Betonowy balkon w środku miasta
- Alenka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Betonowy balkon w środku miasta
No Madziu jak pięknie wszystko przeżyło Twoją nieobecność Papryczki
Dziwaczek i klonik....Muszę o nich sobie poczytać, bo podobają mi się, oj podobają, a jeszcze u Ciebie się napatrzę....
Dziwaczek i klonik....Muszę o nich sobie poczytać, bo podobają mi się, oj podobają, a jeszcze u Ciebie się napatrzę....
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza *cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Moje wątki
- Amara
- 1000p
- Od: 13 maja 2013, o 19:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu ja mam (chyba) cyprysiki no i moją brzoze więc cosik zielonego zostanie
zdjecia piękne okolica róznież no i roślinki
zdjecia piękne okolica róznież no i roślinki
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Madziu - na Twoim wschodnim balkonie klonikowi byłoby idealnie. Posiej koniecznie, to bardzo wdzięczna roślina, choć na początku nie mogłam się z klonikiem dogadać. Teraz rośnie jak na drożdżach.
Gosiu - ale brzozę miniaturową jakąś masz? Jak długo je masz? Drzewka na balkonie muszą fajnie wyglądać.
Ponieważ moje róże rabatowe okazały się totalnym niewypałem, sprawiłam sobie miniaturkę
Niestety podczas mojego urlopu została zjedzona przez przędziorka. Opryskałam to, co zostało, może coś jeszcze z niej będzie
Surfinie własnego siewu mają się nie najgorzej
Strace jednak dość wolno rosną
I na koniec widok na prawą część balkonu
Spokojnej nocy
Gosiu - ale brzozę miniaturową jakąś masz? Jak długo je masz? Drzewka na balkonie muszą fajnie wyglądać.
Ponieważ moje róże rabatowe okazały się totalnym niewypałem, sprawiłam sobie miniaturkę
Niestety podczas mojego urlopu została zjedzona przez przędziorka. Opryskałam to, co zostało, może coś jeszcze z niej będzie
Surfinie własnego siewu mają się nie najgorzej
Strace jednak dość wolno rosną
I na koniec widok na prawą część balkonu
Spokojnej nocy
- Alenka
Madziu moja róża też przeżywa atak przędziorków..Walczę z nimi już od chyba miesiąca Dopiero widzę,że odżywa, ale powoli..
A starce pierwsza klasa Jak już dostojnie wyglądają Pamiętam jak je pokazywałaś takie malutkie
A starce pierwsza klasa Jak już dostojnie wyglądają Pamiętam jak je pokazywałaś takie malutkie
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza *cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia
Moje wątki
Moje wątki
- Magdallena
- 1000p
Madziu, ta róża miniaturka od szanownego małżonka? Widocznie sezon na przędziorki nastał Mojej już wszystkie liście opadły...
Ciekawe, czy uda mi się przezimować starca w mieszkaniu... akurat do czasu, kiedy przyjdą chłody będzie już całkiem dorodny, szkoda, by się zmarnował.
Pokażę Wam jeszcze, co tam u mnie rośnie
Kanna nie chce mi kwitnąć. Ciągle wypuszcza nowe liście, jest już bardzo duża
Dzwonek spokojnie sobie kwitnie
A tak wygląda kratka z wilcami. Kwiatki niestety są po drugiej stronie kratki i trudno zrobić im zdjęcie
Sporo roślin mi nie wyszło w tym roku - godecja, niecierpek waleriana, żagwin czy tradycyjnie astry. Nawet chyba jakieś ślimako-dżdżownice się zalęgły i zeżarły mi aksamitki, choć akurat właśnie po to je siałam, żeby odstraszały robale hmmm W przyszłym roku stawiam na begonie, pelargonie a do cienia hosty i funkie. Już nie mogę się doczekać
Ciekawe, czy uda mi się przezimować starca w mieszkaniu... akurat do czasu, kiedy przyjdą chłody będzie już całkiem dorodny, szkoda, by się zmarnował.
Pokażę Wam jeszcze, co tam u mnie rośnie
Kanna nie chce mi kwitnąć. Ciągle wypuszcza nowe liście, jest już bardzo duża
Dzwonek spokojnie sobie kwitnie
A tak wygląda kratka z wilcami. Kwiatki niestety są po drugiej stronie kratki i trudno zrobić im zdjęcie
Sporo roślin mi nie wyszło w tym roku - godecja, niecierpek waleriana, żagwin czy tradycyjnie astry. Nawet chyba jakieś ślimako-dżdżownice się zalęgły i zeżarły mi aksamitki, choć akurat właśnie po to je siałam, żeby odstraszały robale hmmm W przyszłym roku stawiam na begonie, pelargonie a do cienia hosty i funkie. Już nie mogę się doczekać
- Alenka
Tak, ta róża Ale zaczęła już rosnąć, więc jest dla niej nadzieja
Też myślę nad starcem..Szkoda mi go wywalać, bo jednak jest piękny. Nie wiem czemu, tak mi się spodobały starce Gdzieś przeczytałam, że ktoś go maksymalnie przyciął, a on na wiosnę odbił w donicy pięknie i można wtedy narobić sadzonek
Też myślę nad starcem..Szkoda mi go wywalać, bo jednak jest piękny. Nie wiem czemu, tak mi się spodobały starce Gdzieś przeczytałam, że ktoś go maksymalnie przyciął, a on na wiosnę odbił w donicy pięknie i można wtedy narobić sadzonek
A już myślałam, że ze mną coś nie tak, że już o przyszłym roku myślęMagdallena pisze:W przyszłym roku stawiam na begonie, pelargonie a do cienia hosty i funkie. Już nie mogę się doczekać
Moje wątki
Moje wątki
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
Witaj, ładna kolekcja roślinek.Magdallena pisze: Kanna nie chce mi kwitnąć. Ciągle wypuszcza nowe liście, jest już bardzo duża
Mi wpadła w oko moja miłość czyli kanny.
Nie widzę jej z boku ale mi wygląda na niedużą. Pamiętaj one bardzo lubią dużo jeść, pić i zażywać kąpieli słonecznych.
- Amara
- 1000p
Piękna różyczka ,balkonik prezentuje się
co do przysżłego roku to ja też już planuje
Madziu to brzoza "normalna" rośnie teraz w wiaderku po kapuście
i szukam dla niej miejsca aby przesadzić bo szkoda aby zmarniała
co do przysżłego roku to ja też już planuje
Madziu to brzoza "normalna" rośnie teraz w wiaderku po kapuście
i szukam dla niej miejsca aby przesadzić bo szkoda aby zmarniała
- Magdallena
- 1000p
Witaj Iwonko , kanna rzeczywiście na zdjęciu nie wygląda na dużą, z boku wygląda tak:
Ma jakieś 140cm, a nadal nie zapowiada się, by puszczała pędy z kwiatami. Dzięki za wskazówki co do jej uprawy - ma posypany obornik granulowany, raz na jakiś czas podlewam nawozem do roślin kwitnących.
Alenko - czytałam, że jednak straciłaś tę różę. Moja niestety też chyba przegrała walkę z przędziorkiem, ale jeszcze ją trzymam. Też czytałam, że Forumowicze zostawiają starce w ziemi na zimę a na wiosnę one ładnie odbijają. Spróbuję jednego tak zostawić a drugiego wezmę do chłodnego pokoju.
Amaro- a skąd masz tę brzozę? Kupiłaś, czy to jakaś zbłąkana siewka?
Ma jakieś 140cm, a nadal nie zapowiada się, by puszczała pędy z kwiatami. Dzięki za wskazówki co do jej uprawy - ma posypany obornik granulowany, raz na jakiś czas podlewam nawozem do roślin kwitnących.
Alenko - czytałam, że jednak straciłaś tę różę. Moja niestety też chyba przegrała walkę z przędziorkiem, ale jeszcze ją trzymam. Też czytałam, że Forumowicze zostawiają starce w ziemi na zimę a na wiosnę one ładnie odbijają. Spróbuję jednego tak zostawić a drugiego wezmę do chłodnego pokoju.
Amaro- a skąd masz tę brzozę? Kupiłaś, czy to jakaś zbłąkana siewka?
- Amara
- 1000p
Madziu to samosiejka balkonowa przy wiosennych porządkach w donicach zobaczyłam cosik małego no i wsadziłam do doniczki - i to małe okazało się brzozą
a teraz dojrzałam kolejną samosiejke tym razem klon
Mam w planach zrobienie sadzonki cisu - ciekawe czy mi się uda
a teraz dojrzałam kolejną samosiejke tym razem klon
Mam w planach zrobienie sadzonki cisu - ciekawe czy mi się uda
- Magdallena
- 1000p
Szkoda, że nie wiedziałam, że masz takie uprawy - miałam kilka dorodnych siewek topoli, które wyrzuciłam. W razie czego, następnym razem jak mi urośnie jakieś nieproszone drzewo to Ci wyślę siewkę , nie będę wyrzucać. I już wiesz, co zrobisz z tą brzozą? Ciekwae, czy przeżyłaby zimę na balkonie...
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
Obornik to bardzo dobrze, nawóz do kwitnących dawkowanie w/g producenta i wystaw na słoneczko.Magdallena pisze:Ma jakieś 140cm, a nadal nie zapowiada się, by puszczała pędy z kwiatami. Dzięki za wskazówki co do jej uprawy - ma posypany obornik granulowany, raz na jakiś czas podlewam nawozem do roślin kwitnących.
Ładnie wygląda, jest spora, myślę, że doczekasz się kwiatu.
Powodzenia.
- Amara
- 1000p
Tak tak otwieram szkółkę drzewek
Czy przezimuje to nie wiem na pewno gdybym zabezpieczyła korzenie to chyba dałaby rade
ale wole ją wkopac gdzies w lesie bo ma juz prawie 1m wys
Czy przezimuje to nie wiem na pewno gdybym zabezpieczyła korzenie to chyba dałaby rade
ale wole ją wkopac gdzies w lesie bo ma juz prawie 1m wys