Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 3
- rekawa
- 50p
- Od: 13 cze 2012, o 12:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 3
Otrzymałam z akcji wymiany nasionka K 156. Na jednym krzaku pomidory są czerwone w żółte prążki, a na drugim malinowe. Jedne i drugie smaczne. Te malinowe zdecydowanie mniejsze. Chciałam "wydłubać " z nich dzisiaj nasionka, ale na 4 pomidory nie było ani jednego . Czy u Was też się tak zdarza?
-
- 1000p
- Od: 26 sty 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przy "sztucznym" zapylaniu Betoxonem to normalne.
-
- 500p
- Od: 4 maja 2009, o 14:51
Przy zapyleniu normalnym też. Zwłaszcza, gdy do dalszej selekcji wybieramy okazy "mięsiste" z małą ilością galarety.
Dorota
Moje K141 płaskie żółte befsztyki w czerwone paski są po przekrojeniu bikolorem. Żółty z czerwonym miąższ. Skórka mocna powiedziałabym,a smak przepyszny Zostają na przyszły rok zdecydowanie. Nasion i galaretki niewiele,ale nasiona normalnej wielkości.Nie stosuję Betoxonu.
Pomorze...klimat łagodniejszy .
U mnie też królują w K141 ogromne sakiewkowe zebry, przepyszne w smaku, łatwe w uprawie i niesamowicie plenne. To moja ulubiona krzyżówka, zostaje na stałe
- BozenaX
- 200p
- Od: 6 lut 2012, o 10:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iza, a u Ciebie K 141 też są żółte?. Nasiona mam od Ciebie z akcji, ale moje są czerwone, piękne i niesamowicie smaczne.
U mnie są czerwone, żółte, zebry i jeszcze kilka niewybarwionych. Mam sporo krzaków wtedy jest większa szansa na wyłapanie różnych cech.
A co do smaku, wszystkie typy K141 są pyyyszne.
Bożenko, inne kolory możesz uzyskać z tych czerwonych w następnych pokoleniach.
A co do smaku, wszystkie typy K141 są pyyyszne.
Bożenko, inne kolory możesz uzyskać z tych czerwonych w następnych pokoleniach.
Ja dostałam z Akcji nasiona czerwonych K141 w paski F3. U mnie poszły w stronę Copii. Nie wiadomo co dalej z nich wyrośnie-nasiona będą F4. Ale kolor dla mnie nie ma znaczenia,byleby smak pozostał
Mam też od kogoś innego K141 i te są czerwonymi,ogromnymi befsztykami.Smak bardzo dobry,skórka cieńsza trochę,ale te dwukolorowe (z przewagą żółtego) lepsze
Mam też od kogoś innego K141 i te są czerwonymi,ogromnymi befsztykami.Smak bardzo dobry,skórka cieńsza trochę,ale te dwukolorowe (z przewagą żółtego) lepsze
Pomorze...klimat łagodniejszy .
- Krystyna551
- 200p
- Od: 6 lip 2011, o 10:54
pozdrawiam:)
Krystyna
Krystyna
Mam do was pytanie o Megagrona. Otóż wydłubałam z mojego dość dużego owocu nasionka, ale te są prawie że mikroskopijne Tylko 3 wyglądały na normalne nasiona. Czy Megagron tak ma? Z tych mikroskopków to pewnie nic nie wyrośne... i tak nie umiem ich z papierowego ręcznika pozbierać. Nasionka miałam z Akcji od chudziaka.
Pozdrawiam
Ewa
Ewa
-
- 500p
- Od: 4 maja 2009, o 14:51
Zostaw te 3 normalne i poszukaj w innych owocach. Megagron z racji swojej wielkości ma niewielkie nasiona, ale normalne pomidorowe, zdarzają sie też owoce bez nasion, zwłaszcza przy sztucznym zapylaniu, ale nie tylko. Nasionka powinny być mniej wiecej takie jak siałaś.
Dorota
- Agulka11
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 mar 2011, o 18:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ten pomidorek jest już w pełni dojrzały?
Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Forumowiczka - Aga