Niewielki ogródek wielu barw
- misiaczekm
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Niewielki ogródek wielu barw
Śliczne te biało - czerwone dalie!! Mają swój urok!
Róże, królowe kwiecia także się cudnie prezentują
Krzewuszka też Ci ładnie kwitnie!!
Róże, królowe kwiecia także się cudnie prezentują
Krzewuszka też Ci ładnie kwitnie!!
Piękny masz ogród taki wypieszczony.Dalie przepiękne może też się na nie skuszę.Pozdrawiam serdecznie.
Dziękuję Piotrze Róże jakoś się ostatnio rozleniwiły i zaczynam się zastanawiać nad wymianą niektórych egzemplarzy..ale to na wiosnę.
"Modrak" Miło Cię widzieć, jak masz na imię? Dalie naprawdę polecam
Kilka dni temu w końcu do zaprzyjaźnionego sklepu ogrodniczego przyszły wyczekane tulipany. Właścicielka poinformowała mnie, że to dopiero "pierwszy rzut" i kolejne dostawy wkrótce. Oczywistą sprawą jest, że nie wytrzymałam i natychmiast pojechałam zobaczyć co też ciekawego przywiozła..no i oto na co sie skusiłam
tulipany:
9 szt Happy Familly (różowe) - kilka na jednej łodydze
10 szt Groenland (różowo-zielono-żółte)
3 szt Hans Detrich Genscher - limonkowe - kilka na jednej łodydze
3 szt Formosa - żółto-zielone
4 szt Double Beuty of Apeldoom - żółty pełny- kilka na jednej łodydze
3 szt Don Quichotte - różowe
zimowity:
1 szt - colchicum- duża cebula
6 szt zdrobniutkich, których nazw nie zapisałam.
Mam cichą nadzieję, że dorównają swym cebulowym koleżankom, Gladiolom i miło mnie zaskoczą
"Modrak" Miło Cię widzieć, jak masz na imię? Dalie naprawdę polecam
Kilka dni temu w końcu do zaprzyjaźnionego sklepu ogrodniczego przyszły wyczekane tulipany. Właścicielka poinformowała mnie, że to dopiero "pierwszy rzut" i kolejne dostawy wkrótce. Oczywistą sprawą jest, że nie wytrzymałam i natychmiast pojechałam zobaczyć co też ciekawego przywiozła..no i oto na co sie skusiłam
tulipany:
9 szt Happy Familly (różowe) - kilka na jednej łodydze
10 szt Groenland (różowo-zielono-żółte)
3 szt Hans Detrich Genscher - limonkowe - kilka na jednej łodydze
3 szt Formosa - żółto-zielone
4 szt Double Beuty of Apeldoom - żółty pełny- kilka na jednej łodydze
3 szt Don Quichotte - różowe
zimowity:
1 szt - colchicum- duża cebula
6 szt zdrobniutkich, których nazw nie zapisałam.
Mam cichą nadzieję, że dorównają swym cebulowym koleżankom, Gladiolom i miło mnie zaskoczą
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześć Agniesiu ,ja też już pierwsze tulipany mam za sobą i to też dopiero początek .Zastanawiam się czy ty pamiętasz gdzie sadzisz ,bo ja pamiętam tylko w tym sezonie .Potem to już nie za bardzo .Ale dużo sobie kupiłaś ,ja byłam skromniejsza
Cześć Agusia!
Miło Cię znowu czytać Ja jeszcze jestem przed tulipanowymi zakupami, a będą chyba obfitować w spore ilości cebulek. Polecałaś mi kiedyś konkretne odmiany, ale nie zapisałam i uciekły w pamięci... Ty już się zaopatrzyłaś, a to dopiero początek
Pozdrawiam!
(i zapraszam do odwiedzin na moim blogu )
Miło Cię znowu czytać Ja jeszcze jestem przed tulipanowymi zakupami, a będą chyba obfitować w spore ilości cebulek. Polecałaś mi kiedyś konkretne odmiany, ale nie zapisałam i uciekły w pamięci... Ty już się zaopatrzyłaś, a to dopiero początek
Pozdrawiam!
(i zapraszam do odwiedzin na moim blogu )
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agnieszko, dalie przepiękne , zwłaszcza ta dwukolorowa Różyczki uwielbiam, zwłaszcza takie jak na pierwszym i czwartym zdjęciu
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Witaj Agnieszko pięknie tu u Ciebie,lecę od razu podziwiać Twój ogród ...
Aga789 pisze:Ewciu, na razie pamiętam gdzie sadzę..ale za kilka lat już może być kilka niespodzianek ;) Mimo, że ciebulek niby nie jest mało, ale pewnie nie wszystkie wzejdą.
Aguś, coś mi się wydaje, że to nie koniec zaopatrywania w cebulki:) Jeśli coś mi się spodoba supermarketach, bo pewnie też się skuszę ps. Na Twojego bloga zajrzałam już kilka razy, bardzo fajny pomysł
Teresko, ja również lubię rózyczki i dalie. Muszę przyznać, że w tym roku planuję "oddzielenie ziarna od plew" czyli wywalam róże, które skromnie kwitną i są ogólnie słabiutkie. Czekam na dostawe w moim ulubionym sklepie i jeśli będa jakieś pięknoty, to je zakupię. Najbardziej bym chciała Berleburg Castle, która kwitnie bardzo obficie i właściewie cały czas od połowy czerwca. Jedna już taką mam i jestem bardzo zadowolona.
Reniu dziękuję i zapraszam
W ostatnim poście wspominałam o gladiolach. W ubiegłym roku najwyraźniej się rozchorowały, bo kwiaty natychmiast usychały. W tym roku jest o wiele piękniej i aż miło na nie zerkać ;)
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Agniesiu nasionka dojrzały ,więc w przyszłym tygodniu Ci wyślę .Pozdrawiam Cię
Tak..to ostatnie tygodnie tak pięknych dni, powoli wkraczamy w polską złotą jesień. Na szczęście są rosliny w naszych ogrodach, które sprawiają, że lato czujemy aż do przymrozków. To między innymi dalie i róże. Choć nie kwitną aż tak obficie jak w czerwcu, to ich radosne kolorowe kleksy rozweselają ogrodowy obraz. Do palety bartw powoli wplatają swe odcienie maleńkie wrzosy.
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne ogrodowe obrazki i tyle cudnych kwitnień pokazałaś