Moja 3-arowa działeczka
Re: Moja 3-arowa działeczka
Witam Madziu
Robiąc tą działkę ,robiliśmy z myślą żeby jak najmniej później było pracy.Teraz wystarczy raz na tydzień skosić trawę,trochę poplewić(na jasień będzie więcej pracy).Jadąc tam i tak znajduje sobie jakąś prace,bo nudno by tak było tylko siedzieć hehe.Teraz jest tak sucho że wszystko pada,mam nadzieje ze krzewy przetrwają i inne roślinki.Podlewam wieczorami ale robi się taka skała ze szkoda gadac
Robiąc tą działkę ,robiliśmy z myślą żeby jak najmniej później było pracy.Teraz wystarczy raz na tydzień skosić trawę,trochę poplewić(na jasień będzie więcej pracy).Jadąc tam i tak znajduje sobie jakąś prace,bo nudno by tak było tylko siedzieć hehe.Teraz jest tak sucho że wszystko pada,mam nadzieje ze krzewy przetrwają i inne roślinki.Podlewam wieczorami ale robi się taka skała ze szkoda gadac
Zapraszam i pozdrawiam Damian
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=62569" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=62569" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Damianie ja wczoraj z eMem z racji święta nie robiłam nic związanego z pracą. I powiem Ci że doszliśmy do wniosku że było nudno! Pół dnia jakoś organizowaliśmy sobie czas a potem już naprawdę nie było co wymyślać. Natomiast ogólnie narzekamy że działka to tylko praca. A jak mieliśmy dzień bez pracy to się okazało że jednak praca jest niezła Wychodzi na to że sami nie wiemy czego chcemy U mnie też sucho. Ziemia istna skała. Odbija się to na roślinach bardzo. Podobno po weekendzie temperatury mają trochę odpuścić ale o deszczu nie słychać. Tłumaczę sobie że dobrze że noce są już w sumie zimne i rosa tak długo jest.
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Ja to jestem rozdarta w związku z pogodą.....bo: ja uwielbiam ciepło i słoneczko i takie upały....ale jak patrze na ogródek,roslinki....to serce sie kraje.....podlewam jednak co dzień,ziemie mam pulchną -skała sie nie robi,nie plewie teraz nawet za często bo wtedy naruszam ją i szybciej wysycha....ech,życie,zycie.....
a co teraz u Ciebie ? już powinno zelżeć deczko to ciepło....
ja wczoraj pół dnia byłam nad jeziorem.....bardzo fajnie było tak koło 5 po południu i dalej....przyjemnie....
a co teraz u Ciebie ? już powinno zelżeć deczko to ciepło....
ja wczoraj pół dnia byłam nad jeziorem.....bardzo fajnie było tak koło 5 po południu i dalej....przyjemnie....
witam
Madziu no nudno by było na działce tylko siedzieć, odpoczywać (ale nie którzy lubią taki styl życia). Ja zawsze znajdę sobie jakieś zajęcie.Jeszcze trochę zostało mi prac wykończeniowych w altance i poza nią ale jakoś bardzo nie mogę się zebrać by to zrobić.
Grażyno ja tak dobrze nie mam.Bo studnię mam na połowę z sąsiadem więc nie zawsze jest woda jak chcę podlać.Trochę ratuję te rośliny ale jak tak dalej będzie to padnie wszystko.No nad jeziorem jest całkiem nieźle,na weekend jak jest pogoda to ciężko o jakieś przyzwoite miejsce.Fajnie niech się coraz bardziej rozkręca to jezioro, bo dobre miejsce na wypoczynek
Pozdrawiam
Madziu no nudno by było na działce tylko siedzieć, odpoczywać (ale nie którzy lubią taki styl życia). Ja zawsze znajdę sobie jakieś zajęcie.Jeszcze trochę zostało mi prac wykończeniowych w altance i poza nią ale jakoś bardzo nie mogę się zebrać by to zrobić.
Grażyno ja tak dobrze nie mam.Bo studnię mam na połowę z sąsiadem więc nie zawsze jest woda jak chcę podlać.Trochę ratuję te rośliny ale jak tak dalej będzie to padnie wszystko.No nad jeziorem jest całkiem nieźle,na weekend jak jest pogoda to ciężko o jakieś przyzwoite miejsce.Fajnie niech się coraz bardziej rozkręca to jezioro, bo dobre miejsce na wypoczynek
Pozdrawiam
- kamil888
- 500p
- Od: 26 lip 2012, o 17:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Super ogród!
Rośliny piekne i wszystko zadbane, a wiatrak tez bym chciał mieć taki
Rośliny piekne i wszystko zadbane, a wiatrak tez bym chciał mieć taki
Witam
Bardzo dawno mnie tu nie było.Postaram się nadrobić zaległości za niedługo wrzucę jakieś fotki.
kamil888- dzięki.Taki wiatrak kupisz na allegro.Ja miałem robić ale jak zobaczyłem ceny gotowych to nawet nie opłaciło się brać za robienie.
Bardzo dawno mnie tu nie było.Postaram się nadrobić zaległości za niedługo wrzucę jakieś fotki.
kamil888- dzięki.Taki wiatrak kupisz na allegro.Ja miałem robić ale jak zobaczyłem ceny gotowych to nawet nie opłaciło się brać za robienie.
-
Witaj Damianie
Szampana piccolo,
Brokatu na czoło,
Uśmiechu na twarzy,
Szampańskiej zabawy,
Życzeń serdecznych,
Wspomnień najlepszych
oraz braku kaca
kiedy w nowym roku pamięć wraca
Szampana piccolo,
Brokatu na czoło,
Uśmiechu na twarzy,
Szampańskiej zabawy,
Życzeń serdecznych,
Wspomnień najlepszych
oraz braku kaca
kiedy w nowym roku pamięć wraca
- grazynarosa22
Hej,Damian....cos nas odstawiłeś....miały byc fotki...gdzie są???
a my czekamy.....czekamy....
a my czekamy.....czekamy....
Witam
Przepraszam wszystkich .Trochę mnie tu nie było.Nie mam bardzo czasu być razem z wami na forum,ale myślę ze za niedługo nadrobie zaległości Kilka wspomnianych fotek
Jesień
Mega grzybki
Kapusta ozdobna
Wymieniony eternit na blachę trapezową
Przepraszam wszystkich .Trochę mnie tu nie było.Nie mam bardzo czasu być razem z wami na forum,ale myślę ze za niedługo nadrobie zaległości Kilka wspomnianych fotek
Jesień
Mega grzybki
Kapusta ozdobna
Wymieniony eternit na blachę trapezową
-
Witaj No u mnie grzybów było dużo ale takie wielkie to tylko u Ciebie można spotkać Kapusta piękna. Nie słyszałam jeszcze o ozdobnej wersji.
- grazynarosa22
Faktycznie-kapusta śliczna,ja posadziłam 2 lata w tył i taka mizerota była że szok,tak badylek
Damian !!! a co u Ciebie....śnieg cię zasypał czy mrozik zamroził ??
napisz że co....
Damian !!! a co u Ciebie....śnieg cię zasypał czy mrozik zamroził ??
napisz że co....
-
Z okazji Wielkiejnocy życzę Ci: Wszystkiego dobrego, zmartwychwstania Pańskiego, smacznego jajka, mokrego poniedziałku, dobrego psikusa i Baranka symbolu Jezusa!!!
-
- 100p
- Od: 21 sty 2013, o 20:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Damian;coś Cię tu długo nie było...
O tej porze roku , Twój ogród na pewno wygląda pięknie
O tej porze roku , Twój ogród na pewno wygląda pięknie
Pozdrawiam Danuta.