

St. Swithun i śliczne lilie ;:173
Obrazek

Queen of swedem
Obrazek

Stojący jak zaklęty od wiosny LO .... nareszcie mi rośnie i kwitnie... Może się doczekam zarośnięcia tego prześwitu między pergolami.
Obrazek

Ambridge Rose
Obrazek
;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ciekawe, co piszesz o Lady of Megginch. U mnie rośnie od wiosny i jest maleńka. Pocieszam się, że w końcu ruszy, kiedy się dobrze ukorzeni :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”