Pomidorki koktajlowe - 3 cz.
- aguskac
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidorki koktajlowe - 3 cz.
Nieziemsko plenne te śliwki NN
Cytrynki własnie tak mają dziwnie. Chyba są jakieś różne szczepy. Ja też w tym roku mam wąsko rosnący krzew o gronkach jak Twoje, a w tamtym roku miałam jakiegoś rozchodzącego się na wszystkie strony mutanta
Cytrynki własnie tak mają dziwnie. Chyba są jakieś różne szczepy. Ja też w tym roku mam wąsko rosnący krzew o gronkach jak Twoje, a w tamtym roku miałam jakiegoś rozchodzącego się na wszystkie strony mutanta
- joannamm
- 500p
- Od: 27 lut 2013, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ganesh
Co to za taśma /biała/, którą masz zawiązane pomidorki? Wygląda na sztywną? Czy nie kaleczy łodyżek?
Co to za taśma /biała/, którą masz zawiązane pomidorki? Wygląda na sztywną? Czy nie kaleczy łodyżek?
- Ganesh
- 200p
- Od: 25 kwie 2012, o 19:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ta taśma to zwykła cienka wstążka do kwiatów Używam takiej w swoim sklepie. Nie zauważyłam żeby okaleczyła jakąkolwiek roślinę. Jest tej taśmy kilka rodzajów,ale ta moja jest mocna.
aguskac faktycznie jest bardzo bradzo plenna, krzaczek u mnie nieduży a tyle ma gron. Miałam nie zbierać z niej nasion, ale jednak zbiorę choć z kilku owoców.
aguskac faktycznie jest bardzo bradzo plenna, krzaczek u mnie nieduży a tyle ma gron. Miałam nie zbierać z niej nasion, ale jednak zbiorę choć z kilku owoców.
Pozdrawiam serdecznie:)
Sylwia
Sylwia
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
aguskac pisze:Cytrynki własnie tak mają dziwnie. Chyba są jakieś różne szczepy.
Nasiona zeszłoroczne ,w terminie.Nie pamiętam kto i gdzie ale chyba forumowicz pisał coś o tym że plenność jest warunkowana już w fazie produkcji rozsady -temperatura ,doświetlanie itd.Nie bardzo mogę to znależć bo wątków pomidorowych jest dużo i mają po kilkadziesiąt stron,przynajmniej niektóre.
Ja mam w tym roku fajną somokończącą koktajlówkę - Bradley. Fajne owocki z dzióbkiem, bardzo plenny, owoce różnej wielkości. Bezproblemowy i nadaje się świetnie na Balkon czy taras.
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
Pozdrawiam
Ewa
Ewa
- Krystyna551
- 200p
- Od: 6 lip 2011, o 10:54
Pomidorek, którego nasionka dostałam od znajomego ogrodnika, nazywał go cukierkowy. Jest słodki i ma kruchą skórkę, nie pęka przy zrywaniu:)
pozdrawiam:)
Krystyna
Krystyna
- Krystyna551
- 200p
No to zbieraj nasionka, bo na pewno będzie się dużo ludzi na akcji po niego uśmiechać
Pozdrawiam
Ewa
Ewa
- Krystyna551
- 200p
pozdrawiam:)
Krystyna
Krystyna
- Ganesh
- 200p
- Od: 25 kwie 2012, o 19:09
Krysiu piękne pomidorki:) Zbieraj nasionka z cukierkowego i daktylowego.. będę na nie polować na akcji :P
Pozdrawiam serdecznie:)
Sylwia
Sylwia
O P-20 Blue w zeszłym roku pisałam, że to szczuplutki krzaczek. W tym roku rośnie w tunelu naprzeciw wejścia, na biedronkowej ziemi i pokazał co potrafi. Ogromne, sztywne i wysokie krzaczysko z mnóstwem pędów z owocami W gruncie również dorodny ale nie aż tak.