W wiejskim ogrodzie
- becia123
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W wiejskim ogrodzie
Marysiu około 90-100 cm nawet dziurawiec dorastał mi tylko okryj lekko na zimę by nie zmarzł a przytnij wiosna późno startuje ale wart
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysia się za przetwory na całego bierze
No mi cosik to zaczyna troszki powidła przypominać haahaa maliny równiez cukrem zasypane.
To Ja koniecznie muszę na wyspę zajrzeć!!!
No mi cosik to zaczyna troszki powidła przypominać haahaa maliny równiez cukrem zasypane.
To Ja koniecznie muszę na wyspę zajrzeć!!!
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Beatko dziękuję - okryję, bo bardzo mi się podoba i szkoda by było!
Reniu jak plony są to szkoda zmarnować , a w zimie jak znalazł. Ja powidła zagęszczam w piekarniku i wtedy się nie przypalają.
Reniu jak plony są to szkoda zmarnować , a w zimie jak znalazł. Ja powidła zagęszczam w piekarniku i wtedy się nie przypalają.
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
O kurka, a ja swojego nigdy nie okrywałam , na razie trzy lata żyje, ale może za okrycie mu służy to że rośnie na włókninie przysypanej korą, ale profilaktycznie w tym roku tą korę zgarnę w kopczyk.
- Maska
- Kontakt:
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
No teraz to zobaczyłam ile mam zaległości, ale pomalutku nadrobię.
Ten aster przepiękny. Szkoda, że nie można mieć wszystkich chciejstw.
Ten aster przepiękny. Szkoda, że nie można mieć wszystkich chciejstw.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Maryś ale masz ciekawostkę aster karłowy....
...podobno to na ostatnim co pokazujesz zdjęciu bardzo się panoszy po ogrodzie chyba trzeba go będzie na
śmietnik wysłać...
...podobno to na ostatnim co pokazujesz zdjęciu bardzo się panoszy po ogrodzie chyba trzeba go będzie na
śmietnik wysłać...
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
U mnie momentami to była plaga! Sąsiadka jest w tym rozkochana, bo szybko rośnie.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Ancymonki jeszcze śpią, to mogłam nadrobić zaległości. U mnie też ostro - przetworowo, staram się to jakoś pogodzić.
Marysiu - co to za niesamowity aster karłowy? Nigdy nie widziałam takiego. Jak się nazywa? Rozglądam się coraz bardziej za bylinami, a u Ciebie ich mnóstwo!
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Marysiu ,kolczurka to demon wśród roślin .Przyrasta w tempie zastraszającym i nigdy nie wiadomo z której strony wylezie .Całe szczęście ,że słabo się korzeni ,bo inaczej to nikt by z nią nie dal rady .Ale trzeba przyznać ,że jest bardzo ładna
-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
Też nadrabiam zaległości.
Aster karłowy jest genialny. I ma take nienatrętne kolory. A ja ostanio się waham między ferią barw w ogrodzie (której nie mam), a stonowanymi barwami.
Jak widzę piękne barwne ogrody, to aż mi serce podskakuje, ale sama nie umiem tak skomponować.
O kolczurce nie słyszałam. Pomysł ze skarpetką super.
Aster karłowy jest genialny. I ma take nienatrętne kolory. A ja ostanio się waham między ferią barw w ogrodzie (której nie mam), a stonowanymi barwami.
Jak widzę piękne barwne ogrody, to aż mi serce podskakuje, ale sama nie umiem tak skomponować.
O kolczurce nie słyszałam. Pomysł ze skarpetką super.
- Maska
- Kontakt:
Renatko spokojnie nadrobisz ważne jest tylko zdrówko! a to wróciło i pomalutku wszystko wróci
Misiu no właśnie poczytałam a w ogóle jak zaczęło róść to myślałam że to rdest Auberta dopiero wczoraj zobaczyłam te nasienniki
Helenko niestety nie jest to bylina , nasionka kupiłam tutaj http://www.epnos.pl/?d=nas_kwi
Mam trochę bylin ale i jednorocznych mnóstwo bo mam teraz czas to wysiewam.Jest z tym trochę pracy w doglądaniu, podlewaniu, pikowaniu
Basiu moja rośnie strasznie wysoko i nie jestem w stanie tego pozbierać, a drugą widzę u sąsiadki. No to będzie ściąganie i mówisz.... skarpetka
Ewuniu właśnie ta uroda mnie zwiodła! zostawiłam ale widzę że zdławiła mi rośliny , nie wiem czy w ogóle ją chcę. A jak ściągną to co zrobić z tymi szyszkami bo jest ich okropnie dużo?
Aniu aster karłowy jest tylko w białym kolorze, ale w porównaniu ze zwykłym astrem jest niziutki i ma bardzo ładny pokrój. Bez względu na pogodę nie pokłada się. Niestety dużo astrów zjadły ślimaki i został tylko jeden
Moja kolorowa kompozycja jest trochę przypadkowa
Miłej niedzieli wszystkim życzę
Misiu no właśnie poczytałam a w ogóle jak zaczęło róść to myślałam że to rdest Auberta dopiero wczoraj zobaczyłam te nasienniki
Helenko niestety nie jest to bylina , nasionka kupiłam tutaj http://www.epnos.pl/?d=nas_kwi
Mam trochę bylin ale i jednorocznych mnóstwo bo mam teraz czas to wysiewam.Jest z tym trochę pracy w doglądaniu, podlewaniu, pikowaniu
Basiu moja rośnie strasznie wysoko i nie jestem w stanie tego pozbierać, a drugą widzę u sąsiadki. No to będzie ściąganie i mówisz.... skarpetka
Ewuniu właśnie ta uroda mnie zwiodła! zostawiłam ale widzę że zdławiła mi rośliny , nie wiem czy w ogóle ją chcę. A jak ściągną to co zrobić z tymi szyszkami bo jest ich okropnie dużo?
Aniu aster karłowy jest tylko w białym kolorze, ale w porównaniu ze zwykłym astrem jest niziutki i ma bardzo ładny pokrój. Bez względu na pogodę nie pokłada się. Niestety dużo astrów zjadły ślimaki i został tylko jeden
Moja kolorowa kompozycja jest trochę przypadkowa
Miłej niedzieli wszystkim życzę
- Maska
- Kontakt:
Oj Basiu moje kasztanki są wielkie jak widać i sama roślina ma parę metrów. Po prostu ją ściągnę ale nie jestem chyba w stanie oberwać kasztanków i chyba powinnam je spalić, bo na wsi nie mamy takich śmieci tylko kompost Coś podziałam gorzej z sąsiadową rośliną, bo chyba są nieświadomi.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Aster faktycznie przefajny Jakoś lubię takie dziwadełka.
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Cześć, Marysiu .
Chodzę sobie nocami po Twoim królestwie i im dłużej chodzę, tym bardziej nadziwić się nie mogę Twojej pracowitości . Siejesz, pikujesz, sadzisz, doglądasz, zbierasz, centralę nasienną prowadzisz, wydłubujesz z internetu ciekawostki, przetwory robisz, a niebawem będziesz wykopywać i przechowywać te piękne dalie (na przykład)...
No, Tytan pracy po prostu, a do tego radosny i uśmiechnięty .
Jagoda
PS. A kolczurkę czym prędzej zlikwiduj, po co Ci dodatkowe upier....e zajęcie.
Chodzę sobie nocami po Twoim królestwie i im dłużej chodzę, tym bardziej nadziwić się nie mogę Twojej pracowitości . Siejesz, pikujesz, sadzisz, doglądasz, zbierasz, centralę nasienną prowadzisz, wydłubujesz z internetu ciekawostki, przetwory robisz, a niebawem będziesz wykopywać i przechowywać te piękne dalie (na przykład)...
No, Tytan pracy po prostu, a do tego radosny i uśmiechnięty .
Jagoda
PS. A kolczurkę czym prędzej zlikwiduj, po co Ci dodatkowe upier....e zajęcie.