Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 3
- Agulka11
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 mar 2011, o 18:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 3
Krysiu - moje obydwa od Ciebie budują grona rozłożyste - tylko pierwsze były pojedyncze. U mnie on zostaje - jest naprawdę super. Tylko nasionek jeszcze nie zebrałam, bo co nie pójdę na działkę, to się oprzeć nie mogę i napadam krzaczki i zjadam wszystkie dojrzałe.
Powiem jeszcze jedno - do sałatek moim zdaniem się nie nadaje - jest tak słodziutki, że szkoda do sałatek go pchać ;) I co baaaardzo ważne - ma cieniutką skórkę
Powiem jeszcze jedno - do sałatek moim zdaniem się nie nadaje - jest tak słodziutki, że szkoda do sałatek go pchać ;) I co baaaardzo ważne - ma cieniutką skórkę
Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Forumowiczka - Aga
- Krystyna551
- 200p
- Od: 6 lip 2011, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja też jeszcze nie zbieram nasionek:) Też pierwsze dojrzałe zjadamy. Potwierdzam : ma cieniutką skórkę i jest słodziutki...no i przy zrywaniu nie pęka, co jest problemem przy wielu koktajlówkach.
pozdrawiam:)
Krystyna
Krystyna
Zgadzam się . Winogronki są przepyszne. Myślałam, że owoce mojego Megagronka są słodkie, ale Winogronka są jeszcze słodsze. Mam dwie sadzonki od Krystyny, krzaki są potężne, istna dżungla ( trzy pierwsze zdjęcia ) .
Od Termic mam jeden krzak, owoce są wielkości śliwki i niestety nie są słodkie. Zdjęcie też zamieszczam ( ostatnie ).
Od Termic mam jeden krzak, owoce są wielkości śliwki i niestety nie są słodkie. Zdjęcie też zamieszczam ( ostatnie ).
- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniko-Mój wybarwia się podobnie,a jeżeli masz wątpliwości,czy już dojrzały,to dotknij go.Jeżeli robi się bardziej miękki,to szybko zrywaj.Wydaje mi się ,że możesz go już degustować.
- Agulka11
- Od: 23 mar 2011, o 18:58
Kto z Was ma 119 kozulowy? miał być malinowy - niestety mój jeden krzak pomarańczowy a drugi się czerwieni...
Czytałam o tym - pomarańczowy to niechciane rozszczepienie... muszę spróbować go - kilka owoców leży i czeka na rozkrojenie...
Czytałam o tym - pomarańczowy to niechciane rozszczepienie... muszę spróbować go - kilka owoców leży i czeka na rozkrojenie...
Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Forumowiczka - Aga
- GunnarSK
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
W przypadku Twojegoo Winogronka raczej doszło do przypadkowego zapylenia (wcześniej, niekoniecznie u Termic88), bo nie wyobrażam sobie, by mogło dojść do aż takiego rozszczepienia. Winogronek powinien być podobny do Megagronka, czyli podłużny i czerwony.
Gratuluję do K-127 Rudego, bo ze smakiem róźnie bywa.
Gratuluję do K-127 Rudego, bo ze smakiem róźnie bywa.
pozdrawiam, Gunnar
Możliwe , że gdzież po drodze doszło do skrzyżowania i wyszło to co wyszło i niekoniecznie musiało to się wydarzyć u osoby od której są nasionka . Na torebce jest napisane : czerwony , okrągły , drobny , pełne grona ,wysoki , mocno ulistniony
Termic88/ forum ? Tyle wiem . Napisałam skąd mam nasionka i jaki wyszedł owoc a nie po to by obwiniać jakąś osobę , za to że pomidorki zrobiły sobie skok w bok .
Termic88/ forum ? Tyle wiem . Napisałam skąd mam nasionka i jaki wyszedł owoc a nie po to by obwiniać jakąś osobę , za to że pomidorki zrobiły sobie skok w bok .
Zuziu dziękuję i przy okazji dziękuję za nasiona. Niebawem go przedstawię
A czy ktoś by mi polecił dobrego mieszańca z Big Zebra? z dużymi owocami duży krzak. Wydawało mi się, że Kozula mieszała swojego K/37 z Big Zebra, ale na liście nie widzę, więc chyba coś źle kiedyś doczytałam..
A czy ktoś by mi polecił dobrego mieszańca z Big Zebra? z dużymi owocami duży krzak. Wydawało mi się, że Kozula mieszała swojego K/37 z Big Zebra, ale na liście nie widzę, więc chyba coś źle kiedyś doczytałam..
- GunnarSK
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
Nie znam krzyżówki Big Zebra z K/37. Natomiast K/143 jest Black Pear x Big Zebra. Mam nasiona F1 z 2011. r. Z tej krzyżówki jest K/30 i też nr K/29 malinowa zebra w zielone paski w pełnej dojrzałości przechodzące w żółte, mocny kolor. Rudy też ma podobny rodowód. Nie mogę się wypowidzieć o smaku, ale jeśli dobrze pójdzie, dam nasiona K/143 F2 do akcji 2014-15. Prawdopodobnie Big Zebra jest spokrewniona z Copią: http://tatianastomatobase.com/wiki/Big_Zebra , i to może mieć znaczenie dla smaku.monika pisze:A czy ktoś by mi polecił dobrego mieszańca z Big Zebra? z dużymi owocami duży krzak. Wydawało mi się, że Kozula mieszała swojego K/37 z Big Zebra, ale na liście nie widzę, więc chyba coś źle kiedyś doczytałam..
pozdrawiam, Gunnar
Z tego co doczytałam to nie bardzo, 'Big Zebra' pochodzi od 'Green Zebra', ale mogę się mylić.GunnarSK pisze:..Prawdopodobnie Big Zebra jest spokrewniona z Copią..
A 'Copia' to 'Green Zebra' x 'Marvel Stripe'
- Iochroma
- 500p
- Od: 6 sty 2012, o 17:23
Zdjęcia mojego megagroniastego. Jest trochę inny od tych które oglądałam na forum, kształt śliweczki i dziwne liście (na początku myślałam że będą ziemniaczane ale nie). Jeszcze nie smakowany.
Udanych plonów.
Magda
Magda
Czy ktoś wysiewał w tym roku K/143 Black Pear x Big Zebra?
Czy ew mogę poprosić o obiektywny opis z jakimś zdjęciem
...
Zuziu chyba tylko w Tobie nadzieja
Czy ew mogę poprosić o obiektywny opis z jakimś zdjęciem
...
Zuziu chyba tylko w Tobie nadzieja