W wiejskim ogrodzie
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: W wiejskim ogrodzie
Pati toż to przymiotno ! pokrzywy to ja mam na bardziej wypasionych rabatach a sumaków do ogrodu nie zapraszałam ale jest u sąsiada i co przechodzę to patrzę na niego brzydkim wzrokiem ani się waż.
Onętek siarkowy pozbieram nasiona, a daliami sądząc bo szaleństwie roślin będę się mogła podzielić, czerwoną różę masz! i już gotowa rabata
Justynko mam nadzieję, że wszystko ok? i nastrój to sprawa przejściowa
Ewciu rozmawiałyśmy chyba z Ewą Rozalką (?), bo u niej jest najpierw zielonkawa a potem żółtawa, moja dopiero zaczęła kwitnąć i nie jest czysto zielonkawa ale jest strasznie nastrojowa, ma piękny kwiat, nawet ten starszawy
Dorotko dobrze jeżeli uda mi się w przyszłym roku lepiej zaplanować! , a błędy wynikają z naszej natury jak już to wcześniej pisałyśmy Szkoda jeżynek i malinek, przecież one nawet w dzikich warunkach owocują Ta jeżyna jest bezkolcowa ale liście ma jak ta z kolcami, natomiast odrosty ma kolcowe!
Witam Cię Iwonko w wiejskim ogrodzie, liliowiec oszalał i kwitną wszystkie kwiaty na raz! Stale spotykamy się w zaprzyjaźnionych wątkach
Onętek siarkowy pozbieram nasiona, a daliami sądząc bo szaleństwie roślin będę się mogła podzielić, czerwoną różę masz! i już gotowa rabata
Justynko mam nadzieję, że wszystko ok? i nastrój to sprawa przejściowa
Ewciu rozmawiałyśmy chyba z Ewą Rozalką (?), bo u niej jest najpierw zielonkawa a potem żółtawa, moja dopiero zaczęła kwitnąć i nie jest czysto zielonkawa ale jest strasznie nastrojowa, ma piękny kwiat, nawet ten starszawy
Dorotko dobrze jeżeli uda mi się w przyszłym roku lepiej zaplanować! , a błędy wynikają z naszej natury jak już to wcześniej pisałyśmy Szkoda jeżynek i malinek, przecież one nawet w dzikich warunkach owocują Ta jeżyna jest bezkolcowa ale liście ma jak ta z kolcami, natomiast odrosty ma kolcowe!
Witam Cię Iwonko w wiejskim ogrodzie, liliowiec oszalał i kwitną wszystkie kwiaty na raz! Stale spotykamy się w zaprzyjaźnionych wątkach
-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja dziękuję za ptaszki.
Na wakacjach spotkałam zapaleńca, który każde wakacje spędza na poszukiwaniu ptaków i motylu. Oczywiście zaposiłam go do Polski nad Wartę i Biebrzę.
On z lernetką wypatrywał ptaków, a żona na rowie spokojnie czytała ksiąążkę. Żałuję, że ich nie sfotografowałam.
Na wakacjach spotkałam zapaleńca, który każde wakacje spędza na poszukiwaniu ptaków i motylu. Oczywiście zaposiłam go do Polski nad Wartę i Biebrzę.
On z lernetką wypatrywał ptaków, a żona na rowie spokojnie czytała ksiąążkę. Żałuję, że ich nie sfotografowałam.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
I właśnie dlatego postanowiłam do Ciebie zajrzeć
- Maska
- Kontakt:
Aniu ptaszki wykazują coraz większą aktywność i pewnie jeszcze nie raz im nie przepuszczę te kuropatwy mi wyfrunęły bo się ich nie spodziewałam a szkoda!
Lubie takich zapaleńców
Iwonko już się szykuję do Ciebie, ale pewnie uda mi się dopiero w nocy poczytać
Lubie takich zapaleńców
Iwonko już się szykuję do Ciebie, ale pewnie uda mi się dopiero w nocy poczytać
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Wieczorem Marysiu u Ciebie i smakowicie i kolorowo, jabłuszka pełne snu, jeżyny i dla ptaszków chyba rajskie jabłuszka
Czułam że dobrze robię kupując drugi raz hortensję dębolistną, bo oczywiście te patyczki kupione wiosną przez internet były martwe na amen. Moja pewnie w tym roku jeszcze nie zakwitnie, ale już się cieszę na przyszłoroczne kwitnienie To dziwne że rugosy Ci nie kwitły, ja wtedy kupiłam pięć rugos i sześć okrywowych, wszyściutkie mi kwitną, może Twoim miejsce nie odpowiada Po piętnastym ma być dostępna jesienna oferta w tej szkółce. Dobrej nocki życzę.
Czułam że dobrze robię kupując drugi raz hortensję dębolistną, bo oczywiście te patyczki kupione wiosną przez internet były martwe na amen. Moja pewnie w tym roku jeszcze nie zakwitnie, ale już się cieszę na przyszłoroczne kwitnienie To dziwne że rugosy Ci nie kwitły, ja wtedy kupiłam pięć rugos i sześć okrywowych, wszyściutkie mi kwitną, może Twoim miejsce nie odpowiada Po piętnastym ma być dostępna jesienna oferta w tej szkółce. Dobrej nocki życzę.
- Maska
- Kontakt:
Iwonko rajskie są też ale te z ostatniego rzutu to antonówki, lecą jak opętane na blaszany dach altanki . Kupiłam trzy rugosy , jedna przyszła z nagim korzeniem w kwietniu, a pozostałe w doniczkach i żadna nie zakwitła, jeszcze jedną mam od Małgosi, którą dostałam jesienią i też nie kwitła. Może one muszą lepiej się ukorzenić. Każda rośnie w innym miejscu i każda dostała obornik w dołek
Ja już zamówiłam w St. i na razie stopuję, bo jadę do Iwonki.
Ja już zamówiłam w St. i na razie stopuję, bo jadę do Iwonki.
- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Marysiu Gratuluję koszteli Masz dobre stanowisko, w cieniu, moje na sadzie na słońcu stoją ale już ich ruszać nie będę. Dziś oczkowałem czereśnie a w najbliższym czasie zamierzam jabłonie ale nie wiem kiedy bo co dzień mam mieć gości do poniedziałku. Bardzo podoba mi się Twój ogród na porannych zdjęciach, szczególnie ta trawiasta alejka otoczona roślinami.
- Maska
- Kontakt:
Michale a widzisz ostróżkę, która powtarza kwitnienie Goście to przyjemność, ale z roboty nici Jabłonki są w półcieniu i tam je zostawię do wiosny. Niestety mam wcześniejsze doświadczenia, że jak jest sucho to szczepienie i chyba oczkowanie też nie bardzo się udaje. A podlewać w sadzie trudno.
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu aż na piątą stronę się załapałam ale jestem, wprawdzie z zadyszką bo już pod górkę
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- irminka
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu - zaznaczam sobie ścieżkę do nowej odsłony Twojego ogrodu.
Fotki obejrzałam! Najbardziej ucieszyłam się ze zdjęcia Patisonowego Pagórka Pamiętam jak robiłaś tę grządkę. U mnie w tej chwili na kopcu kompostowym - głównie fasolka szparagowa i ogórki. Ale rośnie też nowa sałata i cebulka siedmiolatka pięknie wykiełkowała z tegorocznych nasion.
Fotki obejrzałam! Najbardziej ucieszyłam się ze zdjęcia Patisonowego Pagórka Pamiętam jak robiłaś tę grządkę. U mnie w tej chwili na kopcu kompostowym - głównie fasolka szparagowa i ogórki. Ale rośnie też nowa sałata i cebulka siedmiolatka pięknie wykiełkowała z tegorocznych nasion.
- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Marysiu zarówno o poranku jak i wieczorowa pora pięknie u Ciebie w ogrodzie ,sadzie też .wokół coś dla ciała i dla ducha aż miło .faktycznie troszeczkę podobnie jak u mnie na jednym ze zdjęć