W wiejskim ogrodzie
- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W wiejskim ogrodzie
Marysiu co Ty w tym ogrodzie masz,że tacy goście zaglądają do Ciebie ?
Mam sporo różnego "drobiazgu " chodząco-fruwającego ale takich
Zazdroszczę tak po koleżeńsku i cieplutko pozdrawiam
Mam sporo różnego "drobiazgu " chodząco-fruwającego ale takich
Zazdroszczę tak po koleżeńsku i cieplutko pozdrawiam
- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fakt, że jest to rzadko spotykana ćma, na forum chyba w drugim wątku o niej czytam i oglądam, u siebie jeszcze nie spotkałam.
Marysieńko cudowne zdjęcia, mimo, że nie ma jeszcze wykopków, ja zaczynam od jutra usuwanie wyschniętych jednorocznych co u mnie oznacza okres prawie jesienny, bo jesień rozpoczynają kwitnące marcinki a te jeszcze w pąkach.
Marysieńko cudowne zdjęcia, mimo, że nie ma jeszcze wykopków, ja zaczynam od jutra usuwanie wyschniętych jednorocznych co u mnie oznacza okres prawie jesienny, bo jesień rozpoczynają kwitnące marcinki a te jeszcze w pąkach.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
witaj Marysiu
O fruczak gołąbek,ładnie go uchwyciłaś
bo to bardzo ruchliwy motylek
O fruczak gołąbek,ładnie go uchwyciłaś
bo to bardzo ruchliwy motylek
-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A to teraz widzę różnicę miedzy zawisak powojowiec (Jacka z Bestwiny), a fruczakiem. To do mnie przylatuje fruczak.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Poszłam dalej w rozpoznawaniu moich ciem i ta ostatnia, która mnie odwiedziła to powiedziałabym, że to jest Zmrocznik liguryjski http://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Hyles ... le_Dos.jpg
Chyba zostanę przez te ćmy entomologiem amatorem specjalizującym się w zwisakowatych
Misiu moja drogą to jeżdżą róże duże, wielki i małe i nawet takie składaki amatorskie i oczywiście kombajny, bo nasz wójt i sołtyska chcą utrzymać gminę jako rolniczą
Witam nowego gościa! Christinkrysię warto mieć coś ciekawego w wątku bo zawsze ktoś nowy nas odwiedzi. Ja już nieraz podczytywałam Twój wątek aptekarski, ale tak po cichutku! Pozdrawiam Cię serdecznie!
Zosiu a moje jednoroczne trzymają się dzielnie a poza tym czekam na nasiona i jeszcze w większości nie dojrzały.Czyli jakbym miała dłużej lato
Aniu Anabuko oj tak ruchliwa ćma i bardzo absorbująca bo na chyba 50 zdjęć 1 - 2 dobre
Aniu akl nie wiem kto to ten Jacek ale przeczytaj wyżej o mojej ćmie. A furczak jest chyba bardziej ruchliwy i płochliwy.
Chyba zostanę przez te ćmy entomologiem amatorem specjalizującym się w zwisakowatych
Misiu moja drogą to jeżdżą róże duże, wielki i małe i nawet takie składaki amatorskie i oczywiście kombajny, bo nasz wójt i sołtyska chcą utrzymać gminę jako rolniczą
Witam nowego gościa! Christinkrysię warto mieć coś ciekawego w wątku bo zawsze ktoś nowy nas odwiedzi. Ja już nieraz podczytywałam Twój wątek aptekarski, ale tak po cichutku! Pozdrawiam Cię serdecznie!
Zosiu a moje jednoroczne trzymają się dzielnie a poza tym czekam na nasiona i jeszcze w większości nie dojrzały.Czyli jakbym miała dłużej lato
Aniu Anabuko oj tak ruchliwa ćma i bardzo absorbująca bo na chyba 50 zdjęć 1 - 2 dobre
Aniu akl nie wiem kto to ten Jacek ale przeczytaj wyżej o mojej ćmie. A furczak jest chyba bardziej ruchliwy i płochliwy.
- Maska
- Kontakt:
- katharos
- 1000p
- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Ale masz sliczne dalie
I zachód słońca
Fruczak i mnie odwiedzał dopujki kwitły pysznogłówki teraz go już nie spotykam ....a naprawdę fajny z niego stworek.
I zachód słońca
Fruczak i mnie odwiedzał dopujki kwitły pysznogłówki teraz go już nie spotykam ....a naprawdę fajny z niego stworek.
- zuzanna2418
- 1000p
- Od: 15 maja 2013, o 09:59
Marysiu, zazdroszczę Ci tego desantu zawisaków a przy okazji umiejętności robienia im zdjęć! U mnie na wsi widziałam je także, przylatywały do cynii, ale zdjęcia nie udało mi się zrobić tym "koliberkom" . świetne te zdjęcia rolnicze, a moja stodoła pełna bel słomy... Zapłaciliśmy za belowanie 10 zł od sztuki, będziemy przywozić po dwie dla koni a i tak bardziej się opłaca niż kupować w mieście
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
moje wątki miastowe i wiejskie
-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O kostki słomiane !
Mam wrażenie, ze teraz wszędzie są bale, a widziałam piękny ogród, w którym takie kostki służyły jako obramowania rabat. Ciekawe w jakiej cenie byłaby taka kostka. I ile ona waży.
Muszę gdzieś poszukać.
Zdjęcie polne rzeczywiście super.
-- 19 sie 2013, o 15:25 --
O kostki słomiane !
Mam wrażenie, ze teraz wszędzie są bale, a widziałam piękny ogród, w którym takie kostki służyły jako obramowania rabat. Ciekawe w jakiej cenie byłaby taka kostka. I ile ona waży.
Muszę gdzieś poszukać.
Muszę gdzieś poszukać.
-- 19 sie 2013, o 15:25 --
O kostki słomiane !
Muszę gdzieś poszukać.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Marysiu, zdjęcia żniwne ale te futrzaki, no to dopiero goście
-
- 1000p
- Od: 22 maja 2013, o 20:16
Ale piękne zdjęcia tych gości i żniwa na mecie.
- Maska
- Kontakt:
Kasiu katharos a moje na pysznogłówce nie żerują, ostatnio głównie na werbenie patagońskiej.
Dalie ładnie się przechowały tej zimy i teraz się rozrastają Dziękuję za odwiedziny
Zuziu jak miło, że jesteś - czekaliśmy na Ciebie! Bele słomy dostaję od znajomego rolnika (na razie za darmo) dla moich kurek. Ale mówił, że za belowanie zapłacił tyle ile za kombajn. Rolnicy na ogół przy zbiorze sieką słomę i zaorują (bo jest taniej), tylko Ci co mają bydło to ją potrzebują na zimę. A zwisaki mnie ostatnio prześladują
Aniu kostki są lekkie ale dość spore, jak się ma dużo miejsca można robić obramowanie u mnie wyglądałoby to nieproporcjonalnie. Ja dostaję za darmo ale biorę parę sztuk.
Iwonko każda pora roku ma swój urok, kopanie ziemniaków i dymiące się na obrzeżasz łęty też wyglądają malowniczo No widziałaś jacy kosmaci mnie odwiedzają!
Kasiu katex oj na mecie! ale udały się w tym roku - pogoda dopisała jak nigdy!
Dziękuję! i miło że się podobają zdjęcia
Dalie ładnie się przechowały tej zimy i teraz się rozrastają Dziękuję za odwiedziny
Zuziu jak miło, że jesteś - czekaliśmy na Ciebie! Bele słomy dostaję od znajomego rolnika (na razie za darmo) dla moich kurek. Ale mówił, że za belowanie zapłacił tyle ile za kombajn. Rolnicy na ogół przy zbiorze sieką słomę i zaorują (bo jest taniej), tylko Ci co mają bydło to ją potrzebują na zimę. A zwisaki mnie ostatnio prześladują
Aniu kostki są lekkie ale dość spore, jak się ma dużo miejsca można robić obramowanie u mnie wyglądałoby to nieproporcjonalnie. Ja dostaję za darmo ale biorę parę sztuk.
Iwonko każda pora roku ma swój urok, kopanie ziemniaków i dymiące się na obrzeżasz łęty też wyglądają malowniczo No widziałaś jacy kosmaci mnie odwiedzają!
Kasiu katex oj na mecie! ale udały się w tym roku - pogoda dopisała jak nigdy!
Dziękuję! i miło że się podobają zdjęcia
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Marysiu, cokolwiek to jest czy Fruczaki czy Zwisaki to masz wielkie szczęście że zagościły u Ciebie w ogrodzie i możesz je podglądać, u siebie tylko raz miałam takiego gościa i bardzo żałuję że nie ma ich więcej, to piękne stworzonka i takie fascynujące, kiedy zawitał do mnie nie mogłam od niego oderwać oczu Piękne fotki