W wiejskim ogrodzie
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: W wiejskim ogrodzie
Marysiu spokojnie! usiądź odpocznij, a ogród się zmienił od Twojej ostatniej wizyty
Irminko mnie urzekła ta róża już w ofercie i bardzo czekałam na kwitnienie i nie zawiodłam się! Polecam Bardzo chciałabym, żeby te krwawniki przetrwały zimę - są fantastyczne cały sezon! dopiero jeden kolor usechł.
Marysiu bardzo cieszę się z Twojej wizyty i witam Cię ! grządka kopcowata nie bardzo się sprawdziła, ziemia szybko wysycha i tylko wróble miały gdzie sobie kąpiel urządzać, Wreszcie wymyśliłam dyniowate, jedną roślinę wróble zniszczyły ( i 12 sałat ) ale te dwie zostały i szaleją, niestety trzeba lać dużo wody
Beciu też to widzisz Bardzo lubię wcześnie rano przejść się przez ogród, wdychać zapachy, świeżość i przeglądnąć gdzie coś nowego urosło, rozwinęło się - to samo jak wracam skądś po dłuższej przerwie
Irminko mnie urzekła ta róża już w ofercie i bardzo czekałam na kwitnienie i nie zawiodłam się! Polecam Bardzo chciałabym, żeby te krwawniki przetrwały zimę - są fantastyczne cały sezon! dopiero jeden kolor usechł.
Marysiu bardzo cieszę się z Twojej wizyty i witam Cię ! grządka kopcowata nie bardzo się sprawdziła, ziemia szybko wysycha i tylko wróble miały gdzie sobie kąpiel urządzać, Wreszcie wymyśliłam dyniowate, jedną roślinę wróble zniszczyły ( i 12 sałat ) ale te dwie zostały i szaleją, niestety trzeba lać dużo wody
Beciu też to widzisz Bardzo lubię wcześnie rano przejść się przez ogród, wdychać zapachy, świeżość i przeglądnąć gdzie coś nowego urosło, rozwinęło się - to samo jak wracam skądś po dłuższej przerwie
bo po takim ogrodzie , aż miło pochodzić - upajając się i zapachem i wyglądemMaska pisze: Bardzo lubię wcześnie rano przejść się przez ogród, wdychać zapachy, świeżość i przeglądnąć gdzie coś nowego urosło, rozwinęło się - to samo jak wracam skądś po dłuższej przerwie
- maliola
- Od: 26 cze 2012, o 16:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu ale u Ciebie ruch - w 24 h pięć stron
Najbardziej urzekająca jest ta zielona ścieżka, taka romantyczna jak w Tajemniczym Ogrodzie.
Najbardziej urzekająca jest ta zielona ścieżka, taka romantyczna jak w Tajemniczym Ogrodzie.
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Miło mi słyszeć, że Twoje rugosy nie kwitną Miło, bo moje też nie...ani jedna, ani te ze sklepu, ani podarowane od forumek, więc to może taka ich uroda, gdzieś mi mignęła informacja, że one na dwuletnich pędach kwitną?
- Maska
- Kontakt:
Iwonko Droga miód na moją duszę że tak to odebrałaś, bo to moje miejsce na ziemi gdzie jestem na ogół szczęśliwa
Olu tak jakoś wyszło - wybacz, ze musiałaś tyle przeglądać, ale nie obiecuję poprawy
Taki sobie zwykły ogród ale mój i to najważniejsze
Pati dziękuję, że mnie uspokoiłaś to za rok jak zakwitną to się będziemy przebijać kolorami! a powiem Ci że czekam na nie
Olu tak jakoś wyszło - wybacz, ze musiałaś tyle przeglądać, ale nie obiecuję poprawy
Taki sobie zwykły ogród ale mój i to najważniejsze
Pati dziękuję, że mnie uspokoiłaś to za rok jak zakwitną to się będziemy przebijać kolorami! a powiem Ci że czekam na nie
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu wyobraźnia działa i wiem, że dużo się zmieniłow ogrodzie i nie tylko ale przyjdzie taki dzień że najdzie mnie handra i pojadę do B.
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- Maska
- Kontakt:
Marysiu to weź się w garść i przyjedź do B
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56
No tak, to mnie kłują, gniotą, wsadzają w rurę, a Ty pędzisz z wątkiem, że już myślałam, że się wyprowadziłaś z FO, ale znalazłam.
Coraz piękniej u Ciebie. Próbowałaś skatalogować swoje rośliny?
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Marysiu piszesz: Taki sobie zwykły ogród ale mój i to najważniejsze , ale te nasze ogrody są właśnie niezwykłe, bo nasze własne, stworzone przez nas i dlatego najpiękniejsze
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Marysiu
Witaj w nowej letniej części
Pięknie u ciebie i kolorowo i samacznie,,,bo owoce kuszą
Różyczki,liliowce śliczne
Witaj w nowej letniej części
Pięknie u ciebie i kolorowo i samacznie,,,bo owoce kuszą
Różyczki,liliowce śliczne
- Maska
- Kontakt:
Helenko w rurze siedziałaś dla własnego dobra, podczas kiedy ja i=otwierałam wątek też dla własnego dobra i to nas łączy
Kiedyś na początku próbowałam zrobić spis gdzie co rośnie, ale to beznadziejna praca, bo ciągle coś wypadało, poza tym gdy myszy podgryzały to drzewa wyciągałam i przesadzałam i jak wróciłam do spisu po latach był całkowicie nieaktualny. Teraz prowadzę spis tego co kupuję, ale nie uaktualniam w przypadku gdy nie przyjmie się.
Iwonko masz rację ale chciwość ogrodnicza zmusza nas to ciągłych zmian w wyglądzie
Aniu witaj po urlopie ! rośliny jeszcze okazałe, ale liliowce już kończą kwitnienie przynajmniej niektóre.
Kiedyś na początku próbowałam zrobić spis gdzie co rośnie, ale to beznadziejna praca, bo ciągle coś wypadało, poza tym gdy myszy podgryzały to drzewa wyciągałam i przesadzałam i jak wróciłam do spisu po latach był całkowicie nieaktualny. Teraz prowadzę spis tego co kupuję, ale nie uaktualniam w przypadku gdy nie przyjmie się.
Iwonko masz rację ale chciwość ogrodnicza zmusza nas to ciągłych zmian w wyglądzie
Aniu witaj po urlopie ! rośliny jeszcze okazałe, ale liliowce już kończą kwitnienie przynajmniej niektóre.
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu witaj porannie
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ale to też jest piękne, robimy jak chcemy i nikt nam nie narzuca