W wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W wiejskim ogrodzie

Post »

Witaj Marysiu, bądź dobrą kobietą, podziel się wilgocią z nieba :wink: . Zdjęcia- miodzio :D . Dobrego dnia
Ewa
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maska pisze: Zuziu jak miło, że jesteś - czekaliśmy na Ciebie! Bele słomy dostaję od znajomego rolnika (na razie za darmo) dla moich kurek. Ale mówił, że za belowanie zapłacił tyle ile za kombajn. Rolnicy na ogół przy zbiorze sieką słomę i zaorują (bo jest taniej), tylko Ci co mają bydło to ją potrzebują na zimę. A zwisaki mnie ostatnio prześladują ;:oj
Cześć Marysiu :wit Podglądam Ciebie i nie tylko Ciebie codziennie ale ostatnio jestem skrytoczytaczem, jest coraz suszej więc nie piszę , żeby nie marudzić :D Co do słomy - zbieram ja po kombajnowaniu , ładuję w worki ( w tym roku 24) i stosuję do ocieplania roślin zimą a wiosną rozkładam pod drzewkami w sadzie i na kompoście jako nawóz, świetnie się sprawdza ;:215 Fruczaki też mnie odwiedzają choć nie tak często jak kiedyś, może dlatego, że ostróżki bardzo słabo zakwitły drugi raz. Dziś już 2 razy spadło kilka kropel, jak zwykle wszystko idzie albo zachodem albo wschodem a mogłoby z łaski swojej środkiem :roll: I znów marudzę ;:306
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Marysiu! Elfe to istne cudo. ;:oj Na moje utrapienie chyba te róże wynaleziono. Kuszą niemożliwie. A w tym białym złocieniu ileż uroku! Wspaniały bukiet! Podziwiałam także ten w wątku Pat. Mnogość kwiecia na wsi, zwłaszcza cynii powoduje także u mnie zapędy florystyczne, w mikroskali co prawda, ponieważ wazonik mam jeden :D Latające stwory też lubią Twój ogród :)
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Faktycznie piękna ta gazania, w tym roku są wyjątkowo obładowane kwieciem bo słonko się do nich uśmiecha.
A kupowałaś mieszankę...bo ja kupiłam i są same żółte...nie powiem ładne, ale liczyłam na podobne twojej.
A te biale kwiatki między różami to co...złocień jakiś?
No i gratuluję obfocenia ważki, ja mieszkam nad rzeką ,lata ich mnustwo ale nigdy nie udało mi się zrobić zdjęcia ;:224

No i bukiecik bardzo w moim guście ;:215
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ta Elfe rzeczywiście zachwycająca! A czy werbenę patagońską tez masz od Irminki? Moja się ładnie wysiała w tym roku i bardzo wysoka urosła...
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Marysiu fotki cudne ;:138 a ta z ważka extra klasa ;:333
Twoje róże powalają na kolana a i inne kwiatuchy ciągle mnie zachwycają ;:196
Bukiet ;:224
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Witaj Marysiu ;:196
A co to masz za cuda na 3 i 5 zdj ? ;:138
Ważka - gratulacje że udało Ci sie kochana cyknąć jej fotę ;:180
Pozdrawiam ;:304
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Piękne fotki, pozdrawiam
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Marysiu!... jestem, podziwiam ...zostawiam ślad!
U mnie też deszczu nie brakuje, takich umiarkowanych , spokojnych opadów...i jest ciepelko!
pozdrawiam cieplusio ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu jesienny bukiet uroczy ;:215
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Irminko i jeszcze w dodatku od dzisiaj podlewa i liczę, że zrobią to umiejętnie! Zakochała się w werbenie, chociaż ona taka niepolska :?
Ewuniu dmucham do Ciebie ;:224 podzielę się, bo wiem co to susza :oops:
Dziękuję pięknie!
Michale siostry skrytki to słyszałam ale bracia :? .... nie słyszałam ;:306 ;:306
A pomarudź sobie toż to FO i tu można :lol: Może jednak poszło i u Ciebie środkiem, bo u mnie co jakiś czas pada!
Może i ja bym pozbierała ale nie bardzo mi się kce :oops:
Zuziu taka Elfe przy ganku Twojego domku ... cudmniódultramaryna ;:63
Nasiona zbierać będę wszelkie, a ta marunka z nasion to sobie wysiejesz! I tytoń koniecznie, bo też śliczny :D
Nasiona tych Zosinych dalii też będą; ona co roku zbiera i sieje! A nie masz jakiegoś glinianego garnka na bukiety!
Kasiu tak, to złocień maruna.
Dostałam od Zosi zwkwiat nasiona gazanii i robiłam rozsadę i oczywiście zbiorę nasiona również :lol:
Latała po ogrodzie jeszcze piękna zielona ważka, ale tej nie byłam w stanie dogonić - łażę po tym ogrodzie z aparatem to zawsze coś ustrzelę :lol:
Bukiet już dzisiaj ;:14
Małgosiu pisałam już o werbenie ale dla Ciebie powtórzę. Kupiłam na jesieni i wysiała się ale teraz zaczyna pierwsza jednym kwiatuszkiem kwitnąć , reszta chyba nie zakwitnie a na pewno nie zawiąże nasion. Dostałam nasiona od chyba Lidzi i swoje zabrałam.Wysiałam w kwietniu w tunelu i ta kwitnie jak szalona i nasiona będzie miała.
Iwonko oddaje im wiele serca i czasu to i się odwdzięczają na moją uciechę a jak jeszcze komuś (Tobie ;:167 ) się podobają to radość podwójna :lol:
Ważka ustawiła się do fotografii ;:306 ;:306
Reniu tu znajdziesz odpowiedź!
Iwonko 1. złocień trójbarwny, 2. złocień maruna obydwa z nasion
cdn

-- 20 sie 2013, o 18:41 --

Kasiu katex dziękuję i miłego popołudnia życzę!
Bogusiu u mnie temperatura spadłą o 10 st (jest zimno) Trochę pada i dobrze, że nie ma ulewy :lol:
Muszę Ci się pochwalić, że uratowałam piękną kliwię którą sąsiad chciał wyrzucić na kompost , była zaniedbana ale liczę na szybkie kwitnienie.
Marysiu deszcz i wiatry go sponiewierały dwa razy i już go nie ratuję ;:14
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Piękności same Marysiu u Ciebie .Tylko podziwiać kolorowy ogród.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Chyba zostanę przez te ćmy entomologiem amatorem specjalizującym się w zwisakowatych
To bardzo dobry pomysł ;:138 i do zrealizowania jak człowiek się uprze to wszystko może.
Dziękuję za miłe powitanie i sielskie widoczki z prac w polu - pochodzę ze wsi i znam je wszystkie.
Maruny to bardzo wdzięczne rośliny - mam chyba 4 odmiany i jak już raz zawitają to zawsze gdzieś siewki sie znajdą. Jednak najbardziej cenna dla mnie to czysty gatunek bo daje najwięcej liści a do mikstur sporo potrzeba.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Przez ten sezon urlopowy dosłownie nie nadążam za Wami ;:306 . mam wrażenie że niedawno u Ciebie byłam a tu już 13 strona nowej części ;:223
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
tu_Brzoza
100p
100p
Od: 5 gru 2012, o 07:44

Post »

Marysiu,
znów widzę wszystkie zdjęcia, a nic nie zmieniałam w komputerze. Najważniejsze, że nic mnie nie ominie.
Znów podoba mi się itoitoito, ale daliowy gąszcz zdecydowanie najbardziej przyśpieszył bicie mojego serca. A te furczaki - lataki dla mnie jakieś takie za włochte. Na zdjęciu mogą być, ale na żywo wolałabym ich nie widzieć. Bez urazy ;)

Cieszę się, że wspomniałaś o kliwii, bo to jest roślina, o której kiedyś czytałam tu na FO, ale za nic nie mogłam przypomnieć sobie jej nazwy. :uszy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”