Moje ukwiecone parapety cz. II
Re: Moje ukwiecone parapety cz. II
Kasiu, przepiękne kwitnienia, nie wiem już który najbardziej zachwyca .
Mini syna prezentuje się pięknie i dostojnie. Equestris jest śliczny, taki eteryczny. Pantherina chyba robi na mnie największe wrażenie, choć C-c z tyloma kwiatkami jes bossski (swego czasu był moim ogromnym marzeniem, kiedyś je spełnię ). Żółta hybrydka też jest śliczna . No i błyszcząca pulchra. Wspaniałości .
Mini syna prezentuje się pięknie i dostojnie. Equestris jest śliczny, taki eteryczny. Pantherina chyba robi na mnie największe wrażenie, choć C-c z tyloma kwiatkami jes bossski (swego czasu był moim ogromnym marzeniem, kiedyś je spełnię ). Żółta hybrydka też jest śliczna . No i błyszcząca pulchra. Wspaniałości .
- Mariusz3357
- 1000p
- Od: 10 paź 2011, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu piękne kwitnienie pokazałaś. Wspaniale prezentuje się P.Pantheriana i P.Pulchra Pulchra ma taki kolor jak na zdjęciu
Pozdrawiam Mariusz3357
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Sylwio witaj fajnie ze znalazłaś czas by do mnie zajrzeć, a cattleye no cóż nie zawsze nas słuchają i chcą kwitnąć, też mam takie które tylko nowe przyrosty produkują.
Kasiu super że masz pędzik, no i widzę ze nowe też już się u Ciebie pojawiły
Aniu dziękuję za miły wpis pulchra to bardzo wdzięczna roślinka, jak Twoja urośnie do rozmiarów do kwitnienia to potem już co rok będziesz się cieszyć jej kwiatami
Patrycjo dziękuje ależ mnie zawstydziłaś tym swoim wpisem ze u mnie wszystko schludne, uporządkowane choć tylko ja wiem ze to nie do końca tak jest jak piszesz, niestety moja praca strasznie mnie ogranicza no i roślinki przez to też czasem zaniedbuję, choć jak na nie patrzę to chyba te zaniedbania im nie szkodzą
Alicjo dziękuję za miłe słowa i oczywiście zapraszam jak najczęściej
Wiewi witaj u mnie i dziękuję za miłe słowa
Janeczko witaj synuś zarażony? No tak nie do końca tzn. on chętnie skupywał by storczyki i nie tylko inne kwiatki też ale potem to już gorzej bo o podlewaniu zapomina mu się i ja musze o nich pamiętać
Vandy niestety kwiatki już straciły no ale czegóż się było spodziewać jak przez cały dzień jeździły ze mną po Polsce w gorącym bagażniku
Aniu dziękuję za pochwały
Mariusz dziękuję , tak pulchra ma dokładnie taki kolor jak na zdjęciu, jest niesamowicie żarówiasta i woskowa
A to już kwitnienie mojej kolejnej neofinetii, odkupionej nie dawno od koleżanki z innego forum
Pędy kwiatowe są trzy tu kwiaty na pierwszym z nich.
Mam jeszcze kilka zapowiedzi kwitnień na cattlejach, czekam już niecierpliwie, aż pączki się otworzą, a wtedy też Was, będę nimi zanudzać
Kasiu super że masz pędzik, no i widzę ze nowe też już się u Ciebie pojawiły
Aniu dziękuję za miły wpis pulchra to bardzo wdzięczna roślinka, jak Twoja urośnie do rozmiarów do kwitnienia to potem już co rok będziesz się cieszyć jej kwiatami
Patrycjo dziękuje ależ mnie zawstydziłaś tym swoim wpisem ze u mnie wszystko schludne, uporządkowane choć tylko ja wiem ze to nie do końca tak jest jak piszesz, niestety moja praca strasznie mnie ogranicza no i roślinki przez to też czasem zaniedbuję, choć jak na nie patrzę to chyba te zaniedbania im nie szkodzą
Alicjo dziękuję za miłe słowa i oczywiście zapraszam jak najczęściej
Wiewi witaj u mnie i dziękuję za miłe słowa
Janeczko witaj synuś zarażony? No tak nie do końca tzn. on chętnie skupywał by storczyki i nie tylko inne kwiatki też ale potem to już gorzej bo o podlewaniu zapomina mu się i ja musze o nich pamiętać
Vandy niestety kwiatki już straciły no ale czegóż się było spodziewać jak przez cały dzień jeździły ze mną po Polsce w gorącym bagażniku
Aniu dziękuję za pochwały
Mariusz dziękuję , tak pulchra ma dokładnie taki kolor jak na zdjęciu, jest niesamowicie żarówiasta i woskowa
A to już kwitnienie mojej kolejnej neofinetii, odkupionej nie dawno od koleżanki z innego forum
Pędy kwiatowe są trzy tu kwiaty na pierwszym z nich.
Mam jeszcze kilka zapowiedzi kwitnień na cattlejach, czekam już niecierpliwie, aż pączki się otworzą, a wtedy też Was, będę nimi zanudzać
Zanudzaj nas jak najczesciej Kasienko
Ja też mam nadzieję na częste zanudzanie . Przy takich cudeńkach możesz nas "zanudzać" do woli. Coraz bardziej zaczynam się zastanawiać nad kupnem Neofinetii, ale przyznam szczerze, że trochę przeraża mnie fakt, że lubi spadki temperatur, to chłodzenie może być nieco kłopotliwe... Śliczna jest Twoja, te białe, niewielki kwiatuszki robią ogromne wrażenie .
Niecierpliwie czekam na kwitnienie katlejek .
Niecierpliwie czekam na kwitnienie katlejek .
- kahim
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasieńko, wszystkie są zjawiskowe Cornu- cervi jest mega
A mam do ciebie taką małą prośbę... Wstawiłabyś zdjęcie pączków na cattlei? Jestem ciekawa jak to wygląda
A mam do ciebie taką małą prośbę... Wstawiłabyś zdjęcie pączków na cattlei? Jestem ciekawa jak to wygląda
- sylvia_sirena
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu znowu cuda pokazujesz , synuś też dostał bakcyla też mam taką samą miniaturke tylko moja na razie nie kwitnie.
-
Dziękuję bardzo za miłe komentarze
Kahim dla Ciebie zdjęcie mojej otwierającej się cattleyki
Lc. Mini Purple "Blue Pazific" x C.labiata var coerulea " Blue Star"
Tak było tydzień temu
A tak dzisiaj
Ta akurat wypuszcza pąki bezpośrednio z przyrostu, nie tworzy pochewki
A tu inna hybrydka nn ta ma paczki wychodzace z pochewki
Kahim dla Ciebie zdjęcie mojej otwierającej się cattleyki
Lc. Mini Purple "Blue Pazific" x C.labiata var coerulea " Blue Star"
Tak było tydzień temu
A tak dzisiaj
Ta akurat wypuszcza pąki bezpośrednio z przyrostu, nie tworzy pochewki
A tu inna hybrydka nn ta ma paczki wychodzace z pochewki
Kasiu,fotki mi sie nie otwieraja
- Alice 12
- 1000p
- Od: 7 lip 2013, o 19:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mi tez nie, a chcialam zobaczyc
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Kurcze faktycznie coś się z fotosikiem stało
Teraz widze