Nieziemski świat Małgosi

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

wow!!! 100 storczyków!!! ale ci zazdroszcze.... i są takie śliczne... ile lat je zbierałaś, że masz tak dużo??? też bym kiedyś tyle chciała mieć... mam zaledwie 45 lub 46...
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Małgosiu, witaj storczykowo :P
Dech mi zaparło po obejrzeniu fotek, a jak przeczytałam ze masz ponad setkę tych coduwnych roślinek to...no brak mi słów...powaliłaś mnie na kolana :lol:
Jedno to mieć, ale odpowiednio się nimi zająć, pielęgnować, walczyć ze szkodnikami to drugie...podziwiam Cię bo wszystkie dotychczas zaprezentowane to okazy zdrowia i widać że im u Ciebie dobrze i że je kochasz :wink:
A i dla M duże brawa za zrozumienie, z tym nie zawsze jest łatwo :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Izula
200p
200p
Od: 12 cze 2008, o 18:45

Post »

Witaj Małgosiu :D Co tu dużo mówić ..... aż braknie mi słów. Same śliczności .... i ta oszałamiająca ilość :shock: jestem pod WIELKIM wręcz OGROMNYM wrażeniem!!! Zastanawiam się tylko jak wygląda u Ciebie podlewanie tak dużej ilości storczyków ? :wink: Ja mam zaledwie kilka sztuk a kiedy muszę je wszystkie "napoić" to pół mieszkania "staje na głowie" pełno misek z wodą, mycie osłonek,wycieranie listków itp... Mój M zaczyna widzieć rywali w storczykach :D mówi ze bardziej dbam o nie niż o niego.... ech ci mężczyźni :wink: na pewno będę częstym gościem u Ciebie i Twoich storczyków. Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p
Od: 8 cze 2008, o 22:32

Post »

witam i ja, Małgosiu... piękne~!!!!!!!! a gdzie je trzymasz?
platynka :)
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Witaj Małgosiu w naszym gronie :) !
Jestem pod wrażeniem Twojej + - 100 storczykowej kolekcji :shock: !
Pewnie mieszkasz w domku, bo w bloku sobie nie wyobrażam takiej ilości kwiatów - nie mam małego mieszkania, a ledwo mieszczę ok. 25 storczyków + oczywiście inne kwiaty doniczkowe...
Bardzo interesują mnie Twoje doświadczenia, tzn. powodzenia i niepowodzenia, bo na nich
najwięcej się uczymy i mam nadz., że będziesz się swoim doświadczeniem z nami dzielić :wink:
Życzę Ci powodzenia w dalszej uprawie :)

Pozdrawiam serdecznie, Joanna
Awatar użytkownika
myszorek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2007, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ło matulu... :shock: ależ piękna kolekcja !! Fantastyczne barwy !! :D
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Awatar użytkownika
AUREA
100p
100p
Od: 1 sie 2008, o 21:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziękuję Wam :D , kochane jesteście .
Za jakis czas to może będzie śliczna kolekcja. Jak uda mi się dotrwać i nie uśmiercić przedszkolaków i średniaków :D .

Art rozczaruję Cię mieszkam w bloku ,mieszkanie ma prawie 70m2 ,są trzy pokoje , a nas pięcioro.
platynka80
Kwiaty zajmują miejsce gdzie tylko można. W kuchni królują głównie fiołki , u syna kaktusy , u córek zimno lubne storczyki i hoye.Całe królestwo to duży pokój i tu jest już wszystko , specjalnie dla storczyków stoją dwa regały na przeciwległych ścianach między nimi długa niska komoda z półkowym przedłużeniem , całość to tak jakby wnęka.
2,5m wysokość 1,1m głębokość około 2,5m szer i tu się mieści całe królestwo włącznie z parapetem
Izula
tak naprawdę to podlewanie jest codziennie :D
Maluszki i średniaki muszą mieć wilgotno , więc w upały są niemalże codziennie spryskiwane ,a raczej zamgławiane .Duże różnie staram się by nie było to naraz , bo zajęło by mi to cały dzień.
Ostatnio nie było mnie dwa tygodnie , przez pierwszy tydzień zajęła się wszystkim córka , ale w drugim tygodniu zostały bidule same , więc po powrocie miałam co robić .Mąż(to wybitnie nie jego konik) i tak zadbał o balkon , a tam naprawdę jest co podlewać. ;:10
Jeanne i tu jest pies pogrzebany , jak ja się boję wszelkiej zarazy. Walczyłam już z muszkami , na nie najlepsze żółte tabliczki , kupiłam też sobie dzbanecznik :mrgreen: - mucha nie siada (ha,ha,ha) , przeżyłam też plagę wełnowców niestety musiałam użyć chemii ,czego strasznie nie znoszę i tu ProvadoPlus AE okazał się nieoceniony.
Co trzecie podlewanie , a raczej moczenie dostają Trochę na wzmocnienie Bioseptu 33SL , co by jakowejś choroby nie złapały bo są moczone w tej samej wodzie, to co zostaje idzie do podlania hoyi.
To tak troszkę moich doświadczeń.
Pozdrawiam cieplutko Małgosia.
dorcia
1000p
1000p
Od: 19 lut 2008, o 19:20

Post »

Małgosiu, jestem pod ogromnym wrażeniem tej części Twojej kolekcji, którą nam zaprezentowałaś. Twoje storczyki wyglądają na zdrowe, zadbane okazy (widać, że poświęcasz im nie tylko czas, ale i dajesz coś więcej - serce. Ja też uważam, że o rośliny nie wystarczy tylko dbać, należy je jeszcze kochać). Czekam na więcej - oglądanie Twojej kolekcji to przyjemność nie tylko dla oka. Pozdrawiam cieplutko z deszczowego dziś i chłodnego Podlasia, Dorota :P
Awatar użytkownika
miluck
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2008, o 21:03

Post »

Małgosiu cieszę się ,że dołączyłaś do forum :D
Przy tak pięknych i zadbanych kwiatach (o ilości nie wspomnę ) na pewno będziesz
wsparciem dla nie jednej forumowiczki :D :D :D ,a straty o których piszesz nie poszły na marne,
czegoś Cię nauczyły .Myślę ,że z Twoich doświadczeń i my będziemy mogli korzystać.
Piękno przedstawionych przez Ciebie kwiatów nacieszy wiele oczu :P

Pozdrawiam serdecznie
Jagoda
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38

Post »

Małgosiu - jakie Ty masz cudeńka ;:13 Aż ślinka cieknie :)

Będę czekac na zdjęcia innych okazów :)
Awatar użytkownika
AUREA
100p
100p
Od: 1 sie 2008, o 21:15

Post »

Miło mi bardzo i pięknie dziękuję .
Wiem ,że storczyki cieszą oczy i gdzie tylko mogę to zaglądam , tu na forum już parę razy "pociekła mi ślinka" na widok Waszych okazów.
miluck dziękuję Ci i potwierdzę , szkoda jak coś się traci , ale zawsze to nauka choć bolesna.
Jeśli tylko będę mogła to pomogę :D
Żałuję tylko ,że nie mogę odwiedzić storczykarni w Łańcucie i pomęczyć troszkę Danusi Pańczuk(guru) by choć trochę dowiedzieć się i o storczykarni i o samych kwiatach.
Może kiedyś mi się uda :D
Pozdrawiam cieplutko Małgosia.
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Małgosiu, nie Ty jedna marzysz o zwiedzeniu Storczykarni w Łańcucie :) !
Jestem w jeszcze większym szoku, że znalazłaś miejsce na tyle storczyków w mieszkaniu w bloku :!:
U mnie rodzinka nazwałaby to już Palmiarnią :P A męża masz naprawdę wyrozumiałego...
Czekam (inni pewnie też) na zdjęcie zbiorowe Twojej pięknej kolekcji :wink:

Pozdrawiam, Joanna
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Małgosiu, wreszcie zaglądnęłam do Ciebie i doznałam szoku:) Już mi się wydawało, że ja jestem stuknięta, bo mam prawie 30 storczyków, ale 100 sobie nie wyobrażam w moim mieszaniu 54 m kw. Mąż i tak ciągle gada, że już ani jednej doniczki więcej nie zdzierży w domu, że mi powynosi wszystkie na działkę albo do piwnicy :( A podlewam tylko jak go nie ma w domu, bo mu się "troi" w oczach od tych doniczek :) Powodzenia w pielęgnacji i najpięniejszych kwitnień :)
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”